DÜNYA - 28 Şubat 2012 Salı 17:39

ATLETİZM MİLLİ TAKIMI`NA POLAT VE İLHAM MÜJDESİ

A
A
A
ATLETİZM MİLLİ TAKIMI`NA POLAT VE İLHAM MÜJDESİ

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Türk vatandaşlığına geçen Kenya asıllı atletlerimize Dünya Şampiyonası öncesinde yarışma izni verdi.
9-11 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesi Türk atletizmi için sevindirici haber, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nden geldi. Türk vatandaşlığına geçeli henüz 9 ay olmasına rağmen Kenya asıllı atletlerimiz İlham Tanui Arıkan ve Polat Kemboi Özbilen’e IAAF ülkemiz adına yarışabilmeleri için onay verdi. Her iki atlet de dünya şampiyonası ve Londra Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edebilecek.
Kenya adına hiçbir yarışa katılmayan atletler, 8 Haziran 2011 tarihinde Türk vatandaşlığına geçti. Kurallar gereği, vatandaşlığına geçtiği ülke adına yarışabilmeleri için 2 yıl beklemeleri gereken Polat Kemboi ve İlham Tanui için bu bekleme süresi kaldırıldı. Bu yıl katıldıkları yarışlarda sezonun en iyi derecelerine imza atan Polat ve İlham’ın orta ve uzun mesafede önemli başarılara imza atması bekleniyor.
21 yaşındaki atletlerden, İlham Tanui, bin 500 metrede Karlsruhe’deki salon yarışında koştuğu 3:34:76’lık derecesiyle bu yılın Avrupa’daki en iyi derecesini gerçekleştirdi. Bu süre aynı zamanda dünyada yılın en iyi 4. derecesi olarak da kayıtlara geçti. Balkan Salon Şampiyonası’nda 7:42:49’la en iyi derecesine imza atan Polat Kemboi de Avrupa’da Mo Farah ve Arne Gabius’tan sonra sezonun en iyi koşusunu yaptı.
Gösterdikleri performansla atletizm dünyasının dikkatini çeken sporcular, önümüzdeki yıllarda adlarından daha çok söz ettirmesine kesin gözüyle bakılıyor. İlham ve Polat, 9-11 Mart günleri İstanbul’da düzenlenecek Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda madalya ümitlerinden ikisi olacaklar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı Denizli’de 6 katlı apartmanın bodrum katında başlayan yangın nedeniyle tüm apartmanı duman sardı. Apartmandan güçlükle tahliye edilen vatandaşlardan 4’ü dumandan etkilenirken, korktuğu için binayı terk etmeyen genci itfaiye tahliye etti. Yangın Pamukkale ilçesi Topraklık Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 6 katlı binanın bodrum katında yangın meydana geldi. Apartman sakinleri tarafından fark edilemeyen yangının dumanı tüm binayı sardı. Dumanı fark eden apartman sakinleri ise kendi imkanlarıyla binayı terk etmeye başladı. Duman ve alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangını kısa sürede kontrol altına alınırken, binadan çıkamayan vatandaşlar ise itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkartıldı. Yangından kaynaklı dumandan etkilenen 4 kişi sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Dumandan etkilenen vatandaşlara oksijen maskesi takıldığı görüldü. Korkudan binayı terk edemedi Apartmanda yaşayan vatandaşlardan biri ise yoğun dumana rağmen korkusundan binayı terk edememesi dikkatlerden kaçmadı. Ara ara balkona çıkan genç, polis ekiplerinin ‘İn’ çağrısına rağmen aşağıya inmedi. Apartmanda bulunan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle genç binadan çıkartıldı. Yangın ölen ya da yaralanan olmazken dumandan etkilenen 4 vatandaştan 2’si ambulansla hastaneye sevk edildi. Kontrol altına alınan yangının çıkış nedeni ise yapılacak incelemelerin ardından kesinlik kazanacağı öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.