GENEL - 13 Şubat 2013 Çarşamba 17:10

40 YILLIK ÇİFTLER KIZ KULESİ`NDE AŞK TAZELEDİ

A
A
A
40 YILLIK ÇİFTLER KIZ KULESİ`NDE AŞK TAZELEDİ

Bağcılar Belediyesi, Sevgililer Günü öncesinde 40 yılı geride bırakan çiftleri Kız Kulesi`ne götürdü. Kız kulesinde balayında bile yaşayamadıkları keyifli dakikaları yaşadıklarını söyleyen çiftler, gençlere ve yeni evli çiftlere de önemli tavsiyelerde bulundu.
Bağcılar Belediyesi, evlilikte 40 yılı geride bırakan 40 çifti Kız Kulesi`ne götürdü. 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde düzenlenen programa evlilikte 40 yılı geride bırakan "dede ve nineler`` katıldı. Bağcılar`da ikamet eden çiftler Kız Kulesi`ni görme heyecanıyla belediyenin tahsis etmiş olduğu otobüslere binip Kabataş İskelesi`ne geldi. Kız Kulesi`ne geçmek için vapura binen çiftler, eşlerinin ellerini sıkı sıkı tutarak yaşadıkları heyecanı birbirleriyle paylaşarak bol bol fotoğraf çektirdi.
``ONLARIN TECRÜBELERİNDEN İSTİFADE ETMEK İSTİYORUZ``
14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Bağcılar`da ikamet eden çiftleri Kız Kulesi`ne getirdiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ``14 Şubat Dünya Sevgililer gününü yaşayarak birbirlerine bu saygıyı gösteren ve evlilikte 40 yılını tamamlayan çiftlerimizle bugün kız kulesindeyiz. Onların tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz. Tabi biz özellikle Türk aile toplumu olarak geleneğimize ve aile yapımıza baktığımız zaman bunun örneklerini çok çok görüyoruz. Geçmişimizi geleceğimize taşıyabilsek bu bize yeterde arta bile. Esas olan istemediğimiz anları nasıl atlatabiliriz bunları 40 senesini doldurmuş çiftlerimizden öğreneceğiz. İnşallah Türk toplumunun o güzel yapılarına doğru boşanmaların arttığı bir dönem değil terse dönüşümü heyecanla bekliyoruz. Bunun için çalışıyoruz`` diye konuştu.
Bağcılar ailesi olarak 749 bin nüfusuyla en büyük ilçesi olduğunu dile getiren Lokman Çağırıcı, ``Bağcılar`da Anadolu ve balkanlar kültürünü yaşayan aile toplulukları var. Bu toplum bizim için çok önemli bu yüzden böyle etkinlikler yaparak bir arada olmak istedik`` dedi.
GENÇLERE 40 YILLIK MESAJ
Şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlhan`ın seslendirdiği şarkılar ve aşk şiirlerinin okunduğu programda çiftler, mutlu evliliğin sırlarını anlattı ve genç çiftlere nasihatlerde bulundu.
Ailenin kutsallığına dikkat çeken dede ve nineler gençlere, ``Aile kutsaldır, bir birinizi sevin ve birbirinize karşı hoşgörülü olun`` çağrısında bulundu.
Sevgi saygı şükretmek hoşgörü ile 49 seneyi atlattıklarını söyleyen Karga çifti, gençlere önemli nasihatlerde bulundu. Karga, ``Gençlere de nasihatim eşlerinizi kırmayınız yoksa yuvanız yıkılır. Ben hanımımı her zaman en güzel yerlere götürürüm. Yoksa 49 sene geçmezdi`` diye konuştu.
``40 senedir evliyiz ilk defa eşimden çiçek aldım`` diyen Nafiye Sarıçay, ``Bağcılar Belediyesi`nden Allah razı olsun yoksa bu çiçeği de alamayacaktım`` dedi.
Program sonunda dedeler, eşlerine kırmızı gül verdi. Daha sonra çiftlere ``Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var`` sözünden yola çıkan belediye, çiftlere bir çift fincan ve yastık hediye etti. Kız Kulesi`nde güzel bir gün yaşayan çiftler, yemeklerini yedikten sonra evlerinin yolunu tuttu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Yamaç paraşütçülerini indirdikten sonra freni boşalan safari aracı boş eve daldı Antalya’nın Alanya ilçesinde yamaç paraşütçülerini araçtan indirdikten hemen sonra freni boşalan bir safari aracı yaklaşık 100 metrelik rampadan geriye doğru hızla inerek, çevredeki bir evin duvarına çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle evin duvarında ve çatısında maddi hasar oluştu. Kaza, dün sabah saatlerinde Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Şampiyonası 1. Etabının düzenlendiği Hıdrellez mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sporcuları ve ekipmanlarını taşıyan 07 AHJ 876 plakalı safari aracı rampa yukarı çıkarken sporcuları indirdikten sonra bir anda freni boşaldı. Yaklaşık 100 metrelik mesafeden hızla rampa aşağı geri giden araç çevredeki tek katlı bir evin duvarına çarparak durabildi. Evin duvarında ve araçta maddi hasar meydana geldi. Sporcuların paraşüt malzemeleri ise daha sonra aracın üzerinden indirildi. Kaza anında araçta sporcuların bulunmaması muhtemel bir yaralanmanın önüne geçti. Kazanın ardından evin duvarının bir bölümünün yıkıldığı ve çatısında hasar oluştuğu görüldü. Kaza anı ise bir sporcunun cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde safari aracının freninin boşaldığı ve geri giderek evin duvarına çarptığı anlar yer aldı. Görevlilerin paraşüt malzemelerini aracın üzerinden boşaltma görüntüleri de cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.