SPOR - 27 Nisan 2023 Perşembe 10:16

Şenol Güneş derbide Redmond’a güveniyor

A
A
A
Şenol Güneş derbide Redmond’a güveniyor

Beşiktaş’ın, Süper Lig’de oynadığı son 5 maçta 4 gol, 3 asistlik performans sergileyen Nathan Redmond, Galatasaray derbisinde Teknik Direktör Şenol Güneş’in en güvendiği isimlerin başında geliyor.

Beşiktaş’ın, Süper Lig’de oynadığı son 5 maçta 4 gol, 3 asistlik performans sergileyen Nathan Redmond, Galatasaray derbisinde Teknik Direktör Şenol Güneş’in en güvendiği isimlerin başında geliyor.


Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Beşiktaş, 30 Nisan Pazar günü sahasında Galatasaray ile karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta hem sarı-kırmızılıların hem de Fenerbahçe’nin puan kaybetmesiyle zirve yarışına daha sıkı tutunan Kara Kartal, bu zorlu derbide tüm planlarını galibiyet üzerine kuruyor. Siyah-beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş, son haftalarda özellikle hücum hattında sergiledikleri etkili oyunu Galatasaray karşısında da göstererek sonuca gitmek istiyor. Aboubakar - Cenk ikilisinin yanı sıra pazar günü Vodafone Park’ta, Beşiktaş’ın en etkilisi silahlarından biri de Redmond olacak.



Son 12 golün 7’sine direkt katkı


Sezon başında beklenen performansı ortaya koyamayan Redmond, son haftalarda ise adeta fırtına gibi esiyor. Siyah-beyazlıların ligde oynadığı son 5 mücadelenin 4’ünde 4 gol, 3 asiste imza atan İngiliz futbolcu, sadece golsüz beraberlikle sona eren Trabzonspor deplasmanında sessiz kaldı.


Kartal’ın attığı son 12 golün 7’sine direkt katkı sağlayan 29 yaşındaki futbolcu, özellikle ikinci yarısında oyuna girdiği Fenerbahçe karşılaşmasında 1 gol, 3 asist ile 4-2’lik zaferin mimarı olmuştu.


Nathan Redmond, siyah-beyazlı takımla Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda toplam 25 müsabakada 6 gol, 6 asist yaptı.



Ghezzal’ın yokluğunda hücum hattını yönetecek


Sakatlığı sebebiyle Galatasaray maçında forma giyemeyecek olan Ghezzal’ın yokluğunda Teknik Direktör Şenol Güneş, hücum organizasyonlarını Redmond üzerinden şekillendirecek. İleri uçta Aboubakar ve Cenk ile görev alacak olan başarılı futbolcu, hem bu ikiliyi asistleriyle besleyip hem de atacağı gol ya da gollerle derbiye damga vurmak istiyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da "Zamanda Aile Yolculuğu" adlı çocuk tiyatrosu son kez sahnelendi Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) iş birliğinde hazırlanan "Zamanda Aile Yolculuğu" adlı çocuk tiyatrosu, son gösterimiyle perdelerini kapattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "43 Adım" projesi kapsamında çocukların sosyal, kültürel ve duygusal gelişimlerini desteklemeye yönelik tiyatro ve drama çalışmaları devam ederken, proje çerçevesinde hazırlanan oyun Beylerbeyi Konferans Salonu’nda iki gösterim halinde sahnelendi. DPÜ Türkçe Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri tarafından Tiyatro ve Drama Uygulamaları dersi kapsamında yazılan ve sahneye uyarlanan oyun, aile, zaman, değerler ve kuşaklar arası bağları metaforik bir anlatımla ele aldı. Yoğun ilgi gören gösterimleri toplam 623 öğrenci izledi. Oyunun yönetmenliğini Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal üstlenirken, yönetmen yardımcılıklarını Rabia Nur Akduman ve Hasan Yavaş yaptı. Sahne performansları, dekor tasarımı ve dramatik kurgusuyla dikkat çeken oyun, çocukların sanatsal farkındalıklarını artırmaya yönelik nitelikli bir eğitim faaliyeti olarak değerlendirildi. "43 Adım" projesi kapsamında bugüne kadar sahnelenen çocuk tiyatrolarında, teknoloji bağımlılığıyla mücadele, sıfır atık ve geri dönüşüm, çevre duyarlılığı, değerler eğitimi, "Yeşil Vatan" anlayışı ve Aile Yılı temaları öncelikli olarak ele alındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, projeye katkı sunan DPÜ’ye, akademisyenlere, üniversite öğrencilerine ve tüm paydaşlara teşekkür etti.