ÇEVRE - 23 Ekim 2023 Pazartesi 10:53

14 yeni ulaşım projesi ile Ümraniye’de trafik sorunu tarihe karışıyor

A
A
A
14 yeni ulaşım projesi ile Ümraniye’de trafik sorunu tarihe karışıyor

Ümraniye Belediyesi, ilçede artan nüfus ve araç yoğunluğu sebebiyle ulaşımda yaşanan sıkıntıları çözmek için 14 yeni ulaşım projesi geliştirdi. Ulaşım Master Planı çerçevesinde hazırlanan 14 proje ile Ümraniye’deki trafik yoğunluğunun yüzde 30 azaltılması planlanıyor.


Ümraniye Belediyesi, ilçede yaptığı bin 330 araçlık 3 otoparkın ardından 2 yeni otopark daha yaparak caddelerdeki araç yoğunluğunu azaltmayı planlıyor. Aynı zamanda ilçe genelinde yapılan asfalt, kaldırım, yeni yollar ve yeni taksi duraklarıyla ulaşımı konforlu ve güvenli hale getirebilmek için yeni projeler üretmeye devam ediyor.



Yeni yollarla Ümraniye’de ulaşım rahatlayacak


Ümraniye Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Master Planı ile özellikle pik saatlerde kilitlenme noktasına gelen trafiğin akıcı hale gelmesi hedefleniyor. Ulaşım Master Planı ile Ümraniye’de tamamlanan, devam eden ve planlanan 14 proje: Küçüksu Caddesi-Çamlık Kavşağı bağlantı yolu projesi, Baraj Yolu-Hat Boyu Bulvarı battı-çıktı projesi, E-80 yan yol ve Şenol Güneş Bulvarı yol genişletme projesi, 3001 Cadde-O4 bağlantı projesi, Saray Mahallesi K9 Kavşağı’na çıkış yolu bağlantı projesi, E-80-Turgut Özal Bulvarı bağlantı projesi, E-80-Varan Caddesi bağlantı projesi, Mirkelam Tesisleri Kavşak projesi, Küçüksu Caddesi trafik sirkülasyon projesi, Alemdağ ve Petrol Yolu Caddeleri trafik sirkülasyon projesi, Tantavi Mahallesi Şile Otoyolu yan yol çıkış projesi. Atatürk Mahallesi ve çevresi trafik sirkülasyon projesi tamamlanırken, Trabzon Park Millet Bahçesi bağlantı yolu ile Dudullu Meydan ve Trafik Düzenleme projesinin ise inşaatına başlandı.



Yeni otoparklar ile trafik sorununa çözüm


Ümraniye’de son dört yılda otopark sorununa çözüm bulmak için Atatürk Mahallesi’nde 330 araç kapasiteli, Millet Bahçesi’nde 880 araç kapasiteli ve Santral Meydanı’nda 120 araç kapasiteli otoparklar hizmete açıldı. Ayrıca ilçede yapımında sona gelinen Osmangazi Korusu Millet Bahçesi’nde yer alan 700 araçlık otopark kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacak. Yapımına başlanan 2 ayrı proje ile de ilçeye bin 355 araçlık yeni otopark alanı kazandırılacak.


Yaya ve araçların trafikteki seyrini daha güvenli hale getirmek için 372 cadde ve sokakta asfaltlama, 10 bin noktada kaldırım çalışması, 24 bin 213 noktada onarım çalışması, 21 bin 504 metre yağmur suyu kanalı imalatlarının yanı sıra, trafik akışının rahatlaması adına muhtelif kavşaklarda geometrik düzenlemeler de yapıldı.


Ümraniye Belediyesi ayrıca Saray, Tantavi, Kenttur, Soyak Site, Çamlık, Atakent, Cam, Elmalıkent ve Hisar Taksi Durakları’nı yeniden yaparak ilçeye kazandırdı.



14 yeni ulaşım projesi ile Ümraniye’de trafik sorunu tarihe karışıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 33,66 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-GFE, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 29,06, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,66 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 32,3 artış gösterdi. Ana gruplar incelendiğinde, bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 2,12, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 1,57 yükseldi. Geçen yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 34,79, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 27,19 artış kaydedildi. Alt gruplar bazında yıllık Tarım-GFE verilerine göre 6 alt grupta artış oranı ortalamanın altında, 5 alt grupta ise üzerinde gerçekleşti. Yıllık artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 18,91 ile tarımsal ilaçlar ve yüzde 20,98 ile bina bakım masrafları olurken, en yüksek artış yüzde 64,33 ile veteriner harcamaları ve yüzde 47,39 ile gübre ve toprak geliştiricilerde görüldü. Aylık Tarım-GFE’ye göre ise 6 alt grup daha düşük, 5 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Ekim ayında aylık bazda artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 0,09 ile enerji ve yağlayıcılar, yüzde 0,27 ile gübre ve toprak geliştiriciler olarak belirlendi. Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu alt gruplar yüzde 5,61 ile veteriner harcamaları ve yüzde 4,71 ile tohum ve dikim materyali oldu.
Ankara 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyon: 67 şüpheli yakalandı, 42’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 7 ilde dolandırıcı, tefeci ve göçmen kaçakçısı 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 67 şüphelinin yakalandığını ve 42’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Şüphelilerin; Denizli’de 30 ayrı iş yerinden organize şekilde hırsızlık yaptıkları, Yalova’da nitelikli dolandırıcılık suçunu organize şekilde yönettikleri, İzmir’de trafo ve enerji nakil kablosu hırsızlığı yaptıkları, Iğdır’da göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri ve Muğla’da tefecilik yaptıkları, Tekirdağ ve Şanlıurfa’da terör örgütüyle bağlantıları olduklarını söyleyip para talep ederek vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Düzenlenen operasyonlar ile hesaplarında son 5 yıl içerisinde 251 Milyon Türk lirası hesap hareketi bulunan 67 şüpheliyi yakalandı. 42’si tutuklandı. 23’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer 2 şüphelinin işlemleri devam ediyor. Ayrıca operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ile muhtelif miktarda nakit para ve ziynet eşyası ele geçirildi.
Erzincan Erzincan’da soğuk hava nedeniyle sürüler yayladan indirildi Erzincan’da yüksek kesimlerde görülen kar yağışı ve soğuk havayla birlikte yaylalarda bulunan küçükbaş hayvan sürüleri donma tehlikesi nedeniyle merkeze ve köylere taşındı. İlkbahar aylarından itibaren yaylalarda kalan küçükbaş hayvanlar, hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışının başlamasıyla birlikte daha güvenli alanlara çekildi. Üreticiler, kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle sürülerini Erzincan merkez ve çevre köylere indirerek ahırlara aldı. Kış boyunca hayvanların yem, saman ve arpa ile besleneceği öğrenildi. Üreticilerden İlhan Koyun, nisan ayı sonunda koyunlarını yaylaya çıkardıklarını belirterek, "Aylarca yaylada kaldık, süt ve peynir üretimi yaptık. Aralık ayının sonlarına doğru havalar sertleşince geri dönmek zorunda kaldık. Kış aylarında yem ve saman temini bizim için en büyük sıkıntı" dedi. Tulum peyniri üreticisi Özkan Beydili ise bahar aylarında çıktıkları yaylalarda aralık ayına kadar kaldıklarını ifade ederek, soğuk havanın etkisini artırmasıyla köylerine dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Beydili, hayvancılığın büyük emek ve fedakârlık gerektirdiğini vurguladı. Üretici Ferdi Kaya da ilkbaharda yaylaya çıkarılan koyunların yaz boyunca otlatıldığını ve peynir üretimi yapıldığını belirterek, "Hava şartları sertleşince dönüş hazırlıklarına başladık. Hayvanlar ilkbahara kadar yem ve arpa ile beslenecek" diye konuştu. Erzincan’da her yıl kış mevsimiyle birlikte yaşanan bu dönüş, bölgedeki küçükbaş hayvancılığın doğayla iç içe süren zorlu üretim sürecini bir kez daha gözler önüne serdi.
Bursa Bursa’da geniş çaplı asayiş uygulaması Bursa’da polis ekiplerince gerçekleştirilen asayiş ve kumar uygulamalarında 1 aranan şahıs yakalanırken, kumar oynatılan iş yerine adli işlem yapıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan sabit asayiş uygulamasında 182 araç kontrol edilirken, 254 şahsın sorgulaması yapıldı. Uygulamada 1 aranan şahıs yakalandı. Osmangazi ilçesi Emek bölgesinde 5 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında ise 78 araç kontrol edilirken, 214 şahıs sorgulandı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde yapılan kumar uygulamasında 10 iş yeri denetlendi. Denetimlerde 1 iş yerinde kumar oynandığı tespit edilerek iş yeri sorumlusu hakkında "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynayan şahıslara idari yaptırım uygulandı. Ayrıca 1 iş yerinde 4207 Sayılı Kanuna muhalefet, 2 iş yerinin ruhsatsız olduğu tespit edildi. Ruhsatsız iş yerlerinden biri zabıta ekiplerince mühürlendi. Uygulamada 225 şahsın UYAP sorgulaması yapıldı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi ilçesinde yapılan umuma açık iş yeri uygulamasında ise 149 şahsın sorgulaması yapılırken, denetlenen 5 iş yerinden 2’sinde çalışan toplam 3 şahsın SGK kaydının olmadığı tespit edildi. Polis ekiplerinin kent genelindeki asayiş uygulamalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.