GENEL - 16 Mart 2012 Cuma 18:06

KEMAL ÖZTÜRK`TEN "İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI" STRATEJİLERİ

A
A
A
KEMAL ÖZTÜRK`TEN "İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI" STRATEJİLERİ

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği "İletişim Danışmanlığı" konulu konferansa katılan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, iletişimin son 10 yıldır çok yoğun bir şekilde hem tartışılan hem de konuşulan bir mesele olduğunu söyledi.
Marmara Belediyeler Birliği’nin Eminönü’ndeki binasında gerçekleşen "İletişim Danışmanlığı" konulu konferansa Marmara Belediyeler Birliği’ne bağlı üye belediyelerin basın danışmanları katıldı. Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın basın danışmanlığını yapan ve şu anda Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kemal Öztürk, belediye basın danışmanlarına iletişim danışmanlığının stratejilerinden söz etti. İletişimin son 10 yıldır çok yoğun bir şekilde hem tartışılan hem de konuşulan bir mesele
olduğunu belirten Kemal Öztürk, "İletişim danışmanlığı kavramı özel sektörde kullanılan bir kavramdır. İlk defa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu kavramı biz kullandık. Gazeteler o kavramı kullandığımızda bizimle çok dalga geçmişlerdi. Kendisine iletişim danışmanı dedirtiyor diye. Ama sağ olsun dönemin meclis başkanı Bülent Arınç Bey bu kavramı kullanmamız konusunda ısrarlı desteğini sürdürdü. Bugün Türkiye’de birçok kurumda, devlet kurumunda iletişim daire başkanlığı, iletişim danışmanlığı ismi
kullanılıyor. Kendimiz açısından sevindirici bir gelişme olduğunu düşünüyorum" dedi.
Öztürk, "Türkiye’de benim kanaatime göre üzerinde hassasiyetle durulan, önem verilen konulardan bir tanesi iletişim çalışmalarıdır. Örneğin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ya da Üsküdar Belediyesi çok büyük yatırımlar yaparak, belediye etkinliklerini yaptığında bunun iletişimini gerçekleştiremezse bu faaliyetlerden kimsenin haberi olmaz. Bilakis şöyle bir şey de olabilir. Mesela bir belediye metro çalışması yaptığı için, yolları kapatıp toz toprak içerisinde
kaldığında bu bir ters tepki de doğurabilir. Halbuki Üsküdar Belediye Başkanlığı vatandaşlarının çok daha rahat ulaşım sağlayabilmesi için milyon dolar yatırım yapmıştır. Ama onun iletişimini iyi yönetemediği zaman, bu yol niye kapalı, niye bu yol toz toprak oldu diye eleştirilir. O açıdan bir faaliyetin iletişimini iyi yönetebilmek gibi bir etken vardır. Bu iletişimi yönetmek belediyelerin bana göre birinci derecede üzerinde durması gereken konulardan birisi olması gerekir. Sadece belediyeler için
demiyorum tabi ki. Bu bir bakanlık için de, bir kurum içinde yapmamız gereken şeylerdir. Artık öyle bir çağda yaşıyoruz ki pazarlamanın bile iletişimini yönetmek gerekir. Çıkardığınız bir ürünün, mesela Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’nın yapmış olduğu bir parkın hizmete girmesinin iletişimini de pazarlamanız gerekiyor" şeklinde konuştu.
Programa katılan Beylikdüzü Belediyesi Basın Danışmanı Hüseyin Türkoğlu ise Marmara Belediyeler Birliği’nin yapmış olduğu programın basın danışmanlarına çok şey kattığını belirterek, memnuniyetini dile getirdi.Kemal Öztürk’ün konuşmasının ardından belediye basın danışmanları Öztürk’e çeşitli sorular yöneltti. Program sonunda Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Recep Bozlağan, Kemal Öztürk’e çini vazo hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MHP Etimesgut İlçe Başkanı Muratgül’den AK Parti Etmisgut İlçe Başkanı Şankazan’a ziyaret Etimesgut AK Parti İlçe Başkanı olarak atanan Yasin Şankazan’a, Milliyetçi Hareket Partisi Etimesgut İlçe Başkanı İsa Muratgül ve yönetim kurulu üyeleri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Cumhur İttifakı olarak Etimesgut’ta yapılması planlanan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Görüşmede Cumhur İttifakı olarak birlik, beraberlik içerisinde çalışmalara daha güçlü devam edileceğinin mesajı verildi. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Şankazan. "Cumhur İttifakı olarak biriz, beraberiz. Liderlerimizin bizlere gösterdiği hedefe durmadan, yorulmadan, el ele kol kola beraber yürüyeceğiz. Etimesgut Ankara’mızın İncisi, göz bebeği. Hizmet için buradayız. Halka hizmet etmenin, Hakka hizmet etmek olduğunu biliyoruz. Kıymetli ağabeyim, Milliyetçi Hareket Partisi Etimesgut İlçe Başkanımız İsa Muratgül’e ve İlçe Yönetim Üyelerine nazik ziyaretleri için çok teşekkür ederim. Teşrifleri ile bizi onurlandırdı" diye konuştu. Tüm Etimesgut halkının yanında olduklarını belirten Şankazan, "Biz Cumhur İttifakı olarak kapımızı her kesime açık tutacağız. Hemşerilerimiz şunu iyi bilsin ki bize ulaşan Ayşe teyzenin, Ahmet amcanın, Hatice bacının her derdine derman olmak için buradayız. Her kesime kapımızda gönlümüzde açık. Daha güzel bir Etimesgut için canla başla çalışacağız. Gönülleri birleştirmek için varız" dedi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Etimesgut İlçe Başkanı İsa Muratgül ise, "İlçemize atanan Kıymetli Yasin kardeşimize hayırlı olsun diyoruz. Hizmet için çıktığımız bu yolda yan yana omuz omuza yürüyoruz. Birlik içerisinde Etimesgut’umuzu Ankara’nın göz bebeği yapacağız" diye konuştu.
Rize Ziraat Türkiye Kupası: Çaykur Rizespor: 2 - Gaziantep FK: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nun ilk haftasında Çaykur Rizespor, Gaziantep Futbol Kulübü’nü ağırlıyor. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada orta sahada topla buluşan Zeqiri’nin soldan ceza sahasına girip yaptığı ortada, arka direkte Halil Dervişoğlu’nun şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0 21. dakikada ceza sahasında oluşan karambolde sol tarafta topu önünde bulan Zeqiri’nin pasında Halil Dervişoğlu meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0 37. dakikada kaleci Erdem Canpolat’ın hatalı pasında ceza sahası içinde Sorescu’nun şutunda top filelere gitti. 2-1 Hakemler: Batuhan Kolak, Uğur Sarı, Gökmen Baltacı Çaykur Rizespor: Erdem Canpolat, Taha Şahin, Alikulov, Mocsi, Mithat Pala, Taylan Antalyalı, Buljubasic, Zeqiri, Laçi, Emrecan Bulut, Halil Dervişoğlu Yedekler: Osman Yağız Topçu, Samet Akaydin, Casper Hojer, Modibo Sagnan, Giannis Papanikolaou, Ibrahim Olawoyin, Jesuran Rak-Sakyi, Ali Sowe, Antonio Augusto, Yakup Ayan Teknik Direktör: Recep Uçar Gaziantep FK: Burak Bozan, Sorescu, Semih Güler, Arda Kızıldağ, Rodrigues, Bacuna, Ogün Özçiçek, Kulasin, Maxim, Lungoyi, Boateng Yedekler: Zafer Görgen, Luis Perez, Rob Nizet, Mehmet Samet Kalkan, Drissa Camara, Kacper Kozlowski, Mohamed Bayo, Ali Osman Kalın, Yusuf Kabadayı, Ali Imran Işık Teknik Sorumlu: Adem Kaya Goller: Halil Dervişoğlu (dk. 1 ve 21) (Çaykur Rizespor), Sorescu (dk. 37) (Gaziantep FK) Sarı kart: Christopher Lungoyi, Enver Kulasin (Gaziantep FK)
Sakarya Sakaryalı kadınlar elleriyle iyilik örüyor Sakaryalı kadınlardan kendilerinden kilometrelerce uzaktaki öğrenciler için bir araya gelip kendi elleriyle ördükleri atkı, bere ve çorapları zorlu kış günlerinde soğuktan korunmaları için Mardinli öğrencilere gönderiyor. Sakarya’nın Karasu ilçesinde boş vakitlerini anlamlı bir projeye dönüştüren kadınlar, Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Yaylacık köyünde zorlu kış şartlarında eğitimlerini sürdüren çocuklara, elleri ile ördükleri atkı, bere ve çorapları gönderdiler. Kampanyanın yürütülmesine öncülük eden Karasulu Fatma Tatlı, "Biz Sakarya ilinin Karasu ilçesindeki ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçları dahilinde, onlara bir nebze yardımcı olabilmek için yola çıkmış bayan arkadaşlarız. Biz burada öncelikle Mardin’in bir köyünde bulunan okula, orda olan öğrencilerimize, bir öğretmenimizle bağlantıya girerek, soğuk havalarda yardımcı olsun diye atkı bere kampanyası diye başladık. Ama sağ olsun çevremizdeki eşimiz, dostumuz, arkadaşlarımız bu kampanyamızda bize çok destek oldular. Bunun yanında eldivenlerimiz, çoraplarımız, kırtasiye malzemelerimiz hepsi çevremizdeki insanlardan destek amaçlı bize ulaştı. Biz bunları toparlardık. Artık paketleyip göndereceğiz" dedi. "Bizim sevgimizi hissetsinler" Tatlı, çocukların üşümesini engellemek için çalışmalara devam edeceklerini belirterek "Oradaki öğrencilerimiz biraz katkılarımızla sıcaklığı yaşasınlar, bizim sevgimizi hissetsinler diye biz bu şekilde yola çıktık. Onlara bu hazırlıkları yaptık. En güzel şekilde onlara ulaşsın. Onlarda bunları kullansınlar. Çevremizde bize destek olan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz bu kampanyamıza, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yine arkadaşlarımız ulaştırırlar bize, biz bunları biriktiririz, ihtiyacı olan başka bir okuldaki çocuklarımıza göndeririz" ifadelerini kullandı. Gönderilen paketlerde el örgü ürünlerinin yanı sıra, kırtasiye ürünleri, el kremleri gibi ürünlerde bulunuyor.