ASAYİŞ - 29 Mart 2012 Perşembe 15:58

KUYUMCUDAN BİLEZİK ÇALAN HIRSIZI VATANDAŞLAR YAKALADI

A
A
A
KUYUMCUDAN BİLEZİK ÇALAN HIRSIZI VATANDAŞLAR YAKALADI

Zeytinburnu`nda bir kuyumcudan yaklaşık 5 bin lira değerinde 3 adet bileziği çalarak kaçmak isteyen silahlı soyguncu vatandaşların yardımıyla yakalandı.
İddiaya göre, 58 Bulvar Caddesi 44 numarada bulunan Yağmur Kuyumculuk`a saat 12.30 sıralarında gelen motosikletli iki soyguncu müşterilerin olduğu sırada içeri girdi. Silah tehdidiyle yaklaşık 5 bin lira değerindeki 3 adet bileziği alarak kaçmaya çalışan soyguncuya işyeri sahibi Erdal Dede engel olmaya çalışınca ikili arasında boğuşma yaşandı. Kapıda bekleyen diğer soyguncu ise olay yerinden hızla uzaklaştı. Boğuşmanın ardından kaçmaya çalışan hırsızı çevrede bulunan vatandaşlar yakaladı. Yakalanan
hırsız, polis ekiplerine teslim edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, olayın ardından işyeri ve çevresinde incelemelerde bulundu. Vatandaşlar tarafından yakalanan U.M. sorgulanmak üzere Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği`ne götürülürken, çaldığı bileziklere de el konuldu.
Öte yandan boğuşma sırasında gözünden yaralanan işyeri sahibi Erdal Dede de ifadesine başvurulmak üzere Polis Merkezi`ne götürüldü. Polis, olayın ardından kaçan kasklı diğer motosikletli soyguncuyu arıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da yılbaşı öncesi geniş çaplı uygulama: Kaçak ve sahte alkole geçit yok Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde, il genelinde yılbaşı öncesi huzur ve güven ortamının korunması amacıyla kapsamlı bir asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamaya Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme ile İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler katıldı. Çok sayıda noktada eş zamanlı olarak sabit yol ve hareketli yol denetimleri yapılırken, alkollü ve alkolsüz umuma açık işyerleri de detaylı şekilde kontrol edildi. Denetimlerin özellikle yılbaşı öncesi artış gösteren kaçak ve sahte alkol satışının tespiti ve önlenmesi amacıyla yoğunlaştırıldığı belirtildi. Halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden kaçak ve sahte alkolle mücadele kapsamında işyerlerinde ruhsat, bandrol ve ürün içerikleri titizlikle incelendi. Gerçekleştirilen uygulamalarda ayrıca aranan şahısların yakalanması, uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin önlenmesi, suç ve suç unsurlarının tespiti hedeflendi. Bu kapsamda bin 620 şahıs ile bin 200 araç sorgulandı. Emniyet yetkilileri, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içinde geçirebilmesi için denetimlerin artarak süreceğini vurgularken, özellikle kaçak ve sahte alkol konusunda vatandaşların dikkatli olmaları ve şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri çağrısında bulundu.