ASAYİŞ - 09 Şubat 2021 Salı 09:39

FETÖ’nün işkenceci subaylarından 28’i yakalandı

A
A
A
FETÖ’nün işkenceci subaylarından 28’i yakalandı

İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonlarda, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen aralarında 1 muvazzafın da olduğu 56 rütbeli askerden 28’i yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonlarda, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen aralarında 1 muvazzafın da olduğu 56 rütbeli askerden 28’i yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan örgüt üyelerinin, FETÖ mensubu olmayan öğrencilere sistematik şekilde baskı uygulayarak işkence yaptıkları belirtildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturması kapsamında, Hava Harp Okulunda eğitim gördükleri dönemde örgüt talimatlarına uymayan askeri öğrencileri baskı ve işkence ile istifa ettirerek FETÖ’ye bağlı öğrencilerin önünü açan, bu yöntemle Hava Kuvvetleri Komutanlığını ele geçirmeyi hedefleyen 10 ihraç albay, 5 ihraç yarbay, 13 ihraç binbaşı, 5 ihraç yüzbaşı ve 1’i muvazzaf 22’si ihraç 23 üsteğmen hakkında gözaltı kararı verilmişti.



FETÖ’nün işkenceci subaylarına gece yarısı baskını


Yürütülen soruşturma kapsamında dün gece saatlerinde harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, işkenceci eski subayların yakalanması için İstanbul’un da aralarında olduğu 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenlemişti.


FETÖ/PDY’nin işkenceci subaylarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski askerlerin sayısı belli oldu. Baskınlarda aralarında 1 muvazzafın da olduğu 56 rütbeli askerden 28’i yakalanarak gözaltına alındı. Çoğu daha önce TSK’dan ihraç edilen örgüte üyelerinin, FETÖ mensubu olmayan öğrencilere işkence yaptırdıkları belirlendi. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanlar ile çekmecelerde dolar ve Euro’dan oluşan yabancı paralar ele geçirildi.



Kendilerinden olmayan askeri öğrencilere baskı ve işkenceyle yıldırarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nı ele geçirmeyi hedeflemişler. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Subay sınıfı personel yetiştiren Hava Harp Okulu bünyesinde eğitim gören ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisakı ve irtibatı olmayan askeri okul öğrencilerine sistematik olarak baskı uygulayıp işkence ederek yıldırmaya çalışan FETÖ’cü subayların, bu talimatları örgüt içindeki hiyerarşik sistemde üstlerinden aldıkları ifade ediliyor.


Yakalanan FETÖ üyesi eski askerler “müteaddit kez astlarına işkence yapılması hususunda emir vermek ve müteaddit kez işkence yaptırmak, müteaddit kez işkence yapılmasına göz yummak suretiyle suçun örgütlü ve planlı bir şekilde işlenmesine göz yummakla” suçlanıyor.


Örgütün firari üyelerinin yakalanması için çalışmalar sürüyor


Gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirilirken, firari 28 FETÖ üyesinin yakalanması için operasyonların sürdüğü bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 2024’ün ilk 4 ayında 4 bin 615 asayiş olayı meydana geldi Bolu Valisi Erkan Kılıç, 2024’ün ilk 4 ayında gerçekleşen 4 bin 615 olayda 2 bin 933 şüpheli şahısın gözaltına alındığını ve bu şahıslardan 2 bin 628’nın adliyeye sevk edildiğini açıkladı. Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında, Bolu İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Bolu İl Jandarma Komutanı Mehmet Avcı’nın katıldığı Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Erkan Kılıç, Bolu’da 2024 yılının ilk 4 ayında yapılan operasyonları açıkladı. Bolu’da 2024’ün ilk dört aylık zaman diliminde yaşanan olayları dile getiren Vali Erkan Kılıç, “Huzur ve güvenin şehri Bolu’muzda, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetlerinin sağlanması, güvenli ortamda hayatlarını devam ettirebilmesi için Valiliğimizce emniyet, jandarma ve diğer birimlerimizle ortak çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde ilk dört ay içerisinde 3 bin 971 asayiş, 154 narkotik, 70 kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, 165 siber, 255 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası olayı olmak üzere toplamda 4 bin 615 olay gerçekleşmiş, bu olaylarda 2 bin 933 şüpheli şahıs tespit edilmiş, bu şahıslardan 2 bin 628 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmişlerdir” dedi. Teröre ve göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonları açıklayan Vali Kılıç, “İlk dört ay içerisinde, ilimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden terör yapılanmalarına yönelik 5 operasyon gerçekleştirilmiş, 38 kişi gözaltına alınmış, 1 kişi tutuklanmış ve 6’si adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 37 kişi serbest bırakılmıştır. Düzensiz Göç ile Mücadele çerçevesinde 2024 yılı ilk dört ayında toplamda 8 operasyon yapılmış olup bu operasyonlarda 10 organizatör yakalanmıştır. Bunlardan 2’si tutuklanmış olup 1’i Adli Kontrol Kararı almış, 7’si ise serbest bırakılmıştır. İlimiz genelinde toplam 130 düzensiz göçmen yakalanmış olup 89’u sınır dışı edilmiştir” diye konuştu. Son olarak kentte yaşanan trafik kazaları hakkında konuşan Vali Kılıç, "Dört aylık dönemde ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısı 255 olmuştur. Bu kazalarda maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 439 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu kapsamda, dört aylık dönemde, 305 bin 446 Adet araç kontrol edilmiş, bin 276 Adet Ticari Taksi, bin 295 Adet Okul Servis Aracı denetlenmiş olup denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” ifadelerini kullandı.