GÜNDEM - 30 Nisan 2024 Salı 11:15

22 yıl sonra “evet” dediler, atılan imza ile ikinci baharları başladı

A
A
A
22 yıl sonra “evet” dediler, atılan imza ile ikinci baharları başladı

22 yıl önce boşanıp, 29 Nisan 2024 ‘te hayatlarını tekrar birleştiren Şıkoğlu çiftinin nikahlarını Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez kıydı. Nikahın kıyılması için sosyal medyadan Başkan Çerkez’e ulaşan Şıkoğlu çiftinin kızı Tuğba Karabulut “Olmaz dedikleri bir anda oldu. Bundan sonrasında İnşallah birbirlerine destek olurlar” dedi.



Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’e sosyal medyadan ulaşan Çekmeköylü vatandaş Tuğba Karabulut, 22 yıl önce ayrılan anne ve babasının ikinci baharlarına ilk adımlarını atacakları nikah akdini Başkan Çerkez’in gerçekleştirmesini istedi. Bu duruma kayıtsız kalmayan Başkan Çerkez, Şıkoğlu çiftinin nikahını özel bir törenle kıydı. Törene, Şıkoğlu ailesinin çocukları ve torunları da katıldı.



Sosyal Medyadan Başkan Çerkez’e “29 Nisan Pazartesi günü saat: 14.20’de annem ile babamın nikah töreni var 22 yıl sonra birleştirdik. Onları bu mutlu günümüzde sizinle taçlanmasını çok isteriz. Sürpriz yapmak istiyorum. Sizi davet ederek babam rahatsızlık geçirdi ve kalp ameliyatı oldu. Bakacak kimsesi yok, annem vesile oldu tekrar birleştiler ve mutlu olmalarını, bu ikinci baharı yaşamalarını evlatları olarak çok istiyoruz“ dedi. Tuğba Karabulut’la irtibata geçen ekipler gerekli organizasyonu yapıp çiftin nikah akdi için başkanlık makamında organizasyon düzenledi.



"Mutlu ailelerin huzuru Çekmeköy’ün halkına yansıyor"


Nikahta konuşan Başkan Çerkez, “Mühim olan 22 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelerek birbirini kabul etmeleri ve mutlu olacaklarına karar vermeleri. Bize de bu yolda düşen, nikahlarını kıyarak mutlu olmalarına katkı sunmaktı. Çiftlerin mutlu olması torunlarına, çocuklarına, Çekmeköy’de halkın huzuruna ve rahatına yansıyor” dedi.



İkinci baharın heyecanını yaşıyorlar


Eşiyle ikinci baharları için evet diyen Nuriye Cingiz, “Tabii heyecanlıyım, ellerim titriyor. Nasip kısmet, bugünlere geldik. Eşim hastaydı hepimiz bir araya geldik yanında olmak istedim” dedi. 22 yıl sonra eşiyle kavuşma heyecanı yaşayan Abdullah Şıkoğlu, “Birbirimize kavuştuk, kalbimden ameliyat oldum. Bana yardımcı oldular. Buraya gelirken biraz heyecanlandım” diye konuştu.



Nikah merasimine vesile olan Şıkoğlu çiftinin kızları Tuğba Karabulut “ Annemin tarafında olsam babam yalnız kalıyor, babamın tarafında olsam annem yalnız kalıyor. İkisinin bir araya gelmesini çok istiyorduk. Asla olmaz diyordu ikisi. Sonra bir hastalık vesile oldu, olmaz dedikleri bir anda oldu. Bundan sonrasında inşallah birbirlerine destek olurlar. Ben, Belediye Başkanımız Orhan Çerkez Bey’e de yeni başkan olduğunda belki vesile olur diye yazmak istedim. Sonra geri dönüş oldu. Öyle olunca çok şaşırdım bu kadar hızlı geri dönüşte bulunacaklarını tahmin etmiyordum. Çok mutlu olduk, 22 sene sonra nikahlarının burada olmasına çok mutlu olduk” dedi.




22 yıl sonra “evet” dediler, atılan imza ile ikinci baharları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum İran Ticaret Heyetinden ETSO’ya ziyaret Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), İran’ın Kazvin şehrinden gelen bir ticaret heyetini ağırladı. Kazvin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi ve Maden Komisyonu Başkanı Ehsan Babaeı başkanlığındaki 10 kişilik heyeti ETSO’da, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Serhat Kılıç ve Muharrem Özdemir karşıladı. İranlı heyette ayrıca Kazvin Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji ve Petrol Ürünleri Komisyonu Başkanı Jafarallah Verdıha, İran İslam Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı Kazvin İli Temsilciliği Başkanı Hosseın Amıdı, farklı sektörlerden iş insanları ve Kazvin’deki kamu kurumlarının ilgili bürokratları yer aldı. ETSO Yönetim Kurulu üyeleri; Haşim Koç, Murat Gacıroğlu ve Tamer Sırmacı ile TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İsmail Suci ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kübra Alioğulları’nın da eşlik ettiği konuk ticaret heyetiyle ETSO Yönetim Kurulu Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantının açış konuşmasını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Kılıç, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek baş sağlığı diledi. Erzurum’un İran’la ticaretinin köklü tarihi bir geçmişi olduğunu ifade eden Kılıç, günümüzde Erzurum ve İran’ın ticaretinin artması için potansiyel sektörler arasında işbirliğinin güçlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Konuşmasında, Erzurum ekonomisinin lokomotif sektörlerinden söz eden Kılıç, iki ülke arasındaki ticaretin daha da gelişmesi için bankacılık, taşımacılık, taahhüt ve karşılıklı yatırım alanlarında işbirliğinin arttırılması gerektiğini belirterek, Kazvin ile Erzurum’daki firmalar arasında tesis edilecek işbirliğinin de iki ülke ticaretine katkı sağlayacağının altını çizdi. Toplantıda daha sonra konuşan, Kazvin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi ve Maden Komisyonu Başkanı Ehsan Babaeı de, Kazvin’in ekonomisi ve potansiyel sektörleriyle ilgili bilgi verdi. Erzurum’daki firmalarla işbirliği kurmak ve potansiyel sektörlerdeki iş fırsatlarını değerlendirmek istediklerini kaydeden Babaei, 1 milyon 300 bin nüfusa sahip Kazvin’de yaklaşık 4 bin işletmenin faaliyet gösterdiğini ve İran’ın yedinci büyük endüstrisine sahip ili olduğunu dile getirdi. İhraç edilen ürünlerin başında kimyasal ürünler, cam, beyaz eşya ve otomotiv yedek parçaları olduğunu söyleyen Babaei, en çok üretilen ürünlerin seramik, deterjan, temel yağlar ve parafin olduğunu belirtti. Toplantıda daha sonra ETSO ve Kazvin Ticaret Odası heyetleri iki şehir arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar istişare etti ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Kılıç’ın, Kazvin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi ve Maden Komisyonu Başkanı Ehsan Babaeı’ye ziyaretin anısına plaket verdiği toplantı sonrası heyetler birlikte fotoğraf çektirdi.
Muğla Kavaklıdere’de vatandaşlara yangın bilgilendirme eğitimi verildi Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü, orman köylerine yönelik yangın bilgilendirme toplantıları düzenlemeye başladı. İşletme Müdürü Mehmet Akbıyıkoğlu ve İşletme Şefleri, Topçam, Kurucova, Çamlıyurt, Nebiler, Çatak ve Menteşe mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek orman yangınları hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürüttü. Toplantılarda, orman yangınlarının önlenmesi, yangınlara karşı alınacak önlemler ve yangın anında yapılması gerekenler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Ayrıca, yangın riskinin yüksek olduğu yaz aylarında dikkat edilmesi gereken hususlar ve vatandaşların üzerine düşen sorumluluklar vurgulandı. İşletme Müdürü Mehmet Akbıyıkoğlu, eğitimlerin amacının orman köylerinde yaşayan vatandaşları yangın riskleri konusunda bilinçlendirmek ve muhtemel yangın durumlarında hızlı ve etkili müdahale sağlamak olduğunu belirtti. Akbıyıkoğlu, "Orman yangınları, hem doğal hayatı hem de köylülerin geçim kaynaklarını tehdit eden ciddi bir sorundur. Bu nedenle, vatandaşlarımızın yangınlara karşı bilinçli ve hazırlıklı olmaları büyük önem taşımaktadır" dedi. Toplantılar sırasında orman köylerinin ihtiyaçları ve yangınla mücadeleye katkı sağlayacak öneriler de ele alındı. Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, bu tür bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini ve yangın riskinin azaltılması için vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların süreceğini ifade etti. Eğitimlere katılan köylüler, bu tür bilgilendirme toplantılarının faydalı olduğunu belirterek, yangınlarla mücadelede daha bilinçli hareket edeceklerini söyledi.