SPOR - 31 Temmuz 2025 Perşembe 09:50

Beşiktaş, Shakhtar Donetsk karşısında tur peşinde

A
A
A
Beşiktaş, Shakhtar Donetsk karşısında tur peşinde

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanşında bugün Polonya’da Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanş maçında Beşiktaş, bugün TSİ 21.00’de Polonya’nın Krakow kentinde bulunan Reymana Stadyumu’nda Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya gelecek. İlk maçta rakibine 4-2’lik skorla mağlup olan siyah-beyazlılar, rövanşta rakibini 3 farklı skorla yenerse turu geçecek. Kartal, 2 farkla kazanması durumunda ise müsabaka uzatmalara gidecek, burada da eşitlik bozulmazsa penaltı atışları turu atlayacak ekibi belirleyecek.

Avrupa kupalarında 254. maç

Beşiktaş, Shakhtar Donetsk ile oynayacağı müsabakayla birlikte Avrupa kupalarındaki 254. maçına çıkacak. Siyah-beyazlılar geride kalan 253 mücadelede 95 galibiyet, 49 beraberlik ve 109 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 340 kez havalandıran Kartal, kalesinde ise 388 gole engel olamadı.

Avrupa Ligi’nde 133. mücadele

UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi isimleriyle düzenlenen organizasyonda Beşiktaş, bugüne kadar 132 karşılaşma oynadı. Siyah-beyazlılar, söz konusu maçlarda 57 galibiyet elde ederken, 50 kez de mağlubiyet oldu. 25 müsabaka da berabere sona erdi. Kartal, bu müsabakalarda 209 defa gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 176 gol gördü.

Shakhtar, Türk takımlarına kaybetmiyor

Ukrayna takımı Shakhtar Donetsk, Türk takımlarıyla oynadığı resmi maçlarda yenilmedi. Bu maçlarda Shakhtar Donetsk, 8 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Sezon başında Türk Teknik Direktör Arda Turan’ı takımın başına getiren Ukrayna temsilcisi, turun ilk maçında Beşiktaş’ı İstanbul’da 4-2 mağlup ederek, yenilmezlik serisini sürdürdü.

Arda Turan, 4. maçına da Avrupa’da çıkacak

Geçtiğimiz sezonda Trendyol Süper Lig ekiplerinden Eyüpspor’da görev yapan ve bu sezon Shakhtar Donetsk’in başına geçen Teknik Direktör Arda Turan, turuncu-siyahlılarla 4. maçına çıkacak. Turan’ın öğrencileri, UEFA Avrupa Ligi 1. eleme turunda eşleştikleri Finlandiya ekibi Ilves karşısında 6-0 ve 0-0’lık skorla turu geçmişti.

Juan Martinez Munuera yönetecek

Shakhtar Donetsk ile Beşiktaş arasında oynanacak müsabakada İspanya Futbol Federasyonu’ndan Juan Martinez Munuera düdük çalacak. Munuera’nın yardımcılıklarını Diego Barbero ile Miguel Martinez yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Francisco Jose Hernandez Maeso olacak. Karşılaşmada VAR olarak Valentin Gomez, AVAR’da da Juan Luis Pulido Santana görev alacak.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli 8 erkek adayı geride bırakan kadın muhtar: Hem hayvancılık yapıyor hem mahallesini yönetiyor Tunceli’nin Hozat ilçesinde 8 erkek rakibini geride bırakarak seçimi kazanan ve muhtar olan 58 yaşındaki Yazgülü Almaz, hem hayvancılıkla uğraşıyor hem de mahallesine hizmet ediyor. Hozat ilçesi Fikripaşa Mahallesi’nde 9 adayın yarıştığı muhtarlık seçiminde, tek kadın aday olarak katılan 58 yaşındaki Yazgülü Almaz, 8 erkek rakibini geride bırakarak muhtar seçildi. 40 yıldır ilçede yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Almaz, hem üretime devam ediyor hem de mahallesinin sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyor. Ailesinin ve mahalle sakinlerinin desteğiyle muhtarlığa adım atan Almaz, kadınların yöneticilikte daha fazla yer alması gerektiğini vurguluyor. "Seçime 8’i erkek 9 aday girdi, ben kazandım" Adaylık sürecinden ve 8 erkek adaya karşı kazanmanın gururunu yaşadığından bahseden Muhtar Yazgülü Almaz kadınların kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini vurguladı. Muhtar Almaz, "Buraya 17 yaşında gelin geldim. 40 yıldır Hozat’ta yaşıyorum. Hayvancılık yapıyorum, bu dönem de muhtarlık yapıyorum. Muhtar olmayı daha önce düşünmüştüm. Eşime de söylemiştim ama geçen dönem kabul etmedi. Bu dönem de eşim bana ‘muhtar olmak ister misin’ dedi. Ben de çok istediğimi söyledim. Daha sonra bana yardımcı oldu. Ben seçimden 3 ay önce komşularımı gezmeye başladım. Beni tanımayan komşularım oluyordu, onlara da ‘Yusuf’un eşi dediler. Çalışmalara erken başladığımı söyleyenlere kendimi tanıttığımı ve desteklerini beklediğimi söyledim. Kadın aday gördükleri için çok mutlu oldular. Seçime 8’i erkek 9 aday girdi, ben kazandım" dedi. "Bir kadının çocukları için ayaklarının üzerinde durması gurur verici bir şeydir" Almaz, "Erkekler kazanamadı, ‘Bir kadına karşı nasıl kaybettik’ diye çok üzülmüşlerdi. Ben çok gururlandım. İsterim ki bütün kadınlar da olsunlar. İl meclisi, belediye başkanı olsunlar. Ben ilkokul mezunuyum, lise mezunu olan kadınlar var hepsini desteklerim. Keşke onlar da olsa, kendi ayaklarının üzerinde dursa. Güzel bir duygu, bir kadının çocukları için ayaklarının üzerinde durması gurur verici bir şeydir. Kadınlar farklıdır, kadınlar birbirlerini desteklesinler. Kadın kadının dostudur, birbirimize destek olursak her şeyi başarırız" şeklinde konuştu.
Balıkesir Minik Yürekler Sındırgı’da moral buldu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, deprem sonrası psikolojik olarak etkilenen öğrencilere destek olmak amacıyla Sındırgı Atatürk İlkokulu’nda moral etkinliği düzenlendi. Okul yönetimi, Okul Aile Birliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay temsilciliğinin katkılarıyla hazırlanan programda öğrenciler gönüllerince eğlendi. Depremin çocuklarda oluşturduğu kaygı, korku ve tedirginliği hafifletmeye yönelik düzenlenen etkinlik; oyun alanları, paylaşım çalışmaları ve eğlenceli aktivitelerle sıcak bir atmosfer oluşturdu. Yetkililer, bu tür organizasyonların çocukların yeniden güven duymalarına önemli katkı sağladığını belirtti. Okul idaresi yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin yüzündeki tebessümü görmek tüm çabalarımıza değer katıyor. Bu süreçte çocuklarımızın yanında olmak en büyük sorumluluğumuz" ifadesini kullandı. Öğrenciler moral buldu Etkinliğe katılan öğrenciler, deprem sonrası yaşadıkları tedirginliğin azaldığını belirterek; oyun oynamanın, arkadaşlarıyla bir arada olmanın ve öğretmenlerinin desteğinin kendilerini rahatlattığını dile getirdi. Öğrenciler, etkinliğin onları hem eğlendirdiğini hem de iyi hissettirdiğini söyledi. Velilerden destek ve memnuniyet Programda yer alan veliler de etkinliğin çocuklar için büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtip organizasyona teşekkür etti. Veliler, çocuklarının uzun süredir yaşadığı kaygının azaldığını, bu tür faaliyetlerin onların psikolojik iyilik halini güçlendirdiğini ifade etti. Kızılay gönüllüleri öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunurken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de etkinliği ziyaret ederek öğrencilere moral verdi. Programın sonunda öğrenciler için küçük hediyeler dağıtıldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, deprem sonrası zor günler geçiren öğrencilerin moral ve motivasyonuna önemli ölçüde katkı sağladı.