DÜNYA - 31 Mart 2012 Cumartesi 17:52

ALİ DÜRÜST`TEN AÇIKLAMALAR

A
A
A
ALİ DÜRÜST`TEN AÇIKLAMALAR

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, teknik direktör Fatih Terim`in sözleşmesinin uzatılmasını normal bir gelişme olarak değerlendirdi.
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi`nde gerçekleştirilen mali genel kurul toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dürüst, Fatih Terim`in sözleşmesinin uzatılmasıyla ilgili, "Hepimiz baştan beri Fatih hocayla gönül sözleşmemiz olduğunu söylemiştik. Bu sözleşme bizim için detay. Esas olan kalan maçlarımızı kazanıp şampiyon olmak. Tüm konsantrasyonumuz bunun üzerine" diye konuştu.
Ali Dürüst, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın İngiliz kulüplerinin de 5 yıl süreyle Avrupa kupalarına katılmadığı ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
"Galatasaray Kulübü açıklamalarını yaptı ve beklentilerini söyledi. Türkiye ligi bizim için araçtır ve amaç Avrupa`ya gitmektir. Onun için mücadele ediyoruz. Süreci değerlendireceğiz. Türk futbolu için hayırlı bir karar çıkacağına inanıyoruz. Bir endişemiz yok. TFF yetkili kurumdur. Alacakları kararı bekliyoruz. TFF kurullarının bir an önce kararlarını vermesini ve TFF`nin de kulüplerin önünün açmasını bekliyoruz."
Kararın Süper Final maçları öncesi verilip verilmeyeceği konusunda da Dürüst, "Kararın bir an önce alınmasının şart olduğunu söylüyoruz. Bundan sonrasını kararı alacaklara soracaksınız" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Florya Metin Oktay Tesisleri`nin bulunduğu araziyi değerlendirip, tesisi başka yere taşımayla ilgili çalışmalara açıklık getiren Ali Dürüst, "Seyrantepe`de stada yakın bir yerde büyük bir alan alıp, futbolcuların hem kolayca stada gitmesine, hem de şehre yakın olmalarına imkan sağlayacak bir kamp tesisi yapmak istiyoruz. Projede iyi bir aşama aldık. Önümüzdeki günlerde somut hale geldiğinde açıklamayı yapacağız" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Göcek’te "Superyacht Show Türkiye" heyecanı başladı Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek’te bu yıl ikinci kez düzenlenen "Superyacht Show Türkiye" başladı. Yat sektörünü buluşturan etkinlikte, Göcek’in dünya turizmindeki yeri ve sürdürülebilir geleceği vurgulandı. Fethiye’de bu yıl ikincisi düzenlenen "Superyacht Show Türkiye" etkinliği, Göcek Marina’da kapılarını açtı. Yat sektörü temsilcilerini bir araya getiren organizasyon; Superyacht Show Türkiye öncülüğünde, Alpet, West İstanbul Marina, MGM Marine ve Memetti Super Yacht Agency iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Farklı panellerin düzenleneceği ve Göcek Koyları’na gezilerin gerçekleştirileceği "Superyacht Show Türkiye", 9 Mayıs’a kadar devam edecek. "Göcek dünyanın buluşma noktası" Açılışta konuşan Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, bölgenin eşsiz değerine dikkat çekerek, "Biz dünyayı geziyoruz; gördüğümüz en güzel yerlerden biri Fethiye. Göcek ise bu cennetin en özel beldelerinden biri. Mavi ile yeşilin buluştuğu, dünyanın dört bir yanından insanların gelmeyi tercih ettiği bir yerdeyiz. Belki bunun her zaman farkında değiliz ama yeryüzünde bu kadar seçenek varken insanların burayı seçmesi çok kıymetli" dedi. Göcek’in artık küresel bir buluşma noktası olduğuna vurgu yapan Akkaya, "Bu memleketin sahip olduğu değerleri korumak, sürdürülebilir ve çevreyle uyumlu bir anlayışla yaşatmak zorundayız. Esnafından işletmecisine kadar herkesin sorumluluğu var. Astığımız tabeladan, çevremizdeki en küçük detaya kadar. Bu güzelliği gelecek nesillere miras bırakmak zorundayız" diye konuştu. Ersin Tatar: "Göcek bir dünya markası" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Göcek’in yıllar içindeki gelişimine dikkat çekerek, "Göcek bugün bir dünya markası. Bölgede çok güzel tesisler var. Ben buraya ilk kez 40 yıl önce geldim. O zaman bile mavisiyle, yeşiliyle ve kültürüyle bir dünya merkezi olacağını öngörmüştük. Bugün bunun gerçekleştiğini görmek gurur verici" dedi. Superyacht Show Türkiye Kurucusu Mehmet Kabak da etkinliğin ikinci kez düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu organizasyonun ikincisini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Göcek, doğal güzellikleri ve yatçılık kültürüyle sektör için çok önemli bir merkez olma yolunda güçlü bir potansiyele sahip. Etkinliğin hem bölgeye hem de sektöre önemli iş birlikleri ve fırsatlar sunmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
Aydın İncirliova’da tandır restoranın inşaatı başladı İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, ilçeye değer katacak projelerine bir yenisini daha ekliyor. Başkan Kaya’nın öncülüğünde Dereağzı Mahallesi’nde hayata geçirilecek Tandır Restoran ve Kahvaltı Salonu projesinde inşaat çalışmaları başladı. Yeni tesis, doğa ve tarihin buluştuğu özel bir noktada inşa ediliyor. 300 yılı aşkın geçmişe sahip Tarihi Çatma Köprüsü’nün eşsiz manzarasıyla bütünleşecek proje, İncirliova’ya yeni bir sosyal yaşam alanı kazandıracak. Projeyle birlikte vatandaşların aileleri ve sevdikleriyle keyifli vakit geçirebileceği, doğayla iç içe bir ortam oluşturulurken, aynı zamanda geleneksel tandır lezzetlerinin sunulacağı bir mekan da ilçeye kazandırılmış olacak. Yeni tesisle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, "İncirliova’mıza çok güzel bir tesis daha kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Daha önce Tarihi Hangar Kafe ve Restoranımızla Balık Restoranımızı ilçemize kazandırmıştık. Şimdi de Dereağzı Mahallemizde Tarihi Çatma Köprümüzün yanında doğayla iç içe çok güzel bir tesis inşa ediyoruz. Hemşehrilerimizin huzurla vakit geçirebileceği güzel bir alan oluşturuyoruz. Efeler, Koçarlı Germencik gibi komşu ilçelerimizde de vatandaşlarımızın gelerek faydalanacağı değerli bir yatırım olacak. Efeler Diyarı Aydınımıza ve İncirliovamıza şimdiden hayırlı olsun. İncirliovamızın sosyal yaşamına değer katacak yatırım, hizmet ve projeler üretmeye, geleceğin İncirliova’sı için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.