GENEL - 24 Şubat 2012 Cuma 19:39

YÜZ NAKLİ YAPILAN CENGİZ GÜL`ÜN ABLASI BAĞIŞ YAPAN AİLEYE SABIR DİLEDİ

A
A
A
YÜZ NAKLİ YAPILAN CENGİZ GÜL`ÜN ABLASI BAĞIŞ YAPAN AİLEYE SABIR DİLEDİ

Hacettepe Üniversitesi’nde yüz nakli yapılan Cengiz Gül’ün ablası Havva Görer, "Ameliyat sabaha kadar da sürebilir gece 24.00’te de bitebilir dediler. Tam bilmiyorum ne kadar süreceğini. Kardeşime yüzünü bağışlayan vatandaşın ailesine sabır diliyorum. Allah onlardan razı olsun" dedi.
Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin ikinci yüz nakli ameliyatı sürüyor. Yüz nakli yapılan 25 yaşındaki Cengiz Gül’ün ablası Havva Görer, "Kardeşim 2 yaşındayken evde yangın çıktı. Sobaya tiner dökülmüş ve televizyon patlamış. Bu olayda yüzü yaralandı. Bu durumun kendisine ne gibi bir sıkıntı yarattığı konusunda pek bir şey anlatmazdı ama yüzünün düzelmesini çok istiyordu" diye konuştu.
Kardeşinin iki kez ameliyat geçirdiğini anlatan Görer, "Bir akrabamız ameliyat için bir doktor tavsiye etmişti. İki kez ameliyat geçirdi. Vücudundan yağ alıp yüzüne yağ koydular. Tekrar bir ameliyat olacaktı bu nakil olunca onu da yapmayı tavsiye ettiler. Ankara’ya gitti ve testler tahliller yapıldı. Çok şükür iyi çıktı" şeklinde konuştu.
Organ bağışında bulunan aileye teşekkür eden Görer, "Dün akşam acil bir haber geldi ve Ankara’ya gitti ve şu an ameliyat oluyor. Biz ilk yüz naklinin haberlerini de televizyonlarda izledik. İnşallah iyi olacak diye ümit ediyoruz. Kardeşim benimle birlikte yaşıyor. 2 yıllık bir üniversite bitirdi. Tekrar 4 yıllığa tamamlamak için dışarıdan başvurdu. Onun sınavlarına hazırlanıyordu. Ameliyattan çıksın, onu ziyarete gideceğim. Ameliyat sabaha kadar da sürebilir gece 24.00’te de bitebilir dediler. Tam
bilmiyorum ne kadar süreceğini. Kardeşime yüzünü bağışlayan vatandaşın ailesine sabır diliyorum. Allah onlardan razı olsun" dedi.
Gül’ün 4-5 yaşlarındaki arkadaşıyla soba ile oynarken arkadaşının sobaya tiner atması sonucu soba parladığı ve çıkan yangında televizyon patlaması sonucu yüzünün yandığı öğrenildi. Gül’ün 3 ay önce yüzünden bir ameliyat geçirdiği de bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 1992 Erzincan Depreminde bile birleşmeyen sular Erzincan’daki Ekşisu Mesire Alanı, dünyada ender rastlanan doğal oluşumlarından biriyle dikkat çekiyor. Bölgede birbirinden farklı özelliklere sahip 5 ayrı su kaynağı, aynı noktadan yeryüzüne çıkmasına rağmen birbirine karışmadan akıyor. Ekşisu bölgesinde ekşisu, kükürtlü su, tatlı su, sıcak su ve mineralli maden suyu, dar bir alanda yüzeye çıkarak kimyasal özelliklerini korumayı sürdürüyor. Uzmanlar, bu durumun dünya ölçeğinde nadir görülen doğal oluşumlardan biri olduğunu belirtiyor. Jeoloji Yüksek Mühendisi Selahattin Ayan, Ekşisu’nun dünya çapında eşine az rastlanan bir alan olduğunu ifade ederek, "Çok küçük bir alanda farklı özelliklere sahip beş ayrı su kaynağı yan yana bulunuyor. Ekşisu, Horhor olarak bilinen kükürtlü su, çinko oranı yüksek ve ayak sağlığına iyi gelen su, tatlı su ve sıcak su birbirine karışmadan yüzeye çıkıyor. 1992 depreminde bile bu sular birleşmedi. Bu gerçekten olağanüstü bir durum" dedi. Ekşisu’nun yalnızca jeolojik açıdan değil, biyolojik açıdan da önemli bir alan olduğuna dikkat çeken Ayan, sazlık bölgelerin göçmen kuşlar için konaklama alanı oluşturduğunu, ayrıca "Erzincan Sütotu" olarak bilinen endemik bitki türüne de ev sahipliği yaptığını söyledi. Bölgenin jeopark ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Ayan, Ekşisu’nun korunarak Erzincan’ın tanıtımında önemli bir değer haline getirilmesinin hem turizme hem de ekonomiye katkı sağlayacağını kaydetti.