POLİTİKA - 18 Nisan 2022 Pazartesi 22:05

CHP’li Meclis üyesi AK Parti’ye geçti

A
A
A
CHP’li Meclis üyesi AK Parti’ye geçti

İstanbul’da 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Sultangazi Belediye Meclis Üyesi olan Fahrettin Yürek, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle AK Parti’ye geçti.

İstanbul’da 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Sultangazi Belediye Meclis Üyesi olan Fahrettin Yürek, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle AK Parti’ye geçti. Yürek’e rozetini AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe taktı.


2019 yerel seçimlerinde CHP’den Sultangazi Belediye Meclis Üyesi olan Fahrettin Yürek, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle AK Parti’ye geçti. Yürek’e parti rozetini AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe taktı. Törene AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Yürek ailesi ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.



“Mutlu ve gururluyum”


İl Başkanlığı’nda düzenlenen törende konuşan Fahrettin Yürek, “Bu kararı almamda en büyük etkenlerden biri İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe’nin samimiyeti ve güveni olmuştur. Kendisine ve teşkilatına bir kez daha teşekkür ediyorum. Mutlu ve gururluyum. Allah’ın izniyle bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. Ailemle birlikte bu kutlu davaya en iyi şekilde hizmet etmeye gayret edeceğim” dedi.



“AK Parti güçlenerek büyüyor”


"Hizmet kervanımız güçlenerek büyüyor" diyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise, “İnsan, dünyaya bıraktığı şeydir’ derler. Biz de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ardımızda hem insanlık için hem Türkiye için hem de İstanbul için güzel ve hayırlı hizmetler bırakmak için çalışıyoruz. Bu hizmet kervanında her birimizin katkısı çok kıymetli. Ben iyi niyetinden ve teveccühünden dolayı hem Fahrettin kardeşime hem de onunla birlikte buraya gelen aile üyelerine ve sevenlerine tekrardan teşekkür ediyorum. Bizim derdimiz Türkiye’nin geleceğini inşa etmektir. Bunu tek başımıza değil hep birlikte güç birliğiyle başaracağız. İşte bu nokta Fahrettin kardeşimiz soyadı gibi yürekli bir davranış ortaya koyduğu için tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.



“Hizmet için doğru adreste”


AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Yiğitoğlu ise, “Fahrettin Yürek kardeşimize tekrardan hoş geldin diyorum. Kendisi çalışkan, gayretli ve özverili bir kardeşimizdir. İlçemize ve İstanbul’a daha iyi hizmet edebilmek için artık doğru adreste. Bundan böyle yol ve dava arkadaşı olarak birlikte hareket edecek olmaktan mutluluk duyuyorum. Nice başarılara, seçim zaferlerine hep birlikte erişebilmek duasıyla hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.



“Gönül birlikteliği bizimle olan bir kardeşimizdi”


Sultangazi Belediye Başkanı Dursun da şunları söyledi:


“Fahrettin kardeşimiz, gönül birlikteliği bizimle olan bir kardeşimizdi. Bir süre farklı yollara gitmiş olsa da ana yuvasına dönmüş oldu. Varlığıyla bize güç katacaktır. Bugünden itibaren Cumhurbaşkanımızın liderliğinde davamıza hep birlikte hizmet edeceğiz.”


Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Yürek, oturmadığı eve İSKİ tarafından gönderilen su borcuna isyan etmiş, İBB yönetimini eleştirmişti. Söz konusu hatanın telafi edilmesi yerine CHP yönetiminin sert tepkisiyle karşılaşan Yürek, toplantılara dahi çağrılmamıştı. Bunun üzerine CHP’den istifa edip bir süre bağımsız olarak çalışmalarını sürdüren Yürek, AK Parti saflarına geçti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ Büyükşehir’de performans oranı yüzde 87,25’e ulaştı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında, belediyenin faaliyet raporu ve denetim raporları görüşüldü. Toplantıda konuşan Başkan Yüceer, belediyenin mali disiplinine ve performansına ilişkin dikkat çeken veriler paylaştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer başkanlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda gündem maddeleri ele alınırken, Başkan Yüceer konuşmasına Nisan ayındaki önemli gün ve haftalara değinerek başladı. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında erken tanı ve özel eğitimin önemine vurgu yapan Yüceer, özel bireylerin yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmaların süreceğini belirtti. Başkan Yüceer, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde Roman vatandaşların toplumsal hayata eşit katılımının önemine dikkat çekti. 10 Nisan Polis Teşkilatı’nın 181’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Yüceer, 14-20 Nisan Şehitler Haftası kapsamında şehitleri rahmetle andı. Faaliyet raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yüceer, belediyenin mali yapısına dair somut veriler paylaştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin mali disiplin açısından Türkiye’nin önde gelen kurumları arasında yer aldığını belirten Başkan Yüceer, şu bilgileri verdi: "Doğrudan temin oranı yüzde 5,54’ten yüzde 3,36’ya düşürüldü, Öz gelir oranı yüzde 7’den yüzde 14’e yükseldi, Personel gider oranı yüzde 22,83’ten yüzde 21,06’ya geriledi. Gelir gerçekleşme oranı yüzde 94 oldu, Performans gerçekleşme oranı yüzde 87,25 olarak kaydedildi. Rakamlar yalan söylemez. Mali disiplin konusunda güçlü bir yapıya sahibiz." Göreve geldikleri günden bu yana belediye envanterine 433 araç kazandırıldığını açıklayan Yüceer, kiralama giderlerinin azaltıldığını, taşınmazların ise satılmak yerine kamu hizmetinde değerlendirildiğini söyledi. Belediyecilik anlayışlarının merkezinde insan olduğunu vurgulayan Yüceer, "Benim bir mega projem var; o da insan odaklı bir kent yönetimi kurmak. Bir çocuğun hayatına dokunmak, bir ailenin yükünü hafifletmek en büyük eserimizdir" dedi. Sosyal belediyecilik eleştirilerine de yanıt veren Yüceer, altyapı yatırımlarının da eş zamanlı sürdüğünü belirtti. Süleymanpaşa’da yıllardır yenilenmeyen altyapının değiştirildiğini, Marmaraereğlisi’nde ise önemli bir altyapı yatırımının başlatıldığını hatırlattı. Zorlu ekonomik şartlara rağmen mazeret üretmeden çalıştıklarını ifade eden Yüceer, Tekirdağ için daha iyisini yapma hedefiyle çalışmaların süreceğini belirtti. Toplantı, meclis başkan vekilliği ile ihtisas komisyonlarına üye seçimleri ile son buldu.
Ankara Vatandaşlara özel ücretsiz sağlık taramaları gerçekleştirildi Ankara Sincan Belediyesi tarafından Hanımlar ve Güngörmüşler konaklarında ücretsiz sağlık taramaları yapıldı. Sincan Belediyesi, Sincan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Sincan Sağlıklı Hayat Merkezi iş birliğiyle ilçede sağlık taraması yapıldı. Sincan Güngörmüşler ve Hanımlar Konağı’nda gerçekleştirilen çalışma kapsamında vatandaşlara yönelik hem bilgilendirme yapıldı hem de sağlık kontrolleri gerçekleştirildi. Alanında uzman sağlık ekipleri tarafından yürütülen taramalarda, katılımcıların genel sağlık durumları değerlendirilirken, tansiyon ve şeker ölçümleri de yapıldı. Yapılan kontroller sayesinde muhtemel hastalık risklerinin önüne geçilmesi hedeflenirken, erken teşhisin önemi vurgulandı. Ayrıca vatandaşlara sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu. Sağlık kontrollerinin ardından katılımcılara ‘Katılım Belgesi’ de takdim edildi. Sincan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Küçük önlemler hayat kurtarır. Erken teşhis ve düzenli kontrollerle daha büyük hastalıkların önüne geçmeyi ve yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyoruz" sözleriyle toplum sağlığını korumaya yönelik bu tür çalışmaların aralıksız devam edeceği vurgulandı. Vatandaşlar ise sunulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’a teşekkür etti.
Manisa Turgutlu’da ‘Roman Gecesi’ ile eğlence zirveye çıktı Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Roman Gecesi’ ile müzik ve eğlence dolu bir gece yaşandı. Başkan Çetin Akın, "Bütün Roman arkadaşlarımızın 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutluyorum. Onlar iyi ki hayatımızda varlar. Hayatımızın bir parçası olmaya devam edecekler" dedi. Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü, ‘Roman Gecesi’ etkinliğiyle kutladı. Irlamaz Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte sahne alan Grup Pata Pata ile Kasabalı Görkem ve Orkestrası performanslarıyla eğlenceli bir akşama imza attı. Irlamaz Alanı’nı dolduran yüzlerce Turgutlulu, Roman kültürünü, enerjisini ve neşesini hep birlikte yaşadı. Gecede yaptığı açıklamada Roman vatandaşların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, "Turgutlu’da 2019 yılından beri çok güzel organizasyonlara imza atıyoruz. Bunlardan bir tanesi de ‘Roman Gecesi’ oldu. Bütün Roman arkadaşlarımızın 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutluyorum. Onlar iyi ki hayatımızda varlar, iyi ki bize böyle güzel bir akşamı hep beraber yaşatıyorlar. Hayatımızın bir parçası olmaya devam edecekler. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu bu gecenin en büyük organizatörlerinden bir tanesi. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu ülkenin kalkınmaya, hepimizin çalışmaya ihtiyacı var ama aynı zamanda hepimizin eğlenmeye de ihtiyacı var. Hep birlikte daha güzel eğlencelerde beraber olmaya devam edeceğiz" dedi.
Denizli Bot faciasında hayatını kaybeden Afgan çocuk Denizli’de toprağa verildi Muğla’da Bodrum ilçesi açıklarında göçmen botunun batması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi Denizli’de toprağa verilmişti. Devam eden çalışmalar kapsamında cansız bedenine ulaşılan 5 yaşındaki çocukta kentte toprağa verildi. Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak açıklarında geçtiğimiz günlerde Kıyı Gözetleme Aracı tarafından içerisinde düzensiz göçmenler olduğu değerlendirilen süratli bir lastik botun Yunanistan’ın İleryöz Adası istikametinde ilerlediği tespit edildi. Yapılan tespit üzerine bölgeye sevk edilen TCSG-302 tarafından içerisinde Afganistan uyruklu çok sayıda düzensiz göçmen olduğu görülen bahse konu lastik bota dur ikazlarında bulunulurken, süratli bot ikazlara uymayarak ilerlemeye devam ederek, bölgedeki olumsuz deniz şartlarının etkisiyle su alarak battı. Batan botta hayatını kaybeden Afganistan uyruklu 4 kişi geçtiğimiz günlerde Denizli’de toprağa verilmişti. Bugün ise bir acı haber daha geldi. Yapılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında 5 yaşındaki Bünyamin Mohammadi’nin de cansız bedenine ulaşıldı. Muğla Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından 5 yaşındaki çocuğun cansız bedeni Denizli’ye getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Bünyamin Mohammadi toprağa verildi. Son yolculuğuna uğurlanan göçmen çocuğun anne ve babasının ise aynı kazadan yaralı olarak kurtarıldıkları öğrenildi.