GENEL - 23 Ekim 2019 Çarşamba 12:12

Yaşar Kemal Kütüphanesi’ne her kesimden büyük ilgi

A
A
A
Yaşar Kemal Kütüphanesi’ne her kesimden büyük ilgi

Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve İstanbul’un en büyük ilçe belediye kütüphanesi olma özelliğiyle öne çıkan Yaşar Kemal Kütüphanesi, öğrencilerin yanı sıra, akademik çalışmalarını sürdüren yetişkinler için de çalışma ortamı sağlıyor.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve İstanbul’un en büyük ilçe belediye kütüphanesi olma özelliğiyle öne çıkan Yaşar Kemal Kütüphanesi, öğrencilerin yanı sıra, akademik çalışmalarını sürdüren yetişkinler için de çalışma ortamı sağlıyor.


İstanbul’un en büyük ilçe belediye kütüphanesi olma özelliğiyle öne çıkan, günlük ortalama bin 200 kişi tarafından ziyaret edilen Yaşar Kemal Kütüphanesi, ders çalışmak ve sınavlara hazırlanmak amacıyla ziyaret eden öğrencilerin yanı sıra, akademik çalışmalarını sürdüren yetişkinler tarafından da ziyaret ediliyor. Uzmanlık sınavına hazırlanan doktorlar, tez yazan, TUS, KPSS ve müfettişlik gibi sınavlara hazırlanan kişiler, yazar ve araştırmacılar, öğretmenler, okuma alışkanlığı edinmiş genç ve yetişkinler kütüphanenin kullanıcıları arasında yer alıyor. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin birinci katında bulunan ve Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yaşar Kemal Kütüphanesi’nde ayrıca bireylerin bilgi edinme, okuma, öğrenme, kütüphanelerden yararlanma hakkı gözetilerek hak temelli kütüphanecilik hizmeti sunuluyor.


“Benim hayatımda oldukça önemli bir yeri var”


İlçe genelinde yer alan toplamda 15 adet kütüphanede 125 bine yakın kitap bulunuyor ve koleksiyondaki kitaplar her yaşa, her ilgi alanına hitap edecek çeşitlilikte güncel ve nitelikli olarak kullanıcıların tercih, talep ve önerileri ile temin ediliyor. Uluslararası Kütüphanecilik Federasyonu (IFLA) standartları, Halk Kütüphaneleri Yönetmeliğince belirlenen mesleki etik ilkeler göz önünde bulundurularak nitelikli hizmetler üreten kütüphaneden ise kullanıcılar da oldukça memnun olduklarını belirtti. Yaşar Kemal Kütüphanesi’nin kendisi için bir dönüm noktası olduğunu belirten Nazlı Melek Telli, “Ben ilk önce kısa film senaryoları yazmak için buraya geldim. Ancak buradaki çalışma ortamı içimdeki öğrencilik isteğini tekrar uyandırdı ve öğrencilik hayatıma geri dönmek için üniversiteye hazırlanmaya karar verdim. Yaşar Kemal Kütüphanesi ve Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin benim hayatımda oldukça önemli bir yeri var” ifadelerini kullandı.



“Günümün çok büyük bir kısmını burada geçiriyorum”


Uzmanlık sınavlarına hazırlanan Dr. Orhan Bayramoğlu ise kütüphane ile abisi sayesinde tanıştığını belirterek, “ Yurt dışından yeni geldim ve çalışmalarımı sürdürebileceğim bir ortam arayışı içerisindeydim. O sırada abim bana Yaşar Kemal Kütüphanesi’nden bahsetti. Buraya ilk geldiğimde çok şaşırdım. Çünkü gerek dizaynı gerekse donanımı açısından oldukça faydalı bir yer. Ortamın güzelliğinin ve konforunun motivasyonumu artırdığını da ayrıca belirtmeliyim” derken, 58 yaşındaki mimar Ahmet Duran Hergün ise, “Günümün çok büyük bir kısmını burada geçiriyorum. Çalışmak ve özel araştırmalarımı gerçekleştirmek için ortam oldukça uygun. Güvenli, düzenli ve temiz olması diğer kütüphaneler ile kıyasladığımda ise artı puan kazandırıyor” dedi.



İlçede bulunan kütüphanelerde çeşitli bilim dalları, sanat, felsefe, tarih, edebiyat ve kişisel gelişim, gibi pek çok basılı eserin olmasının yanında sesli kitap, belgesel arşivi, interaktif eğitim ve e-arşivi bulunuyor. İnternet erişimi ve çıktı hizmetinin de verildiği kütüphanelerde ayrıca düzenli olarak eğitim, seminer ve atölye çalışmaları da düzenleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’dan İsrail’e tepki Kastamonu’da Filistin’e Destek Platformu tarafından Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına tepki gösterildi. Kastamonu’da Filistin’e Destek Platformu tarafından "Filistin Yalnız Değildir" sloganıyla cuma namazı çıkışında basın açıklaması yapıldı. Tarihi Nasrullah Meydanında toplanan kalabalık grup adına açıklamada bulunan Filistin’e Destek Platformu sözcüsü Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Mert Aydın, "Gözü dönmüş, azgın bir grup Siyonist tarafından planlanmış ve ne yazık ki uygulamaya konulmuş, akıl almaz bir dönemi yaşamaktayız. Tüm değerlerin yok sayıldığı, çiğnendiği bir zaman diliminden geçmekteyiz. İnsanlık adeta azgın ve sapkın bir ideoloji tarafından ne yazık ki rehin alınmıştır. Biz esir değiliz. Bu esaret girişimine karşı kayıtsız kalacakta değiliz. Siyonist rejim şunu bilsin ki zalimlerin topuna, canımızla başımızla, elimizle aşımızla, varımızla yoğumuzla direneceğiz. Siyonist İsrail rejimi tarafından, Gazze’de işlenen soykırımın kahredici acısı vicdanlarda canlı dururken, Lübnan’da ve İran’da ortaya konan yeni vahşetler insanlığı bir kez daha derinden sarsmaktadır. 165 İranlı öğrencinin, Siyonist rejim tarafından okul sıralarında katledilmesi ve bu katliamın küresel vicdanda yeteri kadar yer bulmaması bizleri derinden sarssa da, bugün burada olduğu gibi dünyanın dört bir yanından yükselen itiraz sesleri bir nebze olsun umudumuzu yeşertmektedir. Açıkça ifade etmek gerekir ki; İsrail’in Filistinlilere karşı idamı yasallaştırması tam bir vahşet, açık bir hukuk ihlalidir. İşgal ettikleri toprakların gerçek sahiplerini ipe götürmeye cüret etmek demek, kendi ipini çekmekten, terör devletinin kaçınılmaz sonunu hazırlamaktan başka bir şey değildir. Bu adımın Nazi zulmünden hiçbir farkı yoktur. Bu zulme imza atanlar ve her şey olurken sessiz kalanlar muhakkak ki, Hitler ile aynı akıbeti yaşayacaktır. Yine; Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması İslam’ın ve Müslümanların izzetine yapılmış bir saldırıdır. Ortaya konulan bu cürümlere karşı mücadelemiz kıyamete kadar devam edecektir" dedi. Açıklamanın ardından kalabalık gurup, dağıldı.
Ankara Ankara’da Filistinlilere yönelik idam kararı protesto edildi İsrail Parlamentosu’nun Filistinli esirlere yönelik idam kararı, Ankara’da düzenlenen eylemle protesto edildi. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik ağır saldırıları devam ediyor. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de kadın, yaşlı, çocuk fark etmeden yaklaşık 100 bine yakın sivili katleden İsrail, geçtiğimiz günlerde yeni bir karara daha imza attı. İsrail Parlamentosu’nda sadece Filistinli esirlere uygulanması öngörülen idam düzenlemesi kabul edildi. Filistin’e Destek Platformu, Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli Camii avlusunda cuma namazı çıkışı düzenlenen eylemle İsrail’in idam kararını protesto etti. "İsrail’in Filistinlilere karşı idamı yasallaştırması, tam bir vahşet ve açık bir hukuk ihlalidir" Filistinli esirlere yönelik idamın İsrail Parlamentosu’ndan geçerek yasallaştırılmasının soykırımdan hiçbir farkı olmadığını belirten Filistin’e Destek Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Cihad Çiğdem, "İnsanlık adeta azgın ve sapkın bir ideoloji tarafından ne yazık ki rehin alınmış durumdadır. Bu esaret girişimine karşı kayıtsız kalacak da değiliz. Siyonist rejim şunu bilsin ki zalimlerin topuna canımızla, başımızla, elimizle, aşımızla, varımızla yoğumuzla direneceğiz. Siyonist İsrail rejimi tarafından Gazze’de işlenen soykırımın kahredici acısı vicdanlarda daha canlı canlı dururken, Lübnan’da ve İran’da ortaya konan yeni vahşetler insanlığı bir kez daha derinden sarsmaktadır. 165 tane İranlı öğrencinin siyonist rejim tarafından henüz daha okul sıralarındayken katledilmesi ve bu katliamın küresel vicdanda yeteri kadar yer bulmaması bizleri derinden sarsıyor olsa da, bugün burada olduğu gibi dünyanın dört bir yanından yükselen sesler bir nebze olsun umutlarımızı diri tutmaktadır ve yeşertmektedir. Açıkça ifade etmek gerekir ki İsrail’in Filistinlilere karşı idamı yasallaştırması tam bir vahşet ve açık bir hukuk ihlalidir. İşgal ettikleri toprakların gerçek sahiplerini ipe götürmeye cüret etmek demek, kendi ipini çekmekten başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı. Düzenlenen eyleme Filistin Destek Platformu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Karabük KBÜ Senatosu’nda akreditasyon ve uluslararası gelişmeler görüşüldü Karabük Üniversitesi (KBÜ) Senatosu’nda uluslararası başarılar ve akreditasyon süreci ele alındı. Karabük Üniversitesi Nisan ayı Senato Toplantısı, Rektör Fatih Kırışık başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda üniversitenin kurumsal akreditasyon başarısı ile uluslararası sıralamalardaki yükselişi öne çıktı. Senato gündeminde akademik performans, bilimsel üretim ve kurumsal gelişim hedefleri ele alınırken, SCImago verilerine göre üniversitenin son yıllardaki yükselişi dikkat çekti. Karabük Üniversitesi’nin dünya sıralamasında 2023’te 106’ncı sıradan 2026 yılında 52’nci sıraya yükselmesi önemli bir başarı olarak değerlendirildi. Toplantıda ayrıca İsrail Parlamentosu’nun idam cezasına yönelik düzenlemesine ilişkin ortak bir metinle kınama yapılarak, insan hakları ve yaşama hakkına vurgu yapıldı. Rektör Fatih Kırışık, kurumsal akreditasyonun üniversite için önemli bir eşik olduğunu belirterek, çalışmaların kalite odaklı şekilde sürdürüleceğini ifade etti. Veri yönetiminin araştırma üniversitesi olma yolunda kritik bir rol oynadığını vurgulayan Kırışık, akademik birimlerin performanslarının ve bilimsel üretimin artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Toplantıda ayrıca patent, atıf ve bilimsel yayın sayılarının artırılması, akademisyenlerin yenilikçi projelere yönlendirilmesi ve üniversitenin uluslararası görünürlüğünün güçlendirilmesi konuları da değerlendirildi. Senato toplantısı, üniversitenin araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda mevcut başarıların sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiği vurgulanarak sona erdi.