GENEL - 21 Haziran 2022 Salı 22:09

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, basın mensuplarıyla buluştu

A
A
A
AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, basın mensuplarıyla buluştu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, basın mensuplarıyla bir araya geldiği programda kısa bir konuşma yaparak, “Medya kuruluşlarımızın toplumumuzun gelişmesinde dinamizminde katkısı var" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, basın mensuplarıyla bir araya geldiği programda kısa bir konuşma yaparak, “Medya kuruluşlarımızın toplumumuzun gelişmesinde dinamizminde katkısı var" dedi.



AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Aynalı Kavak Kasrı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa İhlas Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü İrfan Altıkardeş ve İhlas Haber Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, AK Parti İl Başkanı Kabaktepe’nin davetlisi olarak katıldı. Çeşitli basın kuruluşlarından isimlerin katıldığı programda Kabaktepe, masaları tek tek gezerek basın mensuplarıyla sohbet etti.



"Medya mensuplarının toplumumuzun gelişmesinde, dinamizminde katkısı var"


Medya mensuplarının toplumun gelişmesinde, dinamizminde katkısı olduğunu belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Hakikaten insanın hem haberdar olma hem bilgi sahibi olma araçlarının genişlemesi aynı zamanda hem kurumsal hem de bireysel olarak medyamızı gazetecilerimizi görsel, basılı, dijital parçaları olarak çok önemli hale getirdi. Toplumumuzun özgürleşmesi, gelişmesi, toplumda olup bitene dair haberdar olma ve karar süreçlerinin oluşmasında medyamızın medya mensuplarımızın medya kuruluşlarımızın çok ciddi katkıları var. Toplumumuzun gelişmesinde dinamizminde katkısı var. Bu anlamda AK Parti İstanbul Teşkilatı olarak geçen yıl yaptığımız programın bu yıl ikincisini yeniliyoruz. Bunu önümüzdeki yıllarda tekrar edeceğiz. Böyle güzel İstanbul gününde güzel mekanında basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya gelip karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yargılanan eski DHMİ Daire Başkanı Acar: "Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) eski daire başkanı Mehmet Cemil Acar, ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ suçlaması ile yargılandığı davada, "Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" dedi. Ankara 89. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Cemil Acar bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Acar’ın eski eşi tutuksuz sanık Çağla Acar ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme hakimi, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından sanık Acar’a söz verdi. Sanık Acar, "Hiçbir çekincem olmadan 20 yıllık banka hesaplarımın incelemesini istedim. 28 yıl boyunca onur ve şerefimle devlete hizmet ettim, birçok projede görev aldım. Hakkımda en ufak bir soruşturma olmadı. Ben emekli olduktan sonra bu soruşturma yapıldı. Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak. Babamın fabrikası yüzünden bana bir linç yürütülüyor. Şerefim, haysiyetim zan altında bırakıldı" dedi. Avukat ve sanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Cemil Acar’ın tutukluluk halinin devamına, Acar’ın eski eşi Çağla Acar hakkındaki mevcut adli kontrolün ise devamına hükmetti. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 12 Ocak 2026 tarihine erteledi. Olayın geçmişi Eski DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar’ın evinde yapılan aramada Acar’a ait kasada 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ve 121 bin euro bulunmuştu. Soruşturma sürecinde Acar’ın bürokratken çok sayıda gayrimenkul edindiği de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından tespit edilmişti.