YEREL HABERLER - 22 Ekim 2013 Salı 04:27

SİİRTLİ NACİ’NİN ADAMI ATATÜRK HAVALİMANI’NDA ÖLDÜRÜLDÜ ÖRGÜT BAĞLANTILI HARAÇ ÇETESİNİN ESKİ LİDERLERİNDEN “SİİRTLİ NACİ” LAKAPLI NACİ YILMAZ’IN ADAMLARINDAN İLYAS UGAR, GECE ATATÜRK HAVALİMANI’NDA UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI SONUCU ÖLDÜRÜLDÜ

A
A
A
SİİRTLİ NACİ’NİN ADAMI ATATÜRK HAVALİMANI’NDA ÖLDÜRÜLDÜ
ÖRGÜT BAĞLANTILI HARAÇ ÇETESİNİN ESKİ LİDERLERİNDEN “SİİRTLİ NACİ” LAKAPLI NACİ YILMAZ’IN ADAMLARINDAN İLYAS UGAR, GECE ATATÜRK HAVALİMANI’NDA UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI SONUCU ÖLDÜRÜLDÜ

ÖRGÜT BAĞLANTILI HARAÇ ÇETESİNİN ESKİ LİDERLERİNDEN “SİİRTLİ NACİ” LAKAPLI NACİ YILMAZ’IN ADAMLARINDAN İLYAS UGAR, GECE ATATÜRK HAVALİMANI’NDA UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI SONUCU ÖLDÜRÜLDÜ
(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
HABER : SADIK KAHRAMAN
KAMERA : SADIK KAHRAMAN
İstanbul’da, PKK bağlantılı uyuşturucu ve haraç çetesinin liderlerinden “Siirtli Naci” lakaplı Naci Yılmaz’ın adamı, Atatürk Havalimanı’nda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.
Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre, örgüt bağlantılı uyuşturucu ve haraç çetesinin liderlerinden “Siirtli Naci” lakabıyla tanınan Naci Yılmaz’ın adamı; İlyas Ugar (30), Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali önünde gece yarısı uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. İç Hatlar terminali otoparkı girişinde, aralarında daha önceden husumet bulunan Ersin G. (19) tarafından vurulan Ugar’ın, vücuduna ve başına isabet eden kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.
Organize suç örgütü üyesi olmak suçundan tutuklu bulunduğu Kocaeli 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nden 2004 yılında firar teşebbüsünde de bulunan İlyas Ugar’ın cesedi, İç Hatlar Terminali önünde savcılık ve Olay Yeri İnceleme polisinin incelemelerinin ardından Yenibosna’daki İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet nedeni ile havalimanı İç Hatlar Geliş terminalinin araç trafiği bir süre trafiğe kapatılırken, katil zanlısı Ersin G ise suç alet silah ile birlikte emniyete götürülerek sorguya alındı.
PKK terör örgütüyle bağlantılı uyuşturucu ve haraç çetesinin eski liderlerinden “Siirtli Naci” lakaplı Naci Yılmaz’ın eski adamı Ugar’ın, Kurban Bayramı nedeniyle bayram arifesinde memleketi Siirt’e gittiği, bayram sonrası bu gece uçakla yine Siirt’ten dönüş yaptığı öğrenildi.
Öte yandan aralarında geçmişten kalan husumet nedeniyle İlyas Ugar’ı öldürdüğü ileri sürülen katil zanlısı Ersin G’nin ise emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edileceği kaydedildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trafik kurallarına uymamanın sonucu uygulamalı olarak gösterildi Samsun’da, Karayolu Trafik Haftası kapsamında yapılan etkinlikte trafik kurallarına uymanın önemi, uygulamalı olarak vatandaşlara gösterildi. Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 170’nci maddesine göre, trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını arttırmak amacı ile her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", bugünü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor. Trafik Haftası nedeniyle Saathane Meydanı’nda kurulan alanda polis ve jandarma ekiplerince çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerde, emniyet kemeri takmama ve alkollü araç kullanımı sonuçları gibi hayati önem taşıyan kurallar vatandaşlara uygulamalı olarak gösterildi. Sarhoş gözlüğü ile topa vurmaya çalışanlar ile emniyet kemersiz sürüş yapan kişilerin araç içerisinde takla atması dikkat çekti. “Trafikte alınan tüm tedbirler doğru ve güvenli sürüş için” Trafikte kuralla uymanın hem kendi hem de başkaları için hayati önem taşıdığını belirten Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Samsun’umuzda hem emniyetimiz hem jandarmamız hem de gençlerimizle birlikte il genelinde trafik güvenliği konusunda bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlarla bir araya geldik. Hep beraber trafikte güvenli sürüşün önemini kavradık. Yayalara öncelik verilmesi gerektiğini he beraber müşahede ettik. Emniyet kemeri takmanın hayatı kurtardığını uygulamalı olarak gördük. Buradaki etkinliklerde trafikte sürüş halindeyken cep telefonu kullanılmamasını gerektiğini de gördük. Ayrıca hız sınırlarına uyuyoruz. Trafikte alınan tüm önlemler can güvenliğimiz için. Doğru ve güvenli sürüş için alınmış tedbirler. Trafik Haftası’nı kutluyor, kazasız, belasız hayırlı sürüşler temenni ediyorum” dedi. Etkinlikte hazırlanan uygulamalara katılan vatandaşlar ise daha önceden emniyet kemeri takmamanın kaza anında bu kadar vahim sonuçlar doğuracağını bilmediklerini ve bundan sonra arabaya binerken mutlaka emniyet kemeri takacaklarını, takmayanları da uyaracaklarını söylediler. Programda trafik emniyet personeli ile trafik jandarma personeline başarı belgesi verildi. Gün boyu süren etkinliklere ayrıca İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bahçepınar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Sakarya Başkan Mutlu Işıksu: “Önümüzdeki yıl Ada Hayat Projesi’nin kiremitlerini inşallah hep birlikte göreceğiz” Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı N. Müjdat Çetin, Onursal Başkan Zeki Aydıntepe ve yönetim kurulu üyelerinin hayırlı olsun ziyaretinde konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Önümüzdeki yıl Ada Hayat Projesi’nin kiremitlerini inşallah hep birlikte göreceğiz. Şu anda inşaatın en zor kısmı, yani temel güçlendirme çerçevesindeki çalışmaları tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde temellerin üzerinde inşaatın yükseldiğini herkes görecek” dedi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden seçilen Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) üyelerini ağırladı. SGB Başkanı N. Müjdat Çetin ziyarette yaptığı konuşmada, “Adapazarı halkının teveccühü ile yeniden geldiğiniz başkanlık görevinizdeki yeni döneminiz hayırlı olsun. Adapazarı’nda yaptığınız çalışmalarla gönüllere girdiğiniz seçim sonuçlarında da belli oldu. Yeni dönemde de önemli çalışmalara imza atacağınıza inanıyoruz. Sakarya basını olarak çalışmaları yakından takip ediyoruz ve şehrimiz yararına olacak her projeyi canı gönülden desteklediğimiz gibi eleştirilerimiz de şehir adına yapıcı yönde olacaktır” dedi. Sakarya Gazeteciler Birliğini oluşturan şehrin gazetecilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Işıksu da, “Nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Adapazarı’mızda yaptığımız çalışmalara hep destek olan basınımız bizim için çok değerlidir. Yoğun bir seçim sürecini geride bıraktık. Adapazarlı hemşehrilerimizin verdiği yetkiyle yeniden bu göreve seçildik. Her bir hemşehrimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yeni dönemimiz için vatandaşlarımız bize iki önemli mesaj vermiştir. Birincisi çok çalışmak, ikincisi ise daha çok halkın içinde olmaktır. Bu istekler doğrultusunda tüm ekibimiz ve meclis üyelerimizle Adapazarı’mızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. “Kısa bir sürede inşaatın yükseldiğini herkes görecek” Şehrin sosyal yaşamına büyük katkı sağlayacak ve kentsel dönüşüm adına çok önemli olan Ada Hayat Projesi’ni canlı şekilde sürekli izlediğini belirten Başkan Işıksu, “Önümüzdeki yıl Ada Hayat Projesi’nin kiremitlerini inşallah hep birlikte göreceğiz. Şu anda inşaatın en zor kısmı, yani temel güçlendirme çerçevesindeki çalışmaları tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde temellerin üzerinde inşaatın yükseldiğini herkes görecek. İlçemizde kentsel dönüşüme örnek olan bu projemizi sürdürürken Adapazarı Katlı Pazaryeri’ndeki dönüşüm için de istişarelerimiz devam ediyor. Bununla ilgili olarak esnaflarımızın temsilcisi dernek ve odaların başkanlarının yanında yer sahipleri ile görüşmeler yapacağız. Bunların yanı sıra 15 mahallemizin doğalgaza kavuşmasına yönelik çalışmalarda son aşamaya geldi” şeklinde konuştu.