ASAYİŞ - 22 Mart 2012 Perşembe 12:23

DEREKÖY SINIR KAPISI`NDA UYUŞTURUCU OPERASYONU

A
A
A
DEREKÖY SINIR KAPISI`NDA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Kırklareli`nin Lüleburgaz ilçesindeki Dereköy Sınır Kapısı`nda iki otomobile yönelik düzenlenen narkotik operasyonunda 45 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Uyuşturucuları sebze ve meyve kasalarının altına gizledikleri tespit edilen Bulgaristan uyruklu 6 kişinin tutuklandığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslar arası uyuşturucu madde ticareti yapan bir şebekenin çökertilmesi için çalışma başlattı. Yaklaşık 2 aylık bir takibin ardından uyuşturucuların iki otomobil ile sevk için yola çıkarıldığını tespit eden ekipler, Kırklareli polisi ile irtibata geçerek ortak operasyon başlattı. Yakın takibe alınan iki otomobil Dereköy Sınır Kapısı girişinde durduruldu. Araç içerisinde narkotik köpeğinin de katıldığı aramalarda 45 kilo
25 gram eroin maddesi ile suçtan temin edildiği düşünülen 3 bin 380 Euro para ele geçirildi. Olayla ilgili Bulgaristan uyruklu Salim Syuleymanov S., Mehmet Aliyev M. Rosen Dimitrov Y., Kenan Veshdı H., Ferhat Isuf, M. ile Erezhep Hyuseın R. gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü`ne götürüldü.
Şüphelilerin arama noktalarında dikkat çekmemek için araçlarına meyve ve sebze yüklediklerini dikkat çekerken, yapılan arama çalışmalarına narkotik köpeğinin de katıldığı gözlendi.
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 6 kişinin tutuklandığı bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir