GÜNDEM - 13 Eylül 2023 Çarşamba 14:29

4.Marmara Kamp ve Karavan Fuarı Pendik’te kapılarını açtı

A
A
A
4.Marmara Kamp ve Karavan Fuarı Pendik’te kapılarını açtı

4.Marmara Kamp ve Karavan Fuarı Marinturk İstanbul City Port Pendik’te doğa tutkunları ve uygun fiyatlara tatil yapmak isteyenler için kapılarını açtı.



Birçok yerel ve uluslararası markanın yeni sezon ürünlerinin ilk defa görücüye çıktığı, karavan sahibi olmak isteyen yada var olan karavanını veya kamp ekipmanını yeni modeli ile değiştirmek, yeni dekorasyon ve aksesuarları denemek isteyen alıcılara, kamp ortamına kavuşma imkanı sağlayan 4. Marmara Kamp ve Karavan Fuarı, Pendik’te kapılarını açtı.



Pandemi sonrası tatilin yeni gözdesi olan ve depremden sonra doğal yaşam trendinin ilgi görmesiyle büyümeye devam eden ve isteyene ucuz tatil, isteyene lüks tatil imkanı veren karavanlar, tiny house’lar, çadırlar ve tekneler görücüye çıktı. Kamping organizasyonlarının, tiny house ve çadır üreticilerinin de katıldığı Fuar, Karavan sahibi olmak isteyenlerin her konuda bilgi alabileceği çok seçenekli Türkiye’nin en büyük Karavan fuarı olarak öne çıkıyor.


Düzenlenen fuarda hem karada hem denizde gidebilen karavanlar, otak görünümlü tarihi karavanlar, nostaljik karavanlar, yürüyen evler, tiny houselar, 3 metre ile 12 metre arasında değişen doğal yaşam çadırları, araç üstü açılıp kapanabilen çadırlar, deprem çantaları ve kamp malzemeleri gibi birçok doğal yaşam ürünü alıcısıyla buluştu.


600 üstü imalatçı firmanın katıldığı 4. Marmara Kamp-Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, pazar lideri olan çekme karavanların yanı sıra moto karavan, araç üstü çadır, karavan, tiny house gibi her zevke hitap eden farklı doğal yaşam seçeneklerini bir arada sunuyor. Çekme karavanların ortalama 100 bin TL ile 2 milyon TL arası, moto karavanların ise 450 bin TL - 4 milyon 200 bin TL arası bir satış fiyat aralığında olduğu fuar her cebe hitap edebiliyor.



Fuara katılan Şener Kayacık, "Karavanımız 4 kişiye uygun şekilde yapılmış bir karavan. İçinde tüm yaşam şartları olan, içerisinde ev yaşamına dair bütün şartlar mevcut. Böyle bir karavanın maliyeti yaklaşık 4 milyon TL. kendi güneş enerjisini üretebilen, belli miktarda suyu olan ve her türlü yaz-kış şartlarında yaşayabileceğiniz bir karavan. artık karavanların bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Son 3 yıldır karavan sektörü ilerlemiş durumda" dedi.


Fuar organizasyonuna deprem bölgesi Kahramanmaraş’tan katılan Mustafa Akbaş, "Kamp malzemeleri yapıyoruz, bu malzemeleri yaparken doğal ürünler kullanıyoruz. Ahşap kamp masaları ve sandalyeleri, dövme bıçaklar gibi ürünler üretiyoruz. Doğaya zarar vermeyen, geri dönüştürülebilir ekipmanlar yapıyoruz" dedi.



4.Marmara Kamp ve Karavan Fuarı Pendik’te kapılarını açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce ve Safranbolu TSO’dan stratejik iş birliği Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Safranbolu TSO arasında Kardeş Oda protokolü imzalandı. Düzenlenen imza törenine Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkan Yardımcısı Metin Topal, Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, Meclis Başkanı Cengiz Ünal, her iki odanın yönetim kurulu üyeleri katıldı. Erdoğan Bıyık, bölge odalar ile sürekli istişare halinde olduklarını belirterek, "Bölgemizin gelişimi için, planlı ve istikrarlı büyüme hedeflerimize ortak çalışmalar ile ulaşmaya çalışıyoruz. Düzce’den başlatmış olduğumuz Turizm atağında bölgemizi de kapsayan önemli adımlar atıyoruz. Batı Karadeniz Bölge Destinasyonu çalışması ile bölgemizin turizm potansiyellerini verimli şekilde değerlendirmeyi, konaklamalı turizm pastasından bölge olarak hak ettiğimiz payı almayı amaçlıyoruz. Bugün burada Safranbolu TSO ile yapmış olduğumuz Kardeş Oda protokolü hem turizm hem de sınai konularda kapsamlı iş birliklerini kapsıyor. İmzaladığımız protokolün odalarımıza, üyelerimize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. Erol Altuntepe, Yörex fuarında Safranbolu Safranı ve Konuralp Pirincini bir araya getirerek atılan adımın bugün Kardeş Oda Protokolü imzalanması aşamasına gelmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını, protokol ile bölgenin kazanımlarının daha da artacağına inandıklarını da sözlerine ekledi. Yapılan konuşmaların ardından Kardeş Oda olmasına yönelik protokol imza altına alındı.
Erzurum Dadaşlar madalyaya pedalladılar Afyonkarahisar’da yapılan 1.Etap Dağ Bisikleti Yarışlarında Erzurumlu sporcular, Dadaşların göğsünü kabarttı. Bisikletçiler, madalyalarda memleketine döndü. Erzurumlu bisikletçiler, Dadaşların gururu oldu. Afyonkarahisar’da yapılan 1.Etap Dağ Bisikleti Yarışlarında Erzurumlu sporcular, başarılı dereceleriyle alkış aldı. TBF faaliyet programında yer alan Frig Vadisi Dağ Bisikleti Müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 14 ilden 109 sporcu katıldı. Organizasyon; U-11, U-13, U-15 ve U-17 yaş kategorilerinde gerçekleştirildi. Nefes kesen yarışlara Erzurumlu sporcular damga vurdu. Antrenör Ömer Faruk Demir, yönetiminde parkura çıkan Erzurum Gençlik Spor Kulübü, Erzurum Bİ-KE ve Palandöken Gençlik Sporlu bisikletçiler, elde ettikleri başarılarla Dadaşların göğsünü kabarttı. Madalyaları topladılar Erzurumlu sporcular Afyonkarahisar’daki Dağ Bisikleti Yarışlarında madalyaları topladı. U11 kadınlarda Azra Ece Göbet üçüncü olarak bronz madalya elde etti. U13 kadınlarda Melisa Ateş ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Eflin Asya Elmas ise üçüncülüğü elde etti. Nefes kesen yarışların ardından Dereceye giren sporculara ödülleri; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İhsaniye Kaymakamı Koray Yanıktepe, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, İhsaniye Belediye Başkanı Emine Gökçe, Yaylabağı, Kayıhan ve Gazlıgöl belediye başkanları tarafından takdim edildi. Erzurumlu bisikletçiler, madalya sevinçlerini antrenör Ömer Faruk Demir ile kutladılar. Demir, öğrencilerini tebrik ederek, "Bize destek veren İl Müdürümüz Levent Çakmur, Spor Hizmetleri Müdürümüz Erdoğan Dönmez ile il temsilcimiz Ramis Başkaya’ya teşekkür ediyoruz" dedi.
Çanakkale Çanakkale’de farklı suçlardan aranan 11 şüpheli tutuklandı Çanakkale’de jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda çeşitli suçlardan aranan 51 şüpheliden 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 4-10 Mayıs tarihleri arasında, 62 bin 294 şahıs ve 60 bin 405 araç sorgusu yapıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda 51 aranan şahıs ve 17 araç yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından ’6284 Sayılı Kanunun Tedbir Kararına Aykırılık’ suçundan 3 gün kesinleşmiş zorlama hapis cezası bulunan 3 şüpheli, ’hakaret’ suçundan 2 ay 27 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık’ suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’alkol ve uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma’ suçundan 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf’ suçundan tutuklamaya yönelik kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’kamu kurum ve kuruluşlarını vb. tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’Türk vatandaşı veya yabancının yurt dışına çıkmasına imkan sağlama’ suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan tutuklamaya yönelik kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, çeşitli suçlardan ifadelerinin alınmasına yönelik 40 şüpheli olmak üzere toplam 51 kişi yakalandı. Aranması bulunan 11 şüpheli tutuklandı Farklı suçlardan aranması bulunan 51 şüpheli jandarma ekiplerince yakalanarak işlemleri için jandarmaya sevk edildi. İşlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan 51 şüpheliden 11’i tutuklandı.