SPOR - 14 Eylül 2024 Cumartesi 11:28

Beşiktaş, transfer döneminde 8 oyuncuyu kadrosuna kattı

A
A
A
Beşiktaş, transfer döneminde 8 oyuncuyu kadrosuna kattı

Beşiktaş, 2024-2025 futbol sezonunun birinci transfer döneminde 8 oyuncuyu kadrosuna katarken 13 oyuncuyla da yollarını ayırdı.

Türkiye’de 24 Haziran 2024’te başlayan 2024-2025 futbol sezonuna ilişkin birinci transfer ve tescil dönemi, 13 Eylül 2024 tarihi itibariyle dün gece sona erdi. Geçtiğimiz sezonu topladığı 56 puanla 6. sırada tamamlayan Beşiktaş, transfer dönemini oldukça hareketli geçirdi. Takımın başına Hollandalı teknik adam Giovanni van Bronckhorst’u getiren siyah-beyazlılar, sezonun ilk transfer döneminde 2’si Türk, 6’sı yabancı olmak üzere 8 oyuncuyu kadrosuna katarken 13 oyuncuyla da yollarını ayırdı.

Beşiktaş, transfer döneminde 8 oyuncuyu kadrosuna kattı

Rafa Silva dikkat çekti

Beşiktaş, transfer dönemi boyunca Çaykur Rizespor’dan Emirhan Topçu, Fatih Karagümrük’ten Can Keleş, Lazio’dan Ciro İmmobile, Atletico Madrid’den Gabriel Paulista ve Benfica’dan Rafa Silva’yı bonservisiyle kadrosuna kattı. Siyah-beyazlılarda Augsburg’dan Felix Uduokhai, Benfica’dan Joao Mario ve Paris Saint-Germain’den Cher Ndour’u ise satın alma opsiyonuyla kiraladı. Kartal, yeni sezonda 3’ü Trendyol Süper Lig, 2’si UEFA Avrupa Ligi ve 1’i Turkcell Süper Kupa müsabakası olmak üzere gösterdiği performansla Portekizli futbolcu Rafa Silva, en çok dikkat çeken transfer oldu. Siyah-beyazlı forma ile 6 mücadelede boy gösteren Portekizli oyuncu, 4 gol kaydederken 3 de asist katkısı sağladı. 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu, bu süreçte skor katkısı dışında saha içindeki liderlik özelliğiyle de dikkat çekti. Öte yandan Rafa Silva’ya bonservis bedeli ödenmedi.

Beşiktaş, transfer döneminde 8 oyuncuyu kadrosuna kattı

Savunma Gabriel Paulista’ya emanet

Geçtiğimiz sezon özellikle savunmada problem yaşayan Beşiktaş, transfer döneminde önceliği savunma hattına ayırdı. Siyah-beyazlılar bu dönemde ilk hamleyi Atletico Madrid ile sözleşmesi sonra eren Brezilyalı savunma oyuncusu Gabriel Paulista’yı kadrosuna katarak başladı. 33 yaşındaki stoper, bu sezon 6 resmi müsabakada da forma giyerek 1 gol, 1 asistlik katkı verdi.

Kartal’ın yeni golcüsü Ciro Immobile

2023-2024 sezonunda rakip fileleri sadece 52 kez sarsarak kısır bir sezon geçiren Beşiktaş’ın, hücum hattına en büyük hamlesi Ciro Immobile oldu. Son olarak Lazio’da forma giyen İtalyan santrfor, siyah-beyazlı formayla çıktığı 6 mücadelede 7 kez ağları havalandırarak sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Beşiktaş, transfer döneminde 8 oyuncuyu kadrosuna kattı

13 oyuncuyla yollar ayrıldı

Beşiktaş, sezon başı transfer dönemi boyunca Valentin Rosier, Omar Colley, Ante Rebic, Cenk Tosun, Javi Montero, Ajdin Hasic, Umut Meraş, Emrecan Bulut, Daniel Amartey, Rachid Ghezzal, Oğuzhan Akgün, Utku Yuvakuran ve Badra Cisse ile yollarını ayırdı.

Siyah-beyazlılarda, Amir Hadziahmetovic, Emrecan Uzunhan, Jackson Muleka, Demir Ege Tıknaz, Kerem Atakan Kesgin, Tayfur Bingöl ve Vincent Aboubakar ise 2024-2025 sezonunu kiralık olarak takımdan ayrı geçirecek.

Futbolda Türk takımları için ikinci transfer ve tescil dönemi ise 13 Ocak 2025’te başlayıp, 11 Şubat 2025’te bitecek.

Beşiktaş, transfer döneminde 8 oyuncuyu kadrosuna kattıYunus Kılıç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Koşarak karşıya geçen çocuk saniyelerle ölümden döndü Hatay’da yolun karşısına koşarak geçen çocuğun, ters yönde ilerleyen aracın çarpmasına ramak kala ölümden döndüğü anlar saniye saniye kameraya yansıdı. Olay, Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi İnönü bulvarında yaşandı. Yolun karşısına geçmek isteyen çocuk, ters yönden gelen aracın altından kalmaktan son anda kurtuldu. Yolun karşısına koşarak geçmek isteyen çocuğu fark eden ters yönden gelen sürücü, manevra yaparak çocuğa çarpmaktan saniyelerle kurtuldu. Güvenlik kamerasına anbean yansıyan görüntüler izleyenleri tedirgin ederken, görüntüler trafik kurallarına uyulması gerektiğini gözler önüne serdi. "Arkamızdaki yolda ters yönden gelen bir pikap az kalsın çocuğu ezecekti ve çocuk kıl payı aracın altından kalmaktan kurtuldu" Çocuğun ters yönden ilerleyen aracın altında kalmaktan saniyelerle ifade eden vatandaş Mahmut Gümüş, "Ekinci Mahallesi İnönü bulvarındayız. Arkamızdaki yolda ters yönden gelen bir pikap, az kalsın çocuğu ezecekti. Çocuk da dalgınlıktan dolayı bakmadan yola çıktı ve kıl payı aracın altından kalmaktan kurtuldu. Ölümüne sebep olabilirdi. Araç hem hızlıydı hem de ters yönden geliyordu. Anne ve babalar çocuklarını bir yere yollarken daha dikkatli olmaları gerekiyor. Çocukların karşıdan karşıya geçerken daha da dikkatli olmaları gerekiyor, ölüm her an gelebiliyor. Çocuklar yoldan karşıdan karşıya geçerken etrafınıza bakın yoksa ölümle burun buruna gelebilirsiniz" ifadelerini kullandı.
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre; yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güney Ege, Akdeniz’in kıyı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Karaman, Kayseri, Niğde, Sivas, Ordu ve Tokat çevreleri ile Konya’nın güney kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 10) azalacak. Rüzgarın batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı 2 İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 10 Bursa: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 4 Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15 Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7 Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı 13 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -5