GENEL - 24 Şubat 2023 Cuma 23:08

Muhafazakar Yükseliş Partisi’nde isim değişikliği

A
A
A
Muhafazakar Yükseliş Partisi’nde isim değişikliği

Muhafazakar Yükseliş Partisi’nin ismi (MYP), parti meclis kararıyla Yeni Türkiye Partisi (YTP) olarak değiştirildi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi’nin ismi (MYP), parti meclis kararıyla Yeni Türkiye Partisi (YTP) olarak değiştirildi.


Genel Başkanlığını Ahmet Reyiz Yılmaz’ın yaptığı Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) isim değişikliğine gitti. Ülkede çeşitli değerlerin uzun zamandır aşırı yorulduğu, aşırı derecede yıprandığı ve parti isminin de bu durumdan etkilendiği gerekçesiyle partinin yeni ismi, parti meclis kararıyla Yeni Türkiye Partisi oldu.


YTP Genel Başkanı Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tarafımdan da uygun görülen bu ismin, ülkemizin içinde bulunduğu şartlara daha uygun olduğu kanaatim neticesinde parti ismi YTP Yeni Türkiye Partisi olarak Yargıtay tarafından onaylanmış ve YSK Yüksek Seçim Kuruluna bildirilmiştir. Milletimize hayırlı olur inşallah. Seçimlere katılma yeterliliğine sahip olan Yeni Türkiye Partisine yeni katılım ve halkımızın da daha ileri bir teveccühünü bekliyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov’dan RTÜK’e ziyaret Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov’dan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i ziyaret etti. Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Memmedov ve beraberindeki heyet, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkileri değerlendirmek ve yayıncılık alanındaki son gelişmeleri değerlendirmek üzere RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i ziyaret etti. Görüşmeye, Büyükelçi Memmedov’un yanı sıra Azerbaycan Büyükelçiliğinden Müsteşar Eldar Aliyev ve Başkatip Aygün Gojayeva katıldı. Başkan Şahin’e ise Üst Kurul Başkan Yardımcısı Deniz Güler ve Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkan’ı V. Osman Arvas da eşlik etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Büyükelçi Memmedov Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini ve özellikle Türk dünyası devletleri tarafından dikkatle ve takdirle karşılandığını belirtti. Bu coğrafyadaki en önemli iki devletin aslında tek bir millet olduğuna değinen Büyükelçi, gençlerin ve çocukların da bu bilinçle yetiştirilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Başkan Ebubekir Şahin, Azerbaycan’ın Türk milletinin gönlünde vazgeçilmez bir sevgiye sahip olduğunu ve bu dost ve kardeş ülkeyi Türkiye’den ayırt etmenin mümkün olmadığını belirterek iki ülke arasındaki bu ilişkilerin titizlikle korunmasının ve güçlendirilmesinin tüm coğrafyaya çok büyük katkılarının olacağını söyledi. Azerbaycan Cumhuriyeti Görsel İşitsel Konseyi (ARAŞ) Başkanı İsmet Sattarov ile de çok iyi ikili ilişkiler yürütüldüğünü belirten Başkan Şahin, sonbaharda RTÜK öncülüğünde ve TDT çatısı altında kurulması planlanan Türk Devletleri Teşkilatı Düzenleyici Otoriteler Forumu olan T-BRAF ile ilgili Başkan Sattarov’la sürekli irtibat halinde olduklarını belirtti. İki kardeş ülke arasındaki ilişkilere özellikle Türk yapımı tarihi filmlerin de olumlu katkı sağladığı ve bu filmlerin desteklenmesinin gerektiği görüşmede sıkça hatırlatıldı. Görüşme karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.
Aydın Başkan Günel, Nazilli Belediye Başkanı tetik ile görüştü Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Nazilli’nin yeni Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’i ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Başkan Ömer Günel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ile birlikte Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’i makamında ziyaret etti. Seçimde elde ettiği başarı nedeniyle Başkan Ertuğrul Tetik’i tebrik eden Başkan Günel başarı temennilerini iletti. Başkan Ertuğrul Tetik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Ömer Günel’e teşekkür etti. Başkan Ömer Günel, Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’i ziyaretinin ardından CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve Yenipazar eski Belediye Başkanı Yüsran Erden ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Başkan Ömer Günel’i CHP Nazilli İlçe Başkanı Sema Aslıhan Ökmen, İlçe Örgütü Saymanı Ali Kaplan, Eğitim Sekreteri Süleyman Bakkal, Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Dilek Sucu, parti üyeleri Ümit Karabulut ve Sevil Gökçe karşıladı. Ziyarette, CHP Nazilli İlçe Başkanı Sema Aslıhan Ökmen, ikinci kez seçilen Başkan Ömer Günel’i tebrik ederek yeni döneminde başarılar diledi. “Sokaktaki her insana temas etmeliyiz” Genel ve yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği ziyarette saha çalışmasının önemine değinen Başkan Ömer Günel, “2023 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından, Batı bölgesinde Nazilli, Doğu bölgesinde ise Batman’da görevlendirildim. Nazilli’deki çalışmalarımız nedeniyle buranın seçmen kitlesini yakından tanıyorum. Yerel seçimlerde aldığımız başarılı sonuç bizler için çok önemli. Yine genel seçimlerde görev aldığım Batman’da da Cumhuriyet Halk Partisi olarak oylarımızı etkin saha çalışmamız sayesinde 8 kat arttırdık. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları olarak sokaktaki tüm hemşehrilerimize temas etmemiz çok önemli” dedi.
Bilecik Osmaneli ilçesinde Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde trafik polisleri, cadde üzerinde durdurduğu araç sürücülerini ’hayatla yarışılmaz’ mesajı ile bilgilendirerek, trafik kurallarının önemi anlatıldı. Ankara Caddesi üzerinde bir araya gelen Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Bekir Torun, Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Güzel, Emniyet Müdür vekili Komiser Hacı Bekir Aras, Millî Eğitim Müdürü Erhan Döş, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri cadde üzerinde durdurdukları sürücülere yaya yolu konusunda uyarıda bulundular. Öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte ekipler tarafından görevli kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan, trafik işaretleri ve levhalarla belirlenmiş kavşak giriş-çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlanması konusunda uyarı yapıldı. Uyarıda ayrıca, yaya ve okul geçitlerinde geçit hakkı verilmesi, emniyet kemerinin önemi ve trafik kurallarına uymanın önemleri anlatıldı. Etkinlik sonunda Kaymakam Ünal ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere çikolata dağıtıldı. Uygulamada sürücüler ve öğrenciler ile sohbet eden Kaymakam Ünal, trafik kurallarının önemine dikkati çekti. Kaymakam Ünal, daha sonra yaptığı açıklamada, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Karayolu Trafik Haftası münasebetiyle polis ve jandarma ekipleri ile birlikte uygulama noktalarında vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda bilgilendirmelerde bulunan kaymakam Ünal, Trafik kazalarının önlenmesi için tüm vatandaşların trafik kurallarına uyması gerektiğini dile getirdi.”
İstanbul İlker Erdem: "Mehmet Büyükekşi gereğini yaptı" Trabzonspor Altyapı Direktörü İlker Erdem, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Double Pass iş birliğiyle yürütülen Akademi Projesi’nin çok önemli olduğunu söyledi. Trabzonspor’da Altyapı Direktörü olarak görev yapan İlker Erdem, TFF ve Double Pass iş birliğiyle yürütülen Akademi Projesi’nin önemine vurgu yaptı. Erdem, özellikle TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin projeye olan desteğine dikkat çekti. Bu iş birliğinin Türk futboluna ve Türk futbolunun geleceğine vereceği katkılara değinen İlker Erdem, çalışma sistemlerini, "Ben, ben diye bir şey yok. Biz departmanlar kurarak, Double Pass’ın bize sunmuş olduğu departmanları kurarak bütün alanlara sorumlu arkadaşları görevlendirdik. Bu arkadaşlarımız 6 haftalık raporlar eşliğinde planlamalarını yaparlar, bütün antrenörlerimiz de dahil baş antrenörümüz, sağlık performans birimi, oyuncu refahı, atletik performans, A takıma geçiş, scout izleme ekibi gibi birçok departmanımız var" diye anlattı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin genç oyuncuların gelişimi ve Double Pass ile oluşturulan bu iş birliğine verdiği desteği aktaran İlker Erdem, "Mehmet Büyükekşi gereğini yaptı. Bir firmayla anlaştı, futbolun gelişimi için Destek verici bir potansiyeli ortaya koymaya çalışıyor. Büyükekşi’nin görevini yaptığını düşünüyorum. Şimdi bundan sonraki süreçte bizlerin bu plana sadık kalarak, kendi fikirlerimizi de ortaya koyarak, doğruları belirleyip ona göre sayın başkanımıza destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.