KÜLTÜR SANAT - 18 Mayıs 2021 Salı 11:02

Gaziosmanpaşa Belediyesi "Farika Kitaplı Kahve" lerin sayısını arttırıyor

A
A
A
Gaziosmanpaşa Belediyesi "Farika Kitaplı Kahve" lerin sayısını arttırıyor

Gaziosmanpaşa’da başta gençler olmak üzere her yaştan kitapseverin yoğun ilgi gösterdiği Farika Kitaplı Kahve’ye ikincisi ekleniyor.

Gaziosmanpaşa’da başta gençler olmak üzere her yaştan kitapseverin yoğun ilgi gösterdiği Farika Kitaplı Kahve’ye ikincisi ekleniyor. Yenimahalle Metro Durağı karşısında hizmet verecek olan “Farika Kitaplı Kahve 2” için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yeni Farika’nın yıl içinde hizmete açılması planlanıyor.


Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kültürel yaşama katkı sağlamak amacıyla ilkini Mevlana Mahallesi’nde hizmete açtığı Farika Kitaplı Kahvelerin sayısını artırıyor. Bu kapsamda Yenimahalle Metro Durağı karşısındaki belediyeye ait yapı, modern biçimde revize edilerek, Farika Kitaplı Kahve 2 olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. Hali hazırda 560 metrekare alanlık binaya, Gaziosmanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 280 metrekare kapalı alan daha ilave edilerek, mevcut yapı 840 metrekareye çıkarılıyor.



Hizmete açıldığında öğrencilere hem sessiz ve sakin bir ortamda ders çalışma hem de sosyalleşme imkanı sunacak olan Farika Farika Kitaplı Kahve 2’de Türk ve dünya edebiyatının seçkin eserlerinden tarih kitaplarına, dini kaynaklardan, felsefe, sosyoloji, psikoloji kitaplarına binlerce eserin yer alacağı kütüphane bulunacak. Ayrıca öğrenciler için sınavlara yardımcı kaynaklar ve birçok konu hakkında güncel yayın da yer alacak. Fonksiyonlu yapısıyla birçok ihtiyacı karşılayacak olan yeni Farika’da çocuk kütüphanesi, seminer salonu ve kafeterya da ziyaretçilere hizmet verecek. 120 metrekare bahçe alanına ise çocuk oyun alanı ve dinlenme alanları oluşturulacak.



Farika Kitaplı Kahve’nin gençler adına önemli bir hizmet olduğunun altını çizen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Farika’yı hizmete açtığımız ilk günden bu yana gençlerimiz bu mekanı çok sevdi ve sahiplendi. Günün birçok vaktini bu mekanlarda harıl harıl ders çalışarak, sınavlara hazırlanarak geçiriyorlar. Ben de açıkçası her fırsatta ziyaret etmekten, pırıl pırıl gençlerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu mekanların ilçemizde yaygınlaştırılması yönünde çalışmalarımız vardı. Gençlerimizin de bizden isteği, arzusu bu yönde. İnşallah açılışa hazırladığımız Karadeniz Mahallemizin ardından diğer mahallelerimizi de yeni Farika Kitaplı Kahvelerle buluşturacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri tiyatroyu sevdi Kayseri’de 3 yıl önce hayata geçirilen ve kendi yerleşik kadrosu ve sahnesiyle seyircisiyle buluşan Kayseri Devlet Tiyatrosu’na ilgi her geçen gün artıyor. Kayseri Devlet Tiyatrosu Müdürü Kıymet Betül Gökçer; oyunları yüzde 95’in üzerinde dolan salonda oynadıklarını ifade ederek amaçlarının her geçen gün daha fazla seyirciye ulaşmak olduğunu söyledi. Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Atatürk heykeline çelenk sunan Kayseri Devlet Tiyatrosu Müdürü Betül Gökçer, Kayseri’de 3. yılı olduğunu ifade ederek; "Kayseri’de üçüncü Dünya Tiyatro Günü’nü kutladıklarını kaydeden; "Kayseri’de üçüncü yılımız. Kayseri Devlet Tiyatroları’nın 13. Bölge tiyatrosu olarak 25 Ekim 2023’ten beri Kayseri halkıyla buluşmaya devam ediyor. Bizim üçüncü kutlamamız oluyor. Burada böyle bir gelenek başlattık, Dünya Tiyatrolar Günü’nde sabahları gelip Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarımızı sunuyoruz" dedi. Kayseri’de çok güzel bir seyirci olduğunu ve amaçlarının her geçen gün daha fazla insana ulaşmak olduğunu kaydeden Gökçer; "Çok güzel bir seyircimiz var. Tabi ki amacımız bütün şehre yayılmak. Kayseri nüfusu 1 buçuk milyon. Biz her sene seyirci sayımızı artırmak için, onlara sunabileceğimiz yelpazesi geniş oyunlarla karşılarına çıkıyoruz. Seyircimiz çok güzel, çok memnunuz. İnşallah daha da artacak. Ne kadar çok kişiyle buluşursak biz o kadar başarılı addederiz kendimizi. 2025 yılında yüzde 95 civarında seyirci izleme kapasitemiz var. Salonumuz 474 kişi, genelde dolu oynuyoruz. biletlerimiz 13 gün önce satışa çıkıyor, hedefimiz biletlerin 13 gün önceden bitmesi. Salonlarımız dolu, bundan çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası’nın verilişinin 101. yılı kutlandı Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Madalyası’nın verilişinin 101. yıl dönümü dolayısıyla tören düzelendi. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen tören Mustafa Kemal Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başladı. Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanının sunduğu çelengin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, kırmızı şeritli istiklal madalyasını Türk bayrağına astı. Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Program kapsamında konuşan Görgel, "Kahraman şehrimizin şeref nişanesi olan istiklal madalyamızın verilişinin 101. yıl dönümü olarak tarihimizin bize yüklediği büyük sorumlulukla bir aradayız. Bu topraklarda yazılan destan bu kadim şehrimizin kuruluşumuzun yanında bir milletin yeniden dirilişinin sembolü olmuştur. İmanla ve sarsılmaz irada ile verilen mücadele hem adımızın başındaki kahramanlığı, hem de her birimizin göğüsünde büyük bir şerefle taşıdığı kırmızı şeritli istiklal madalyamızla taçlanmıştır. Milli mücadele de Sütçü İmam’ın yaktığı kıvılcım, Arslan Bey’in dirayeti ile büyümüş, Ali Sezai Efendi’mizin manevi rehberliği ile milletimizin yüreğinde sönmez bir meşale oluşmuştur. TBMM tarafından 5 Nisan 1925’te şehrimize tevdi edilen kırmızı şeritli istiklal madalyası, İşte bu top yekun direnişin, bu eşsiz kahramanlığın ve sarsılmaz birlik ruhunun tescilidir. Bu madalya bir kişiye değil, bir millete, bir şehre ve bir inanca verilmiştir. Bugün bizlere düşen en büyük görev, ecdadımızın bizlere emanet ettiği aziz vatana ve bu onurlu mirasa sahip çıkmaktır" dedi.