ASAYİŞ - 20 Eylül 2018 Perşembe 10:19

Pendik’te 4 ay önce işlenen cinayetin katil zanlısı uzun namlulu silahla yakalandı

A
A
A
Pendik’te 4 ay önce işlenen cinayetin katil zanlısı uzun namlulu silahla yakalandı

Pendik ’te 4 ay önce işlenen cinayetin katil zanlısı, özel harekat polisinin düzenlediği operasyonda yakalandı.

Pendik ’te 4 ay önce işlenen cinayetin katil zanlısı, özel harekat polisinin düzenlediği operasyonda yakalandı.


20 Mayıs’ta Kaynarca Mahallesi’nde meydana gelen olayda aralarında husumet bulunan Muhammet Bilal Ö. (20) ile Samet L. arasında bilinmeyen nedenle tartışma yaşandı. Kavga sırasında belinden silahını çıkaran Muhammet Bilal Ö., açtığı ateşle Samet L.’yi sokak ortasında göğsünde vurarak öldürdü. Daha sonra olay yerinden kaçan Ö.’yü polis ekipleri 4 aydır arıyordu. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, katil zanlısı Muhammet Bilal Ö.’nün ilçeye bağlı Tepeören Mahallesindeki bir sitede saklandığını tespit etti. Dün söz konusu siteye özel harekat polisi ile birlikte baskın düzenleyen ilçe polisi, Ö.’yü üzerinde başka kişi adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalayarak gözaltına aldı. Polisteki sorgusunda cinayeti itiraf ettiği öğrenilen Ö.’nün barındığı adreste yapılan aramalarda, 5 kilonun üzerinde uyuşturucu madde, cinayette kullanılan 1 tabanca, 1 adet uzun namlulu kalaşnikof tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Katil zanlısı, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürmek’ ve ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.