SPOR - 28 Mart 2025 Cuma 11:02

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, PFDK’ya sevk edildi

A
A
A
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, PFDK’ya sevk edildi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, ’futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar’ ve ’müsabaka görevlisinin kişilik haklarına saldırı ve hakaret’ nedenleriyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), disiplin sevklerini açıkladı. PFDK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hukuk Müşavirliği’nce 27.03.2025 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir. Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı’nın 26.03.2025 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan beyanlarında yer alan ’futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca ve ’müsabaka görevlisinin kişilik haklarına saldırı ve hakaret’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir."

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bir patent daha aldı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Sevim’in patent başvurusu, yapılan incelemeler sonucunda tescil edilmeye hak kazandı. "Yönlendirilmiş Akış Sistemi ile Tıkanma Önleyici Yazdırma Başlığı" başlıklı buluş için, üniversitenin Araştırma Dekanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla yapılan patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan incelemeler sonucunda tescillendi. 3B yazıcılarda çok malzemeli ve renkli baskı süreçlerinde ortaya çıkan tıkanma, malzeme birikimi ve yanma sorunlarını, akış kanal geometrisini optimize ederek kökten çözmeyi amaçlayan proje, yenilikçi tasarım sayesinde filamentin akış direnci ve sürtünmesi minimum seviyeye indirilirken, baskı süreci boyunca daha kararlı ve kesintisiz bir akış yolu sağlanarak hem zamandan tasarruf edilmesi hem de malzeme kaybının en aza indirmeyi hedefliyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada üniversitenin yalnızca bilimsel bilginin üretilmesine değil, bu bilginin teknolojiye ve katma değere dönüştürülmesine de öncelik verdiğini ifade etti. Araştırma Dekanlığı ve Teknoloji Transfer Ofisi koordinasyonunda yürütülen patentli çalışmaların üniversitenin Ar-Ge ve inovasyon kapasitesini açıkça ortaya koyduğunu vurgulayan Rektör Uslu, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Sevim’i başarısından dolayı tebrik ederek, patent tescilinin ülkemiz ve ilgili sektörler için hayırlı olmasını diledi.