- 16 Şubat 2023 Perşembe 11:17

Saç ekim uzmanı Dursun: “Saç ekimi yaptıranların yüzde 87,3ü erkek”

A
A
A
Saç ekim uzmanı Dursun: “Saç ekimi yaptıranların yüzde 87,3ü erkek”

Saç ekim uzmanı Fatma Dursun, dünya genelinde saç ekenlerin yüzde 87,3ünün erkek olduğunu açıkladı.

Saç ekim uzmanı Fatma Dursun, dünya genelinde saç ekenlerin yüzde 87,3ünün erkek olduğunu açıkladı.


Fatma Dursun uluslararası saç ekim anketinin sonuçlarını paylaştı. Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği tarafından yaptırılan "Neden saç ekimi yaptırıyorsunuz?" anketinin sonuçları açıklandı. Saç ekimi yaptıran danışanların yüzde 87,3’ünün erkek, dünya çapında insanların yüzde 34,7’sinin ise kariyer nedeniyle saç ekimi yaptırdığı ortaya çıktı. Dünyada sağlık turizmine katılan kişi sayısının günümüzde 10 milyon kişi olduğunu kaydeden Dursun, “Bu hizmetlerden sağlanan gelirin ise yaklaşık olarak 100 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. 2019 yılında dünya çapında 700 binden fazla saç ekimi uygulamasının yapıldığı, 2022 yılında ise hasta sayısının yüzde 7 artarak 2 milyonu aştığı düşünülüyor. Peki insanlar neden saç ekimi yaptırıyor? Bu sorunun da cevabı yapılan anketle ortaya çıktı. Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği (2022) tarafından yapılan anketin sonuçları yayınlandı. Ankete göre dünya çapında insanların yüzde 34,7’si kariyer nedenleriyle saç ekimi yaptırıyor. Yüzde 37’si sosyal yaşamlarını iyileştirmek için saç ekimini tercih ediyor. Saç ekimi yaptıran hastaların yüzde 87,3’ü ise erkek” dedi.



“En büyük pay Türkiye’nin”


2018 verilerine göre, küresel pazarda yaklaşık 5 milyar dolarlık bir hacme sahip olan saç ekim tedavisinde, günümüzde en büyük payı Türkiye’nin aldığını ifade eden Saç Ekim Koordinatörü Fatma Dursun, “Türkiye’de sağlık kurumlarının uluslararası akreditasyona sahip olması tercih noktasında önemli bir etken ve sağlık hizmetlerinde maliyet avantajı var. Turistik olanakların yeterli düzeyde olması sebebiyle sağlık amaçlı turizm ile diğer turizm türleri birleşebiliyor. Yüksek sağlık hizmetleri kalitesine sahibiz. Sağlık teknolojilerinde güncel yaklaşımlar, hizmetler sunuluyor ve dört mevsim turizmin olması büyük avantaj sağlıyor” diye konuştu.



“Her yıl artış gösteriyor”


Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) 2022 yılı verilerini paylaşan Saç ekim Koordinatörü Fatma Dursun, “Türkiye’nin sağlık turizmi hizmetleri yıllar itibariyle artış gösteriyor. Ülkemize gelen turistlerin genel ortalama harcamalarına bakıldığında 2021 verilerine göre 642 bin 444 kişinin sağlık hizmeti aldığı ve 1 milyar 48 milyon 549 bin dolar elde ettiği görülüyor. 2022’nin ilk çeyreğinde elde edilen gelir 332 milyon 212 bin dolar iken, 2022’nin ikinci çeyreğinde 436 milyon 212 bin dolar gelir Sağlık Turizminden elde edilmiş durumda” şeklinde konuştu.



“Teknisyenler de yetenekli”


İstanbul’un saç ekiminde elde ettiği ün sebebiyle “Turkish Hairlines” takma adıyla anılır hale geldiğini savunan Saç Ekim Koordinatörü Fatma Dursun, “İstanbul’da saç ekim tedavisi yaklaşık olarak 1 milyar dolarlık bir endüstri haline gelmiş durumda. İzmir, Ankara, Bursa gibi diğer illerde de bu hizmetler verilmesine karşın İstanbul özellikle saç ekim tedavisinin ana merkezi olarak kabul ediliyor. Fiyatların diğer ülkelere göre uygun olması ve doktorların yanı sıra teknisyenlerin de oldukça yetenekli olması bu başarının arkasındaki nedenler arasında” ifadelerini konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kişisel verilere erişerek yasadışı veri aktarımı yapan 4 kişi tutuklandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kişisel verilere erişerek yasadışı veri aktarım yaptığı tespit edilen 4 kişi tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yasadışı panellere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde, Siber Güvenlik Başkanlığı (SGB), Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) müşterek çalışmaları neticesinde, vatandaşların kişisel verilerini hedef alarak kamu kurumlarına ait verilere yetkisiz erişim sağlamaya çalışan yasa dışı yapılanmaya yönelik İstanbul ve Karabük’te eş zamanlı olarak düzenlenen siber casusluk operasyonlarında biri suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda birçok dijital materyale el konulduğu, yapılan incelemelerde, kişisel verilere yetkisiz erişim sağlanarak yasa dışı veri aktarımının sistematik bir casusluk faaliyetine dönüştürüldüğü tespit edildi. Ayrıca MASAK tarafından yapılan incelemelerde, yasa dışı gelir trafiğinin kripto varlık transferleri üzerinden parçalara ayrıldığı, ödemelerin yurt dışı tabanlı platformlara yönlendirildiği ve para hareketliliğinin çok aşamalı transfer yöntemleriyle gizlendiğinin tespit edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, 7545 sayılı "Siber Güvenlik Kanununa" muhalefet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca yasa dışı yollarla elde edilen verilerin barındırıldığı ve terör örgütleri dahil olmak üzere isteyen herkesin erişimine ve kullanımına imkan sağladığı tespit edilen 8 internet adresi erişime kapatıldı.
İstanbul Ümraniye Keyap Camii yenileme ve düzenleme çalışmaları tamamlandı Ümraniye’de Keyap Camii düzenlemesi ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "İmanı ne kadar iyi aşılayıp dini bütün bir nesil yetiştirirsek önümüz o kadar açık olur" dedi. Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi’nde bulunan Keyap Camii’nde yapımı devam eden düzenleme ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Ümraniye Belediye Başkanlığı ve Ümraniye Müftülüğü iş birliğiyle tamamlanan cami, vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışta konuşan Başkan İsmet Yıldırım, vatandaşların dini ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yeni camiler açılmasının önemine değindi. "Cami hizmetlerimiz herkesin gayretleriyle çok iyi şekilde devam ediyor" Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, şunları söyledi: "Biliyorsunuz burası biraz yardıma muhtaç bir haldeydi. Önceden İSKİ problemi vardı, devamlı su basıyordu. Çevresi de böyle güzel değildi, sağ olsun mermerleri yapıldı. Biz de diğer peyzaj işlerini tamamladık, el birliğiyle yaptık. Burada 4 bin kişi çalışıyor ve sadece Keyap’ta çalışanlar değil etrafta çalışan bütün kardeşlerimiz buradan istifade ediyorlar. Çok şükür cami hizmetlerimiz kaymakamımızın başkanlığında, müftümüzün ve hocalarımızın gayretiyle çok iyi şekilde devam ediyor. Ben geldikten sonra herhalde 20’ye yakın cami inşa ettik. Geçen hafta kaymakamlık ve müftülüğümüzle birlikte bir hayırseverimiz tarafından çok güzel bir Kur’an Kursu da yapıldı. Bir taraftan gençlik merkezleri, bir taraftan Kur’an Kursları, bir taraftan da camide öğretilerin devam etmesiyle insanların dini ve manevi ihtiyaçlarının karşılanmasına gayret ediliyor. Türkiye nerelerden nerelere geldi, biliyorsunuz bir dönem her şey yasaktı; dini bütün ögeler yasaktı. ’Efendi’ demek yasaktı. Türkiye oralardan bu günlere geldi. Şimdi çok şükür Taksim Camii’ni sayın Cumhurbaşkanımız inşa etti, 250 yıllık bir hasretti. Sonra Ayasofya tekrar açıldı, yine Cumhurbaşkanımıza nasip oldu. Dini hizmetlere ne kadar çok gayret edilirse, bilhassa 4-6 yaş çocukların en iyi öğreneceği yaşlar. Allah’ını, kitabını, peygamberini ve dinini ne kadar güzel öğretebilirsek önümüz açık; yoksa karanlık. O nedenle imanı ne kadar iyi aşılayıp dini bütün bir nesil yetiştirirsek önümüz o kadar açık olur." Kurdele kesim töreni ve dua edilmesinin ardından cami vatandaşların hizmetine açıldı.
Bolu Bolu’da İhlas Mağazası açıldı Türkiye genelinde mağazalaşma atağını sürdüren İhlas Pazarlama, Bolu’daki mağazasını Aktaş Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açtı. Bolu’da uzun yıllardır mağazası bulunmayan İhlas Pazarlama, kentin en işlek noktalarından biri olan Aktaş Mahallesi’nde yeni şubesini vatandaşların hizmetine sundu. Düzenlenen açılış törenine Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, İhlas Pazarlama Bolu Bayi Müdürü Tarık Gülcan ve çok sayıda davetli katıldı. "Türkiye genelinde 304 mağazaya ulaştık" Törende konuşan Bayi Müdürü Tarık Gülcan, şirketin mağazacılık alanındaki büyümesine dikkat çekerek, "İhlas Pazarlama mağazacılık olarak Türkiye genelinde son zamanlarda çok büyük bir başarı yakaladık. Türkiye genelinde 304 mağazaya ulaştık. Bolu’yu da bu mağazalardan bir tanesiyle kavuşturuyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. "Bolu’da da 47 kişiye istihdam oluşturuyor" Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ise İhlas Holding’in köklü bir marka olduğuna vurgulayarak, mağazanın şehre katkısına değindi. Özdemir, "Mutlaka evimize giren pazarlama şirketlerinden bir tanesi. Geldiğimde ’Diğer mağaza nerede?’ diye sordum. ’İlk defa açıyoruz’ dediler. Mağaza açma konusunda biraz geç kalınmış ancak İhlas Pazarlama’nın burada devam eden faaliyetlerini görüyoruz. İhlas Holding zaten iyi bir marka. Bolu’da da 47 kişiye istihdam oluşturuyor" dedi.