GENEL - 18 Ocak 2012 Çarşamba 21:02

TALPA BAŞKANI BELLİ OLDU

A
A
A
TALPA BAŞKANI BELLİ OLDU

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği’nin (TALPA) yeni başkanı belli oldu. TALPHA 8. Olağan Genel Kurulu Toplantısında yapılan seçimlerin ardından başkanlığa Gürcan Mantı getirildi.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Ali Sürmen Konferans Salonu’nda başlayan genel kurulda yeni başkan belli oldu. Türk Hava Yolları’nda A330-340 uçaklarında kaptan pilot olarak görev yapan Gürcan Mantı’nın listesi yapılan seçimlerde 107’ye karşı 148 oyla seçimi kazanarak yeni başkan seçildi.
Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mantı, yapılan seçimlerin tüm camiaya hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğini belirterek, "Öncelikle arkadaşlarımızla derneğimizi daha ileriye götürmek için çabalayacağımızı belirtmek isterim. Üye sayımızı çığ gibi büyüterek tüm arkadaşlarımızın bu harekete katılmasını ve sivil havacılığımızı ilerlemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ifade ediyorum" dedi.
Mantı, "Yabancı pilotlarımız derneğimize üye olamazlar. Çünkü tüzüğümüze göre sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor pilotlarımızın. Onlar kendi ülkelerinde ki derneklere üyeler zaten. İlk icraatımız üyelerimiz arasındaki güven ortamını sağlayarak derneğimizin üye sayısını çoğaltmaktır. Ondan sonra da yönetim kurulu olarak seçim bildirgemizde bildirdiğimiz maddeleri hayata geçirmek olacak" diye konuştu.
2 yıllığına seçildiğini ifade eden Mantı, "Yeni binayı eski arkadaşlarımız aldığı için detaylı ilgi veremeyeceğim. Buradan da pilot arkadaşlarıma mesajım şudur. Uçuş emniyetini birinci derece de tutarak, Türk Sivil Havacılığı’nı daha ileriye götürmemizi diliyorum" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Hayvan Pazarı’nda arife günü yoğunluğu Elazığ Canlı Hayvan Pazarı’nda arife günü hareketliliği sürüyor. Elazığ’da canlı hayvan pazarında arife günü hareketliliği yaşanıyor. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar ile ellerindeki hayvanları satmak isteyen üreticiler sabah saatlerinden itibaren pazarda bir araya geldi. Pazarın hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan bölümlerinde kurbanlık satışları ve alıcılar ile satıcılar arasındaki pazarlıklar devam ediyor. Besiciler ellerindeki hayvanları nakde çevirmek, vatandaşlar ise bayram öncesi kurbanlıklarını temin etmek için işlemlerini sürdürüyor. Öte yandan, Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Sadettin Taşkesen ile Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ da canlı hayvan pazarını ziyaret etti. Taşkesen ve Dumandağ, alanı dolaşarak besicilerle bir araya geldi ve pazardaki çalışmalar ile son durumu yerinde inceledi. Hayvan pazarında son gün yoğunluğunun yaşandığını ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Sadettin Taşkesen, "Oda ve birlik başkanlarımızla birlikte üreticilerimizin bir yıl boyunca verdikleri emekleri kurban pazarına sunmalarını inceliyoruz. Arife günü sebebiyle en yoğun gün yaşanıyor. Gerek yollarda gerekse pazar alanında borsa ve il müdürlüğümüzün veteriner hekimleri hayvanların sağlığını, küpelerini ve kayıtlılığını kontrol ediyor. Kurbanlık vasfı taşıyan sağlıklı hayvanların pazarda bulundurulmasını sağlıyoruz" dedi. Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise "Belediyemiz sağ olsun burada bir kesimhane yeri hazırlamış. Bu bayramda küçükbaş hayvanların kesimi için cüzi miktarda bir ücret alınacak ve et doğranıp teslim edilecek. Sokakta, toprağın içinde kesim yapmak yerine belediyemiz suyu, lavabosu ve her şeyi hazır olan bir hizmet sunmuş. Burada kesim yapan hemşehrilerimiz rahatlıkla etlerini evlerine götürebilecekler. Herkesin bayramını kutlar, kurbanlarının kabul olmasını dilerim" şeklinde konuştu.
Aydın Aydın protokolü bayramlaştı Aydın’da Kurban Bayramı resmi bayramlaşma töreni Aydın Valisi Dr. Osman Varol’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Aydın Valiliği tarafından kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere Aydın protokolünün katılımıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Aydın Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına yoğun bir katılım olurken, protokol üyeleri ile bir araya gelen Vali Dr. Osman Varol, katılımcılar ile tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Bayramların birleştirici gücüne dikkat çeken Vali Varol; "Biraz önce resmi bayramlaşma programımızı gerçekleştirdik. 9 günlük uzun tatilin etkisiyle beraber çok hareketli bir bayram yaşıyoruz. Öncelikle tabii işin kamu tarafından baktığımızda, bizim açımızdan vatandaşlarımızın bayramı güvenli bir şekilde, sakin bir şekilde yaşamaları, sevdikleriyle buluşmak için yola çıktıklarında güvenli bir şekilde gitmek istedikleri yere ulaşabilmeleri, trafik güvenliği, genel güvenlik çok önemli. Bu konuda Bakanımızın önderliğinde sahada tüm tedbirler alındı. Ekiplerimiz, tüm güvenlik birimlerimiz işlerinin başında çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Kurban Bayramı olması vesilesiyle işin tabii dini vecibe olan kurban kesme tarafı da var. Bu kapsamda da hem belediyelerimiz hem bizim merkezi hükümet teşkilatlarımız gerekli tedbirleri aldı. Sahada çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaların tamamı vatandaşlarımızın bayramı sakin, huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri, sevdikleriyle bir araya gelebilmeleri, dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için. Ben de bu vesileyle görüşemediğimiz tüm Aydınlı hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın, tüm İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Bayramı kazasız, belasız, sıkıntısız ve bayrama yakışır şekilde neşeyle, sevinçle, keyifle geçirmelerini temenni ediyorum. Nice bayramlara diliyorum" dedi. Gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Aydın Valisi Dr. Osman Varol’un yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Polat Bora Mersin ile siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Gaziantep Gaziantep’te bayram öncesi randevulu bıçak bileme yoğunluğu Kurban Bayramı öncesinde Gaziantep’te bıçak bileme ustalarında yoğunluk yaşanıyor. Artan talep nedeniyle bazı işletmeler müşterilerini randevu sistemiyle kabul ediyor. Kentte uzun yıllardır bıçak bileme hizmeti veren bıçakçı Ramazan usta, bayram öncesi yoğunluğun her geçen gün arttığını belirterek, yoğunluk nedeniyle bazı müşterilere randevu vermekte zorlandıklarını ifade etti. Özellikle kurban kesiminde kullanılacak bıçakların bilenmesi için vatandaşların erken tarihlerde iletişime geçtiği söyledi. Yoğunluk nedeniyle sosyal medya üzerinden duyuru yaptıklarını belirten ustalar, vatandaşları geç kalmamaları konusunda uyardıklarını söyledi. Randevu sistemiyle çalıştıklarını aktaran usta, müşterilere uygun gün ve saat verilerek hizmet sunulduğunu ifade etti. "Yoğunluk nedeniyle genellikle randevu sistemiyle çalışıyoruz" Randevu sistemi ile çalıştığını söyleyen bıçak ustası, "Gaziantep’te alt bıçak hizmeti veriyoruz. Yoğunluk nedeniyle genellikle randevu sistemiyle çalışıyoruz. Hatta bazı müşterilerimize yoğunluktan dolayı randevu bile veremiyoruz. Müşterilerimiz ise genelde hizmetimizden oldukça memnun kalıyor. Özellikle kaliteli bıçaklara ilgi daha fazla oluyor. Zaten bıçağın kalitesi fiyatından da anlaşılıyor. Ortalama kaliteli bir bıçak 800 TL’den başlayıp 3 bin ila 4 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Randevu sistemimizi sosyal medya üzerinden yürütüyoruz. Buradan yaptığımız paylaşımlarla müşterilerimizi önceden bilgilendiriyor, geç kalmamaları konusunda uyarıyoruz. Genellikle herkes önceden randevu alıyor, biz de buna göre planlama yapıyoruz. Şu anda satışlar da bileme işlemleri kadar yoğun. Bayram öncesi ciddi bir hareketlilik yaşanıyor" dedi.