YEREL HABERLER - 03 Haziran 2014 Salı 10:38

Küçükçekmece’de Oryantiring Heyecanı

A
A
A
Küçükçekmece’de Oryantiring Heyecanı

Küçükçekmece Belediyesi’nin Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ‘Oryantiring Yarışları’ renkli görüntülere sahne oldu. Florya Atatürk Ormanı’nda, harita ve pusula yardımıyla her türlü arazide yön bulmaya ve kontrol noktalarına en kısa sürede ulaşmaya dayalı bir spor olan Oryantiring’e Küçükçekmeceli öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Ormanlık alanda birbirleriyle kıyasıya mücadele eden öğrencilere öğretmenleri ve ebeveynleri de eşlik etti.
HEM EĞLENİP, HEM ÖĞRENDİLER
İstanbul Oryantiring Kulubü lisansıyla Küçükçekmece’deki okullar arasında yapılan yarışlarda hem eğlenen hem de kendilerini geliştiren öğrenciler, keyifli bir gün geçirdi. Yarışlar sonunda ise dereceye giren öğrencilere ve okullara madalya verildi.
ORYANTİRİNG NEDİR?
her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporudur. Kısaca bedensel ve zihinsel çalışmanın birlikte ifadesi olan Oryantiring; sadece düz bir koşu değil, aynı zamanda kontrol noktaları aranırken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız bir oyundur. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporudur.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir