SPOR - 21 Kasım 2023 Salı 20:02

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde iki maçın salonu değişti

A
A
A
Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde iki maçın salonu değişti

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde (BCL) Bursaspor-Hapoel Holon ve Galatasaray-Hapoel Jerusalem karşılaşmaları Bosna Hersek’in Laktasi kentinde gerçekleşecek.


Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde iki mücadelenin salonunda değişikliğe gidildi. Bursaspor - Hapoel Holon maçı 29 Kasım Çarşamba günü TSİ 21.30’da, 28 Kasım Salı günü oynanması planlanan Galatasaray - Hapoel Jerusalem maçı ise 30 Kasım Perşembe günü TSİ 21.30’da oynanacak. Her iki karşılaşma da BCL’de mücadele eden Igokea m:tel kulübünün normal iç saha sahası olan SD Laktasi arenasında seyircisiz oynanacak.


Yapılan açıklamada iki karşılaşmanın yeri güvenlik nedeniyle değiştirildiği, oyuncuların, yetkililerin ve taraftarlarının güvenliği ile ilgili tüm paydaşlara yardımları için teşekkür edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya Büyükşehir Avrupa Birliği Agora Toplantısı’na ev sahipliği yaptı Avrupa Birliği’ne bağlı JPI Urban Europe (Joint Programming Initiative-Ortak Programlama Girişimi) tarafından düzenlenen “AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı” Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat’ta düzenlenen toplantılara Türkiye’den yerel yönetim temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler ve iş dünyasından temsilcilerin yanı sıra; Avusturya, Belçika, Fransa, İsveç, Letonya ve Romanya’dan heyetler katıldı. Toplantı kapsamında düzenlenen çalıştaylarda; şehirlerin iklim nötrlüğüne ulaşmasındaki zorluklar, şehirlerde aktif hareketliliğin yaygınlaştırılmasındaki zorluklar ve çözümler, yük taşımacılığında sürdürülebilir çözümler (güvenli, sürdürülebilir, verimli, teknoloji destekli, entegre şehir lojistiği için yol haritası) ile kent içi trafikte hız azaltımı nasıl sağlanır? gibi konular ele alınarak sorunlara dair çözüm önerileri masaya yatırıldı. “Konya için yeni bir ufuk ortaya çıksın” Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay da çalıştaylar esnasında ziyarette bulunarak, uluslararası düzeyde böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Yapılan çalışmalar sonucunda Konya için yeni bir ufuğun ortaya çıkması temennisinde bulunan Başkan Altay, katılımcılara başarılar diledi. İki gün süren toplantı kapsamında JPI Urban Europe, TÜBİTAK, Konya Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği’nden uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı. Yurtdışından gelen heyet saha gezisine de katılarak Konya Büyükşehir’in şehir içi ulaşım modelinde geldiği noktayı yakından gördü. Heyet; araç trafiğine kapatılan Kazım Karabekir Caddesi, Kültür Park turnikeli otobüs durakları, bisiklet tamir istasyonları, paylaşımlı bisiklet sistemi, bisiklet tramvayı, Bedesten ve Türbeönü Çarşıları yayalaştırma bölgeleri, katenersiz tramvay bölgesi ve bataryalı tramvay hakkında incelemelerde bulundu. Agora toplantıları Avrupa Birliği’ne bağlı bir kurum olan JPI Urban Europe tarafından belirli dönemlerde farklı şehirlerde gerçekleştirilen AGORA toplantıları, farklı geçmişlere sahip kentsel paydaşların buluşması, fikir alışverişinde bulunması, öncelikleri belirlemesi ve tartışması ve bu konularda birlikte çalışabilmesini hedefliyor. Üniversitelerden akademisyenlerin, yerel yönetim temsilcilerinin, planlamacıların, girişimcilerin ve iş dünyasından temsilcilerin katıldığı Agora toplantılarında kentlerin gündemdeki sorunlarına çözümler aranıyor. Toplantılar ayrıca Avrupa Birliği tarafından finanse edilen hibeler için tanışma ve ortaklıkların oluşturulması adına da önemli fırsatlar oluşturuyor.
Erzurum Bir başka olur çocukların pazar yeri Erzurum Bilim’de yurdun bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarına öncülük edecek olan girişimci öğrenciler bir yandan teknoloji öğreniyor, bir yandan toprağa dokunuyor. Öğrenciler, Erzurum Bilim’de yetiştirilen meyve ve sebzeleri kendi pazarlarında satıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Erzurum Bilim’e yolu düşenler, çocuklar tarafından oluşturulan pazar ortamını görünce önce şaşırdı, sonra da alışveriş yaptı. Akıllı Tarım Atölyesi çalışmaları çerçevesinde yıl içinde Erzurum merkez ve ilçelerde üretilen ürünler pazarda satışa çıkarıldı. Çocuklar bir yandan avazları çıktığı kadar bağırarak satış yaparken, bir yandan da rekabet içine girdi. Şenlik havasında geçen pazar etkinliğinde çocuklar eğlenirken, hayata dair birçok gerçeği de yaşayarak gördü. Bazı çocukların pazardaki amcalarına nispet edercesine satış yapmaları ise zaman zaman gülümsemelere sebep oldu. Pazar tezgahlarında birbirinden ilginç satış teknikleri uygulayan bazı çocukların karton kağıtlara “Aklımız fikrimiz üretim”, “Ruhumuzun gıdası”, “Bu domatesin ışığı güneş bile kıskanır” ve “Gel ağabey bize de gel. Kötü mal yok” yazmaları dikkat çekti. “Öğrencilerimiz görerek öğreniyor” Bilim Erzurum Akıllı Tarım Atölyesi Eğitmeni Kübra Demir, aklı fikri üretimde olan çocuklarla önce tarım atölyesi eğitimi verdiklerini belirterek, “Daha sonra ilçelerimizde de olan atölyeleri, seraları gezdik. Hasat zamanı yaptık, bitkileri tanıdık. Daha sonrasında da finans eğitimi ve pazarlama eğitimi verdik. Sonrasında da bir pazar oluşturduk. Çocuklar burada elde etmiş oldukları ürünleri hem pazara sundular hem de bir girişimci ruhlarıyla beraber bir pazar ruhunu yaşamış oldular. Biz burada yedi farklı atölyede eğitim vermekteyiz. Bugünkü şenliklerimizden bir tanesi girişim atölyesi şenliğiydi. 9-14 yaş üstündeki öğrenci yaş gruplarına eğitim verdik. Amacımız teknolojiyle birlikte çocuklara tarımı toprağı sevdirebilmek. Çok talep gördük. Herkes çok sevdi. Bir defa çocukların pazarlayabilme kabiliyetini görmeleri, seralarda dolaşmaları ve toprakla iç içe olmaları veliler tarafından da çok sevildi” dedi. Erzurum Bilim nedir Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Erzurum Bilim, Türkiye’nin, daha iyi bir dünya için sözünü ve sesini yükseltebilmesi, ekonomik ve insani açıdan gelişmiş toplumlar arasında yer alması için milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan genç girişimciler için imkan sağlıyor. Yürütmekte olduğu proje ve çalışmalarla, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesine yönelik katkı sağlamayı hedefliyor. Erzurum Bilim kapsamında; Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi (Fizik, Kimya, Biyoloji), Tasarım Atölyesi, Girişim Atölyesi ve Akıllı Tarım Atölyesi olmak üzere toplam yedi farklı alanda ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere özgün içeriğiyle uygulamalı atölye eğitimleri veriliyor.