GÜNDEM - 26 Mayıs 2026 Salı 23:19

Arefe günü vatandaşlar Yuşa Tepesi’ne akın etti

A
A
A
Arefe günü vatandaşlar Yuşa Tepesi’ne akın etti

İstanbul’da arefe günü dolayısıyla Beykoz’daki Hz. Yuşa Türbesi’nin bulunduğu Yuşa Tepesi’ne gelen vatandaşlar dualar etti. Kurban Bayramı öncesinde kutsal mekanı ziyaret eden çok sayıda kişi, gecenin ilerleyen saatlerine kadar yoğunluk oluşturdu.


Arefe günü ve gecesinde İstanbul’un dört bir yanından gelen vatandaşlar, manevi huzur bulmak ve bayramı karşılamak için Beykoz’da bulunan Hz. Yuşa Tepesi ve Camii’ne geldi. Hz. Yuşa Türbesi’ni ziyaret eden vatandaşlar dualar etti.


Ziyarete gelen Zeliha Kopuz adlı vatandaş, "Bugün burada olmak istedim benim için çok kıymetli. Herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyorum, duaları kabul olsun. Benim için çok değerli bir yer. Her zaman geliyorum. Bugün de kalben ve dua için geldim. Bütün Müslüman aleminin duaları kabul olsun" ifadelerini kullandı.



Arefe günü vatandaşlar Yuşa Tepesi’ne akın etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da kurban pazarında uykusuz mesai: Geceyi hayvanlarının başında geçiriyorlar Elazığ’da Kurban Bayramı öncesi kurulan kurban pazarında besicilerin yoğun mesaisi gece boyunca da devam ediyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden kente gelen üreticiler, bir yandan kurbanlıklarını satmaya çalışırken diğer yandan pazarda yaşam mücadelesi veriyor. Bayram yaklaşırken hareketliliğin arttığı pazarda, vatandaşlar gece saatlerinde de kurbanlık almak için besicilerle pazarlık yapmayı sürdürüyor. Gün boyu satış yapan üreticiler ise yoğunluğun azalmasının ardından çay demleyip yanlarında getirdikleri yiyeceklerle karınlarını doyurarak dinlenmeye çalışıyor. Bazı besiciler araçlarında uyurken, bazıları ise hayvanlarının zarar görmemesi için sabaha kadar nöbet tutuyor. Hayvanlarının başından ayrılmayan üreticiler, emeklerinin karşılığını almak için gece gündüz mücadele ediyor. Kurban satıcısı Yılmaz Uygur, yaşadıkları zorlu süreci anlatarak, "Dünden beri 24 saattir yatmamışım. Gerçekten başım patlıyor. Hayvanlarımın başında bekliyorum çünkü çok büyük emek sarf etmişim. Bunlar benim ve çocuklarımın geleceği. Gerekirse içlerinde yatıyorum zarar gelmesin diye. Bu hayvanları çok seviyorum. Sabaha kadar etraflarında dönüyorum, onlar bana ben onlara bakıyorum. Bazen arabada yatıyorum yine de uykum gelmiyor. Bazen köpekler geliyor onları kovalıyorum. Domates ve salatalık getirmişim, onlarla idare ediyorum" dedi.