SPOR - 09 Nisan 2026 Perşembe 12:49

61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 2026 rotası ve takımların tanıtımı yapıldı

A
A
A
61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 2026 rotası ve takımların tanıtımı yapıldı

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 26 Nisan-3 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 2026 parkuru ve TUR’a katılacak takımlar, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.


Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yol bisikleti yarışlarında ProSeries kategorisinin en prestijli yarışlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Türkiye’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olarak; yüzlerce araçtan oluşan dev konvoyu, küresel yayın gücü ve uluslararası etkisiyle bir kez daha Türkiye’yi canlı yayınlarla dünya sahnesine taşırken geleceğin bisikletçilerine ilham verecek. "Gelenekten Geleceğe" temasıyla duyurulan TUR 2026, 60 yılı aşan mirasını geleceğe taşıyarak Türkiye’nin doğasını, tarihini, kültürünü ve yaşam biçimini dünyaya anlatan güçlü bir uluslararası vitrin olacak. Bu yıl yarış, Çeşme’den başlayarak Türkiye’nin farklı coğrafyalarını kat edecek ve 1969-1979 yılları arasında beş kez TUR’a ev sahipliği yapmış olan Ankara’da tamamlanacak.


Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ev sahipliğinde düzenlenen 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun basın toplantısı; Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Hasan Yıldırım, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Beyoğlu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Veli Ozan Çakır, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay ile birlikte sponsor markaların temsilcileri, çok sayıda medya mensubu ve bisiklet ailesinin katılımıyla gerçekleşti.



Emin Müftüoğlu: "Bisiklet nerede, Spor Bakanlığımız ve Bisiklet Federasyonu orada"


Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Türk bisikleti bundan 25 yıl önce, 20 yıl önce ülkedeki yol bisikleti satış sayısıyla bugünkü satış sayısını ortaya koyduğumuz zaman hepsi ortaya çıkıyor. Yani inanılmaz artık halk bisiklete biniyor. Ve bunu Bisiklet Federasyonu olarak hem halkımızın bindiği, hem gençlerimizin bindiği hem de profesyonellerin yarışabildiği hemen hemen her hafta ülkemizde organizasyon yapıyoruz. Son dönemde bağımlılıkla ilgili Yeşilay’la birlikte ülke genelinde gençleri bağımlılıktan kurtarmak için, farkındalık oluşturmak için özel bisiklet turları da gerçekleştiriyoruz. Yani bisiklet nerede, Spor Bakanlığımız ve Bisiklet Federasyonu orada. Geçtiğimiz yıldan sonra burada bugün Dünya Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak da başka bir görevle bulunuyorum. Yıllar önce büyük bir hayalimdi ve geldiğim zaman da bir hayalimdi. Yönetim kurulu üyelerimize, Spor Bakanlığımıza ve genel müdürlerimize, bakanımıza, bakan yardımcımıza, Dünya Federasyonu seçiminde bize verdikleri destek için teşekkür etmek istiyorum. Artık 4 yıl Dünya Federasyonu’nda görev yapacağız. Bu Türk bisikleti için önemli" dedi.



"Bu tur ülkemizin tanıtımı anlamında çok önemli"


Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli olduğunun altını çizen Müftüoğlu, "Bu tur ülkemizin tanıtım anlamında da çok önemli, sportif anlamda da çok önemli, spor turizminde de çok önemli. Ve ben bir turizmci olarak ne kadar katkısı olduğunu biliyorum. Ama gençlerin ekranlarda görüp ’Ben bisikletçi olacağım’ deyip, ’Gelenekten geleceğe’ mottosu buradan çıkıyor ve yeni yeni gençler burada bu tur sayesinde bisikletçi oluyor. Bu yıl çok önemli bir organizasyon yaptık. Tarihin ilk veledromunda Avrupa Şampiyonası yaptık. Geldiğimiz zaman ilk 32 yıl sonra 2008’de olimpiyata götürmüştük ve 2012’de 40 yıl sonra yol bisikletinde olimpiyata gitmiştik. İnşallah şimdi pist bisikletini hedef koyduk. Yani ne yapılması gerekiyorsa, bisikletin tabana yayılmasıyla ilgili her şeyi yapıyoruz. Bunları yaparken Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bunların en önemli bir ayağı ve bizi tanıtan yüzü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Çünkü veledromun yapılmasıyla Avrupa Şampiyonası yaptık ve Avrupa Şampiyonası’nda dereceler elde etmeye başladık. Son iki yıldır iki madalya geldi. Artık daha çok madalya getirip ve pist bisikletinde dünyada var olduğumuzu göstermek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile ilgili valiliklerimiz, belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Turizm Bakanlığımız hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Sponsorlarımıza teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.



Hasan Yıldırım: "TUR ile ülkemizin küresel temsili güç kazanacaktır"


Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 60 yılı aşkın köklü bir mirası olduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Hasan Yıldırım, "1963 yılında Marmara Turu adıyla filizlenen ve aradan geçen 60 yılı aşkın sürede kıtaları birleştiren devasa bir organizasyona dönüşen bu köklü mirasın 61. yılında; ’Gelenekten Geleceğe’ mottosuyla yeni bir döneme kapı aralamasının heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun birleştirici ruhuna inanan ve Türkiye’nin dünya sporu içerisinde öncü konumda olması yönündeki vizyonları doğrultusunda gerçekleştirilen bu büyük organizasyon; sadece bir spor müsabakası değil, kıtaları birleştiren ve Türkiye’nin gücünü, kültürel derinliğini ve organizasyon kabiliyetini dünya sahnesine taşıyan en önemli marka değerlerimizden biri haline gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek himayelerinde bu yıl 61. kez pedalların döneceği Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Ege’nin incisi Çeşme’den başlayıp Anadolu’nun kalbinde, başkentimiz Ankara’da son bulacaktır. Anadolu’nun kadim yollarının aşılacağı bu eşsiz rota boyunca Türkiye’nin kültürel ve coğrafi zenginliği, kıtalar arası bir yayın ağıyla milyonlara ulaşacak ve ülkemizin küresel temsili güç kazanacaktır. Dünya bisiklet takviminin bu prestijli organizasyonunun kusursuz bir şekilde hayata geçirilmesi büyük bir iş birliğinin sonucudur. 26 Nisan - 3 Mayıs 2026 tarihleri arasında 8 etap olarak düzenlenecek olan 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun sporun birleştirici gücüyle ülkemize ve dünya spor camiasına hayırlı olmasını temenni ediyor, her birinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.



Veli Ozan Çakır: "Dünyanın en iyi kulüplerini, sporcularını bu tur ağırlıyor"


TUR’un önemine dikkat çeken Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Veli Ozan Çakır ise, "Her fırsatta söylediğim gibi sporda gelenek çok önemlidir. Bu organizasyonun da 61. kez yapılıyor olması Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu ayrıca önemli ve anlamlı kılmakta. Bizler de bu önemli ve anlamlı organizasyonun her yıl daha da iyiye gitmesi, daha da güçlenmesi, dünyadaki etkisinin daha da artması adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ben biraz da işin sportif boyutuna değinmek istiyorum. 23 takım yarışacak; bu takımların arasında dünya klasmanından takımlar var, Pro klasmanından takımlar var, kıta klasmanından takımlar var. Dünyanın en iyi kulüplerini, sporcularını bu tur ağırlıyor. Bu açıdan baktığımızda burada mücadele edecek sporcularımıza ve kulüplerimize de eşsiz bir tecrübe ve ilham kaynağı olduğunu gözlemliyoruz bu etkinliğin. Bu vesileyle turda yarışacak dört güzide kulübümüze de ayrıca başarılar diliyorum. Her yıl bu turdaki dereceleriyle, özverileriyle, mücadeleleriyle ve centilmenlikleriyle göğsümüzü kabartıyorlar. Bu yıl da aynısının olacağından şüphemiz yok. Bu yarışları seyrederken bu takip eden, parkur üzerinde ve ekranlardan takip eden insanların yorumlarına da biz şahit oluyoruz ve gerçekten halkımızda çok ciddi anlamda bir bisiklet müsabakası seyretme, takip etme kültürünün de oluştuğunu, yıldan yıla da geliştiğini memnuniyetle gözlemliyoruz. Sporun içinden gelen, sporu seven ve bizleri destekleyen bir Cumhurbaşkanımız var, Bakanımız da bizim önümüzü bu konuda çok açıyor. Yol bisikleti elbette popülerlik anlamında, görünürlük anlamında, spor turizmi anlamında çok geniş etkilere sahip ama yolla beraber biliyorsunuz dağ bisikleti, BMX, veledromda yapılan pist müsabakaları olsun; hem 2024 Paris’te 22 madalya seti vardı, aynı şekilde Los Angeles’ta da 22 madalya seti olacak. Yani 22 altın, 22 gümüş, 22 bronz madalya dağıtılacak. 257 kadın, 257 erkek, 514 bisikletçi Los Angeles’ta yarışmak için ter dökecek. Bizim de ilk amacımız, Başkanımızla beraber bize düşen görev ve sorumluluk tüm bu imkanları en iyi şekilde koordine etmek ve Türk bisikletinin olimpik görünürlüğünü arttırmak, katılımımızı arttırmak ve 2032 Brisbane Olimpiyatları itibarıyla da artık Türk bisikletinin kürsüye oynadığı, madalya için yarıştığı günleri müjdelemek. Ve inşallah buna inanıyoruz; Türk spor ailesi olarak, olimpiyat ailesi olarak yürekten inanıyoruz. İstanbul’da düzenleneceği umut ettiğimiz, hayal ettiğimiz 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda da elbette Türk bisikletini zirvede görmek istiyoruz. Bu amaçla çalışmalarımızı yürüteceğiz, bu anlamda da çok yol alındı" ifadelerini kullandı.



Ünal Kılıçarslan: "Ülkemizin tanıtımı için bisikletin çok önemli olduğunu düşünüyorum"


Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan da, "Ülkemizin en önemli ve prestijli turlarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 61. ayağının hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. 58 ve 59. ayaklarında 2023 ve 2024 yılındaki organizasyonda almış olduğumuz koordinasyona dair kararlar çerçevesinde kazasız belasız sonuçlanmıştı. Umarım bu organizasyonun da aynı şekilde geçmesini temenni ediyorum. Ülkemizin tanıtılmasının yanında bisiklet, bisiklet sporu ve turizmde bir farklı unsur olması açısından bisikletin çok önemli olduğunu düşünüyorum" cümlelerine yer verdi.



Çeşme’den, Ankara’ya 1.133,5 kilometrelik yolculuk


Toplam 1.133,5 kilometrelik parkur, 8 etap boyunca Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerini birbirine bağlayacak. Yarış; 5 şehir, 20’nin üzerinde ilçe ve 60’a yakın köy, kasaba ve yerleşimden geçerek Türkiye’nin yerel yaşamını, üretim kültürünü ve coğrafi çeşitliliğini dünya ile buluştururken bisiklet heyecanını ve tutkusunu geleceğe taşıyacak. 26 Nisan’da İzmir Çeşme’den başlayacak yarış, Aydın, Muğla, Antalya’dan geçerek finalde Ankara’da tamamlanacak. Yarışın son etabı; Beştepe, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Anıtkabir aksında koşulacak.


Etap programı şöyle:



1. Etap (26 Nisan): Çeşme - Selçuk (153,1 km)


2. Etap (27 Nisan): Aydın - Marmaris (152,8 km)


3. Etap (28 Nisan): Marmaris - Kıran (132,7 km)


4. Etap (29 Nisan): Marmaris - Fethiye (130,4 km)


5. Etap (30 Nisan): Patara Antik Kenti - Kemer (181,2 km)


6. Etap (1 Mayıs): Antalya - Feslikan Yaylası (128,1 km) (Zirve Finiş -Kraliçe Etap)


7. Etap (2 Mayıs): Antalya - Antalya (150 km)


8. Etap (3 Mayıs): Ankara - Ankara (105,2 km) (Final)



Uluslararası peloton


61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 23 takım ve 27 farklı ülkeden 161 sporcu mücadele edecek. ABD, Belçika, Çekya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Kazakistan, Kolombiya, Macaristan ve Türkiye’den katılan 23 takım, organizasyonun uluslararası karakterini güçlendirirken Avrupa merkezli güçlü peloton yapısı; Amerika ve Güney Amerika’dan katılan ekiplerle küresel bir çeşitlilik kazanıyor. TUR 2026, farklı bisiklet kültürlerini aynı yarışta buluşturarak sportif rekabeti üst seviyeye taşıyacak. TUR 2026’da 3 WorldTeam, 14 ProTeam, 6 Continental Team kategorisinde toplam 23 UCI Takımı mücadele edecek. TUR 2026’da mücadele edecek takımlar arasında Türkiye’yi temsil eden 4 kıta takımı yer alıyor.


61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Takım Listesi:



UCI WorldTeam kategorisi:


XDS Astana Team (Kazakistan), Alpecin-Deceuninck (Belçika), Team Picnic PostNL (Hollanda)



UCI ProTeam kategorisi:


TotalEnergies (Fransa), Cofidis (Fransa), Unibet Tietema Rockets (Fransa), Caja Rural-Seguros RGA (İspanya), Burgos-BH (İspanya), Equipo Kern Pharma (İspanya), Euskaltel-Euskadi (İspanya), Bardiani CSF-Faizan (İtalya), Team Polti VisitMalta (İtalya), Solution Tech Nippo (İtalya), Team Novo Nordisk (ABD), Modern Adventure Pro Cycling (ABD), Team Flanders-Baloise (Belçika), MBH Bank Ballan CSB (Macaristan)



UCI Continental Team kategorisi:


Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Konya Büyükşehir Belediye Spor (Türkiye), İstanbul Team (Türkiye), Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (Türkiye), ATT Investments (Çekya), Team Medellin-EPM (Kolombiya)



61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 2026 rotası ve takımların tanıtımı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Giresun’da çocuk gelişiminde öz güven ve özdeğer kavramlarının önemi ele alındı Giresun Kent Konseyince, "Çocuğunuza Vereceğiniz En Büyük Hediye: Öz Güven ve Özdeğer" konulu söyleşi gerçekleştirildi. Giresun Kent Konseyi’nin organizasyonunda, yüksek sosyal pedagog Cevdet Maraş’ın katılımıyla düzenlenen söyleşide, çocuk gelişiminde öz güven ve özdeğer kavramlarının önemi ele alındı. Programın açılışında konuşan Giresun Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Cem Feridunoğlu, öz güveni yüksek ve özdeğeri sağlam bireylerin karşılaştıkları zorluklar karşısında yılmayan, kendi potansiyelini keşfedebilen ve topluma fayda sağlayan kişiler olduğunu belirtti. Ailenin bu süreçteki rolüne dikkat çeken Feridunoğlu, anne ve babanın sergilediği tutum ve kullandığı dilin çocukların iç dünyasında kalıcı etkiler bıraktığını vurguladı. Söyleşide konuşan yüksek sosyal pedagog Cevdet Maraş ise öz güvenli bireyleri hayata karşı mücadele gücü yüksek ve mutlu insanlar olarak tanımladı. Özdeğer ile öz güven arasındaki ilişkiye değinen Maraş, aile ortamında bu değerlerin doğru şekilde kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Çocuğun sosyalleşme sürecinde çevresel faktörlerden etkilenebileceğini ifade eden Maraş, bu etkilerin zaman zaman öz güven gelişimini olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtti. Ancak özdeğerlerin çocuk tarafından içselleştirilmesi durumunda bireyin kendi yolunu çizebileceğini ve dış etkilerin zarar veremeyeceğini dile getirdi. Program, geçmiş dönem Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu’nun, yüksek sosyal pedagog Cevdet Maraş’a çiçek takdim etmesiyle sona erdi.
Ankara TŞOF: "1 Ocak 2027 tarihinden önce Odalarımız tarafından basılmış plakalarının değiştirilmesine gerek yoktur" Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından yapılan açıklamada, "1 Ocak 2027 tarihinden önce Odalarımız tarafından basılmış olup da mühürlü ve diğer güvenlik işaretleri bulunan araç tescil plakalarının değiştirilmesine gerek bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından bugün Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, yapılan düzenlemenin yanlış yorumlandığı ve vatandaşların plaka basma yetkisi olan TŞOF’a ait odalara giderek plaka değişikliği talebinde bulunduklarının öngörüldüğü belirtilerek "Yönetmelik değişikliği ile; 1 Ocak 2027 tarihinden sonra, odalarımız tarafından bu Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka basıldığının trafik kolluğu tarafından tespiti halinde, bahse konu plakalar, odalarımız tarafından herhangi bir ücret talep edilmeksizin değiştirileceği, hükmü getirilmiştir. ‘plaka basmaya yetkili kuruluş tarafından herhangi bir ücret talep edilmeksizin değiştirileceği’ hükmü, 1 Ocak 2027 tarihinden sonra basılacak ve Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırılığı, trafik kolluğu tarafından tespit edilen, plakaları kapsamaktadır. Ayrıca; 1 Ocak 2027 tarihinden önce Odalarımız tarafından basılmış olup da mühürlü ve diğer güvenlik işaretleri bulunan araç tescil plakalarının değiştirilmesine gerek bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Mersin Mersin Lojistik Merkezi hizmete açıldı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mersin Lojistik Merkezi, tır parkı, nakliyeci ofisleri, sosyal tesisler, çocuk kampüsü ve okuma salonuyla hizmete açıldı. Başkan Vahap Seçer, merkezin hem lojistik altyapıya güç katacağını hem de sosyal yönüyle kente değer sağlayacağını söyledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’e yeni bir soluk getirecek olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Mersin Lojistik Merkezi’nin açılışına katıldı. Mersin’e lojistik, ulaşım ve sosyal yaşam alanlarında yeni bir soluk kazandıracak projeyle birlikte şehir, modern ve kapsamlı bir ticaret altyapısına kavuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesinin Lojistik Merkezi, tır parkı, nakliyeci ofisleri, sosyal tesisler, çocuk kampüsü ve okuma salonu gibi birçok farklı alanı bir arada barındırıyor. Özellikle şehir merkezinde yetersiz kalan eski nakliyeciler sitesinin yerine geçen proje, hem sektör temsilcilerine daha iyi çalışma şartları sunacak hem de bölgedeki tır yoğunluğu nedeniyle oluşan ulaşım sorunlarının önüne geçecek. Akdeniz ilçesi Huzurkent Mahallesi’ndeki konumu ve otoban bağlantısı sayesinde ulaşım kolaylığı sağlayan merkez, lojistik faaliyetlerinin daha verimli yürütülmesine katkı sunacak. Merkez bünyesinde yer alan çocuk kampüsü ve okuma salonu sayesinde ise bölgedeki çocuklara ve gençlere eğitim, gelişim ve sosyal etkinlik imkânları sunulacak. Proje, hem ekonomik hem de sosyal yönüyle Mersin’e değer katan çok yönlü bir yatırım olarak kente değer katacak. "Kenti, kentlilerle beraber yönetmek o şehir için en hayırlısıdır" Merkezin açılışında konuşan Başkan Seçer, kamunun ve vatandaşın yararlanacağı her hizmetin kente değer kattığını söyledi. Lojistik Merkezi düşüncesinin 4 yıl öncesine dayandığını söyleyen Seçer, Karacailyas’ta bulunan mevcut nakliyeciler sitesinin yetersiz kaldığı gerçeğinden yola çıkarak MTSO ile iş birliği içerisinde böyle bir merkezin yapılmasına karar verildiğini kaydetti. Kente yapılacak her hizmette sivil toplum örgütleri ile iş birliği içerisinde olduklarının altını çizen Seçer, "Belediyecilik ya da belediye başkanlığı, ‘Benim her dediğim, her kararım doğrudur. Ben ne bilirsem onu yaparım, kent buna uymak zorundadır’ anlayışı değildir. Bunun yanlış bir anlayış olduğunu, kenti başta sivil toplum örgütleri, odalar ve vatandaşlarla beraber yönetmenin o şehir için en hayırlısı olduğunu kanıtlamak için bunu yaptık" dedi. Yeni Lojistik Merkezinin hem fiziki şartlarının çok daha iyi olduğunu hem de lokasyon olarak uygun bir yerde bulunduğunu kaydeden Seçer, "Merkez, Huzurkent’te otoyol bağlantısına çok yakın. Huzurkent kuzey yolu üzerinden bir otoban bağlantısı yapıldı ama yolu henüz yapılmadı. Umut ediyoruz hem OSB’ye hem lojistik merkezimize hitap edebilecek yolu da yakın zamanda hayata geçirirler. Buraya öncelik vermeleri lazım" diye konuştu. Seçer, açılışa katılan Mersin milletvekillerinden de bu konuda destek istedi. "Mersin Büyükşehir, her kesimden insana hizmet eden bir anlayışa sahip" Alanın yaklaşık 75 bin metrekare olduğunu belirten Seçer, bunun 27 bin metrekarelik yüzölçümlü kısmı üzerine 17 bin 618 metrekare bir yapı alanı, 48 bin metrekarelik yüzölçümlü kısmı üzerine de 180 araçlık tır parkı yapıldığını belirtti. Seçer, "Burada 122 adet bağımsız bölümden oluşan, nakliyecilerimizin ofisleri, idari bina, restoran, kahvehane, mescit, banka, servis atölyesi ile çocuk kampüsü ve okuma salonu yer alıyor. Çocuk kampüsü ve okuma salonu olması size ilginç gelebilir ama Huzurkent her gün gelişen bir bölgemiz. Burada binlerce evladımız, çocuğumuz var. Onlara çok güzel çocuk atölyelerinin olduğu bir kompleks yaptık. Burada 256 kişilik çok amaçlı kullanılabilecek salon, 50 öğrencimizin bir arada ders çalışabileceği okuma salonu yaptık" ifadelerine yer verdi. Nakliyeciler Sitesinin bu yönü ile sosyal bir yapı da olduğunu kaydeden Seçer, "Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de sosyal belediyecilik anlayışıyla bilinen bir belediye. Mersin Büyükşehir Belediyesi, nakliyeciye de iş insanına da sanayiciye de işçiye de çiftçiye de kadına da çocuğuna da her kesimden insana hizmet eden bir anlayışa sahip" diye konuştu. Seçer, Lojistik Merkezi hakkında teknik bilgileri paylaştı Merkezin inşaatına bugünkü güncel rakamlarla başlanmış olunsaydı, 1,5 milyar TL gibi bir para harcamaları gerektiğini ifade eden Seçer, nakliyeci ofislerinin 10 blok ve 100 adet ofisten oluştuğunu kaydederek, bu ofislerin tamamını nakliyeci esnafının mülk edindiğini söyledi. Karacailyas’taki Nakliyeciler Sitesinin Büyükşehir Belediyesinin kiraladığı ofislerden oluştuğunu da hatırlatan Seçer, şu anda ise nakliyeci esnafını ofis sahibi yapmış olduklarına değindi. Merkezde yer alan sosyal tesislerin içerisinde 16 adet iş yeri bulunduğunu kaydeden Seçer, bunların içinde de lokantaların, bankanın, mescidin ve erkek berberinin yer aldığını söyledi. Servis Bakım Atölyesinin içerisinde de lastikhane, kaportahane, 2 adet servis-tamir ve yıkama alanları olduğunu ifade eden Seçer, 2 adet güvenlik binası olduğundan da söz etti. Lojistik Merkezinin daha rahat bir lokasyonda yer aldığından da bahseden Seçer, "Kamyon ve tır trafiği ile şehri de rahatsız etmiyoruz, onun dışındayız, otoyola rahat ulaşabiliyoruz. Kimseye bir rahatsızlık vermiyoruz. Çevreyi kirletmiyoruz ve rahatsız etmiyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesinin, çocuk kampüsleri için bütün ilçelerde hazırlıkları devam ediyor Merkezin içerisinde yer alan çocuk kampüsü ile ilgili de bilgiler veren Seçer, toplam 2 kattan oluştuğunu söyleyerek, "Bin 300 metrekare alan içerisinde, günlük kapasite 4 seansta 5-14 yaş arası 500 çocuğumuza hitap ediyor. 9 farklı gelişim atölyemiz var. Bizde yeni konsept, çocuk kampüsleri. Bu açacağımız çocuk kampüsü, bugüne kadar Toroslar, Mezitli, Silifke’den sonra 4. çocuk kampüsü olacak. Şu anda Tarsus’ta, Anamur’da ve Bozyazı’da başlıyoruz. Yine diğer bütün ilçelerimizde hazırlıklarımız ve çalışmalarımız devam ediyor" diye belirtti. Mersin Türkiye’nin Akdeniz’deki lojistik üssü" "Mersin Türkiye’nin Akdeniz’deki lojistik üssü" diyen Seçer, 12 milyon TEU gibi devasa bir kapasiteye sahip olması hedeflenen Ana Konteyner Limanının Mersin’de yapılması gerektiğini, başka bölgelere kaydırılmasının Mersin’in hakkının elinden alınması olacağını belirterek, "Yatırım programında görünüyor, bu konuda çalışmaların da yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Mersin Büyükşehir ve MESKİ ile kenti daha güzel bir hale getirmek için çalıştıklarını söyleyen Seçer, "Ciddiyetle, samimiyetle zamanı ve imkanlarımızı, kaynaklarımızı en azami şekilde kullanarak hizmet etmeye gayret ediyoruz. Daha temiz, yolları çok daha güzel, yeşil alanları, insanların sosyalleşebileceği alanlar, mutlu bir Mersin olsun istiyoruz. Gelir düzeyi düşük insanlarımız kendini tek başına, yalnız hissetmesin. ‘Belediyem var, devletim var’ desin diye gayret ediyoruz. Her geçen gün altyapı, üst yapı noktasında muazzam çalışmalar oluyor. MESKİ 20 milyar liralık yatırım ile tüm dönemlerin en büyük yatırımlarını yapıyor. Arıtmasıyla, kanalizasyonuyla, içme suyu şebekeleriyle muazzam çalışma içerisinde" diye konuştu. Başkan Seçer ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından açılış gerçekleştirdikten sonra, merkez gezildi. Çocuk Kampüsünü de ziyaret eden Seçer, merkezdeki çocukların atölye etkinliklerine katıldı. Seçer’in, okuma salonunu da ziyaret etmesinin ardından program sona erdi.