ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Samatya Balık Pazarı’nı gezip, bir şarküteriden zeytin, peynir ve bal aldı. Balıkçılarla sohbet eden Biden, tarihi bir restoranda kebap ve baklava yedi.
Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Biden, ziyaretinin son gününde kaldığı Hilton Oteli’nde konsolosluk yetkilileriyle bir araya geldi. Basın mensuplarının alınmadığı toplantının ardından Biden, otelden ayrılarak yoğun güvenlik önlemleri altında Samatya’daki balık pazarına geldi. Biden’ın gezisi nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, binaların tepesine keskin nişancılar yerleştirildi. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Biden, balıkçılarla sohbet etti. Biden, girdiği bir şarküteride de
alışveriş yaptı. Yaptığı alışverişin poşetini basın mensuplarına gösteren Joe Biden, kendisini uzaktan görüntülemeye çalışan gazetecilerle şakalaştı. Biden, daha sonra balık pazarının içinde bulunan bir restoranda yemek yedi. Çıkışta basın mensuplarına midesini gösteren ABD Başkan Yardımcısı Biden, yemekleri beğendiğini ifade etmeye çalıştı. Biden daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında balık pazarından ayrıldı.
Biden’ın alışveriş yaptığı şarküteriden zeytin, peynir ve bal aldığı ve alışverişe karşılık 25 TL ödediği öğrenildi. Şarküteri dükkanının sahibi Dursun Çağız, "Peynir, zeytin ve bal baktı. Tatarına baktı, beğendi ve aldı. Hesap 24 TL tuttu. Ben istemedim ama kendisi verdi" dedi.
Restoran sahibi Nuri Develi ise, "Menüde Antep yöresinin mezelerini ikram ettik. Ondan sonra ara sıcak olarak içli köfte ikram ettik. Ondan sonra da fıstıklı kebabımızı, şiş kebap, alinazik ve patlıcan kebabımızı ikam ettik. Ondan sonra da Gaziantep yöresinin baklavasını ikram ettik. Kendisi çok memnun kaldı, çok beğendi. Yemeklerden çok keyif aldığını ancak kilo alacağı için söyledi. Kendisine bu mekanın tarihi bir mekan olduğunu, önümüzdeki yıl 100. yılını kutlayacağını söyledik. Oda şimdiden bizi
tebrik etti" diye konuştu.








