SPOR - 14 Ağustos 2025 Perşembe 16:55

13. Tayk - Eker Olympos Regatta Yelken Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

A
A
A

Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen ve Marmara Yelken Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilen Eker Olympos Regatta Yelken Festivali’nde ödül kazanan isimler belli oldu.

13. TAYK Eker Olympos Regatta Yelken Festivali kapsamında, 12-13 Ağustos’ta gerçekleştirilen Hareketli Salma Kategorisi yarışları tamamlandı. Yarışın 3. ve son gününde rüzgar hızı nedeniyle Hareketli Salma Kategorisi’ndeki yarışlar iptal edildi. Yediden yetmişe yüzlerce yelkenciye ev sahipliği yapan organizasyonda, yaklaşık 210 teknenin katıldığı yarışlarda geleceğin yıldızları hem denizin hem de aralarındaki tatlı rekabetin tadını doyasıya yaşadı.

Nevra Eker: "Olabildiğince çok yarışa katılın ki kendinizi daha da geliştirin"

Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker, bütün sporcular için yarışmanın ve yarışlara katılmanın önemine değindiği konuşmasında, "Buradan bütün yelkencileri alkışlamak istiyorum. Bu kadar zor şartlarda ve bu kadar sert bir rüzgarda 2 gün boyunca mücadele ettiniz. Önemli olan her zaman yarışmaktır ve her yarış bizlere bir şey katar, bize öne çıkmamız için fırsatlar verir. Yarışmadan bu işin öğrenilmesi mümkün değil. Olabildiğince çok yarışa katılın ki kendinizi daha da geliştirin. Buradaki herkesle gurur duyuyorum. Yarış komitemize de bu zorlu şartlarda çalıştıkları için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

13. Tayk - Eker Olympos Regatta Yelken Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Ateş Kalkan: "Her yarış bir tecrübedir"

Marmara Yelken Kulübü Spor Müdürü Ateş Kalkan her yarışın sporcular için ayrı bir tecrübe olduğunu dile getirerek, "Son gün yarışlar olmadı ama 2 gün boyunca zorlu parkurlarda mücadele eden tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Her yarış bir tecrübedir ve derece alınması önemli değildir. Benim gördüğüm kadarıyla burada çok kaliteli yarışlar yapıldı. Eker ailesine, kardeş kulübümüz Tayk’a ve adil bir şekilde çalışan hakem komitemize çok teşekkür ediyorum" dedi.

13. Tayk - Eker Olympos Regatta Yelken Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Can Giray: "Elinizden geldiği kadar fazla yarışa katılmaya gayret edin"

Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) Genel Müdürü Can Giray, genç sporcuların yarış tecrübelerini arttırmasının önemine vurgu yaparak düşüncelerini, "Hepiniz benim gözümde birincisiniz. Lütfen elinizden geldiği kadar fazla yarışa katılmaya gayret edin çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler bize Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerisiniz" şeklinde aktardı.

13. Tayk - Eker Olympos Regatta Yelken Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Hareketli Salma Kategorilerinde kazananlar belli oldu

Optimist, ILCA 6 ve ILCA 4 sınıflarında gerçekleştirilen yarışlara, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı noktalarındaki yelken kulüplerinden sporcular da katıldı. İki gün süren heyecan dolu mücadelelerin sonunda dereceye giren isimler açıklandı. Bu kapsamda Optimist Sınıfı’nda; birincilik İstanbul Yelken Spor Kulübü Piraye Büyükacaroğlu, ikincilik ferdi olarak Ateş Canuysal ve üçüncülük Fenerbahçe SK Doğuş Yelken Şubesi’nden Ada Vera Tüfekçiler’in oldu. ILCA 4 kategorisinde; birinci İstanbul Yelken Spor Kulübü’nden Can Üçsel, ikinci ferdi olarak Ercüment Asilkan Öğüt ve üçüncü Fenerbahçe SK Doğuş Yelken Şubesi’nden Zeynep Alpartun oldu. ILCA 6 kategorisinde ise; birincilik Ukrayna’dan Dimitro Svisthchov, ikincilik Fenerbahçe SK Doğuş Yelken Şubesi’nden Sinan Uslu ve üçüncülük Fenerbahçe SK Doğuş Yelken Şubesi’nden Ece Tüzün’ün oldu. Ödül töreninin ardından kazanan sporcular, ödülleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Buse Aslıhan Karkazan Güneş - Vahit Aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla 50 bin liralık motoruna 204 bin TL ceza yedi, motorunu yaktı Muğla’nın Menteşe ilçesinde 50 bin TL değerindeki motosikletine 203 bin 965 TL trafik cezası yazılan vatandaş motorunu ateşe verdi. 42 yaşındaki Mehmet Öztürk isimli vatandaş tarafına kesilen cezadan sonra bunalıma girdiğini belirterek motorunu yaktığını açıkladı. Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi’nde oturan Mehmet Öztürk, alışveriş merkezi önünde sabit duran motoruna ehliyet ve vizesi olmadığı için 203 bin 965 TL ceza kesildi. Araba parçasına trafik cezası yiyen vatandaş duruma tepki göstererek motorunu ateşe verdi. Motoruna park halinde iken 203 bin 965 TL trafik cezası yiyen vatandaş araba parasına ceza yediğini belirterek, "Durduğu yerde motoruma 203 bin 965 lira ceza yedim. Motorun üstünde yakalanmadım, ya da çevirmeye girmedim, herhangi bir olay anında giriş yaptığım bir yer yok. Drone’dan izleme ile motorla park ettiğim halde geldi polisler arkamdan, ehliyetim olmadığı için 203 bin lira ceza yazdı. Hatta küsuratı var, 204 bin lira ödeyemezdim bu parayı, 203 bin olarak ödeyeceğiz. Gerçi indirim de var yüzde 20 ödeyeceğiz. Asgari ücret çalışan birisi olaraktan. Bu ceza ödemem için en az bir sene geçmesi gerekiyor. Sonuçta evliyim, torun sahibiyim. Evimi bakmak zorundayım. Ama bu şekildeyken bu ceza yedim. İtiraz ediyorum, itirazlar içinde bulundum. Cezanın dolayı. Yani benim kullanmış olduğum motorun maliyeti sıfırını almış olsak bugün 50 bin lira. Ama yediğim ceza 204 bin lira. Yani onun için gerekenlerin yapılmasını istiyorum. Ya da itirazlarım ne kadar gider, ne yapılabilir, arkasında duracağım ve koşturmak da istiyorum. Bunalıma girdim nasıl ödeyeceğim ben bu cezayı? Ben iki tane çocuk besliyorum. İki tane torunum var. Bakmakla yükümlü olduğum bir evim var. Nasıl çıkacağım bu işin içinden? Hani elektriğim, suyum, doğalgazım, telefonum, yani şahsi giderlerim. Hani nasıl ödenir yani 203 kusurları bir ceza. Yani şu anda en basit bir araba almaya kalksam bu para. Araba parasına ceza ödeyeceğim. Sonuç belli. Ödenecek, bekleyecek, faiz üstüne faiz binecek, faiz üstüne faiz binecek. Artık sonra icra gelecek. Bu şekilde devam edip gideceğiz diye düşünüyorum" dedi.
İzmir Eski başkanı sokakta protesto eden belediye işçisi konuştu İzmir’de eski Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı sokakta protesto eden eski belediye çalışanı Pınar Özkan, yaşadıklarını anlattı. Özkan, haksız yere işten çıkarıldığını ve yetkililerle görüşmesine izin verilmediğini, yıllardır Başkan Sandal’la görüşmek isteyip engellendiğini ve bir şans eseri sokakta karşılaşınca neye uğradığını şaşırdığını söyledi. Bayraklı Belediyesinde Eylül 2023’te işten çıkarıldığını öğrenen ve işe dönmek için günlerce eylem yapan 13 yıllık belediye personeli Pınar Özkan, sokakta şans eseri karşılaştığı eski Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a tepki gösterdi. Özkan’ın, kendisini tanımadığını söyleyen Sandal’a, "Sen benim ekmeğimle oynadın. Seni asla affetmeyeceğim. Sen beni nasıl tanımazsın, ben işten çıkardığın Pınar Özkan. Hayır ben hiçbir şey yapmadım. Sen beni 04 kodu ile işten çıkardın. Ne bir şahit bulabildin ne bir tane belge sunabildin. Yine de beni geri almadın. Benim bir tane kızım var. Sana iki cihanda da hakkım helal olmasın. Bu belediye başkanlığını hiç hak etmedin, ekmekle oynadın. Allah seni bildiği gibi yapsın. İki cihanda da Allah seni bırakmasın. Hakkım sana haram, zehir zıkkım olsun. Allah belanı versin" dediği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Gözyaşlarımın aktığı her an ah ediyorum İşten çıkarıldıktan sonra yaşadıklarını ve sokaktaki karşılaşmayı anlatan Özkan, "Serdar Sandal Bey’le çıkarıldığımda görüşmek istedik. Eşimle birlikte suçumuzun ne olduğunu öğrenmek istediğimizde apar topar güvenlikler eşliğinde dışarı atıldık. Yüz kızartıcı suç işlemişçesine bu şekilde bir tavırla işten atılmak beni bu feryada sürükledi. Ben Bornova’dan Bayraklı’ya doğru yürürken Özkanlar’da tesadüf karşıma çıktı. O anda hiçbir şey düşünmedim. Hemen kameramı açtım. Aslında sakince neden beni işten attınız diye sormak istedim. Ama kendisinden aldığım alaycı tavırla ‘Bir şey yapmışsındır, çıkarmışımdır’ tarzında davrandığı için ciğerden gelen bir tepki verdim. Ona ilk defa orada ah etmedim, gözyaşlarımın aktığı her an ediyorum" ifadelerini kullandı. Bankamatikler kalıyor, kimsesizler keyfi şekilde işten çıkarılıyor Mücadelesinin sürdüğünü ve haksızlığa uğradığını öne süren Özkan, "Bu sadece benim sorunum değil. Aynı şeyleri yaşayan birçok kişi bana ulaştı. Aynı taktik uygulanıyor. Önce çıkarıyorlar, sonra arkasından asılsız iddialar ortaya atıyorlar. Ama davaya gelince hiçbir şey sunamıyorlar. Ne bir şahit ne bir belge. Apar topar bizi işsiz bırakıyorlar ve gelecekte işe girmemizi de engelliyorlar. Belediyede bankamatikler var. Çalışan personeli işten çıkarıyorlar ama işe gelmeyen kişilerin kartını başkası basıyor, bu kameralarla tespit edilmesine rağmen işlem yapılmıyor. Onlar yandaş olduğu için kalıyor, bizim gibi kimsesizler ise keyfi şekilde işten çıkarılıyor" diye konuştu.