GENEL - 18 Ocak 2012 Çarşamba 21:02

TALPA BAŞKANI BELLİ OLDU

A
A
A
TALPA BAŞKANI BELLİ OLDU

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği’nin (TALPA) yeni başkanı belli oldu. TALPHA 8. Olağan Genel Kurulu Toplantısında yapılan seçimlerin ardından başkanlığa Gürcan Mantı getirildi.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Ali Sürmen Konferans Salonu’nda başlayan genel kurulda yeni başkan belli oldu. Türk Hava Yolları’nda A330-340 uçaklarında kaptan pilot olarak görev yapan Gürcan Mantı’nın listesi yapılan seçimlerde 107’ye karşı 148 oyla seçimi kazanarak yeni başkan seçildi.
Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mantı, yapılan seçimlerin tüm camiaya hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğini belirterek, "Öncelikle arkadaşlarımızla derneğimizi daha ileriye götürmek için çabalayacağımızı belirtmek isterim. Üye sayımızı çığ gibi büyüterek tüm arkadaşlarımızın bu harekete katılmasını ve sivil havacılığımızı ilerlemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ifade ediyorum" dedi.
Mantı, "Yabancı pilotlarımız derneğimize üye olamazlar. Çünkü tüzüğümüze göre sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor pilotlarımızın. Onlar kendi ülkelerinde ki derneklere üyeler zaten. İlk icraatımız üyelerimiz arasındaki güven ortamını sağlayarak derneğimizin üye sayısını çoğaltmaktır. Ondan sonra da yönetim kurulu olarak seçim bildirgemizde bildirdiğimiz maddeleri hayata geçirmek olacak" diye konuştu.
2 yıllığına seçildiğini ifade eden Mantı, "Yeni binayı eski arkadaşlarımız aldığı için detaylı ilgi veremeyeceğim. Buradan da pilot arkadaşlarıma mesajım şudur. Uçuş emniyetini birinci derece de tutarak, Türk Sivil Havacılığı’nı daha ileriye götürmemizi diliyorum" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir