ASAYİŞ - 04 Şubat 2025 Salı 17:49

Bülent Cihantimur’un kendisini yanlış operasyon sonucu felç bıraktığını iddia eden hasta konuştu

A
A
A

İstanbul Eyüpsultan’da yaşayan 27 yaşındaki Z.T. isimli kadın, Doktor Bülent Cihantimur tarafından 2022’de gerçekleştirilen kalça büyütme operasyonu sonrası 2 bacağından felç kaldığını iddia etti. Konuya ilişkin konuşan kadın, "Bülent Cihantimur yüzünden ömür boyu pillere mahkum bırakıldım, bir katil tutsaydım ya da biriyle bir kavga etseydim bana bu kadar zarar vermezdi" dedi.

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’de Doktor Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlu T.C., seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Acı hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler yaralanmıştı. Kazanın ardından anne Eylem Tok, oğlu T.C.’yi olay yerinden kaçırmıştı. ABD’ye kaçtıkları ortaya çıkan anne ve oğulun Türkiye’ye iadesine ilişkin dava sürerken, baba Bülent Cihantimur hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

İstanbul Şişli’de bulunan hastaneden 27 yaşındaki Z.T., Doktor Bülent Cihantimur tarafından 2022’de kalça büyütme operasyonu sonrası felç kaldığını iddia etti. Z.T.’nin Aralık 2024’te Bülent Cihantimur ile uzlaşmaya gitmek için Arabuluculuk Merkezi’ne başvurduğu ancak tarafların müzakereler sonucunda Tüketici Dava Şartı Arabuluculuk kapsamında-Eser Sözleşmesinden (Ayıplı Hizmetten) Kaynaklı Maddi ve Manevi Tazminat hususunda anlaşmaya varamadıkları öğrenildi.

"Hastanede yattığım sürede hukuka aykırı bir şekilde ben ilaçların ve narkozun etkisindeyken evrak imzalattılar"

Konuya ilişkin açıklama yapan Z.T., "2022 yılında 10 bin dolar karşılığında Bülent Cihantimur’un yanında kalça büyütme operasyonuyla ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyattan önce tüm tetkikler yapıldı. Daha önce bir sağlık problemim yoktu. Gözlerimi açtım iki bacağımı hissetmiyorum. Ölümcül ağrılar içerisindeydim. Bunun sebebini bilmiyordum daha sonradan öğrendim tamamen doktor hatası. Bülent Cihantimur’un hatası. Deri altına koyulması gereken silikon kas altına koyulduğu için iki bacağımda da ağır siyatik hasarından kaynaklı felç geçirdim. 15 gün Cihantimur’un hastanesinde yattım. Daha sonra benim kalçamdaki silikonu çıkardılar. Çünkü hastane raporlarında silikonları takmaya devam edersem hayatımın sonuna kadar felçli bir şekilde hayatıma devam edecektim. Silikonu çıkardıktan sonra beni hastaneden attılar. Hastanede yattığım sürede hukuka aykırı bir şekilde ben ilaçların ve narkozun etkisindeyken evrak imzalattılar. Bu evrak Bülent Cihantimur’dan şikayetçi olmamam, onun adını hiçbir yerde geçirmeyeceğime dair ve hiçbir mahkemeye başvurmamam içinmiş" dedi.

"Bülent Cihantimur yüzünden ömür boyu pillere mahkum bırakıldım, bir katil tutsaydım ya da biriyle bir kavga etseydim bana bu kadar zarar vermezdi"

Ameliyatın ardından altıncı ayda sol bacağındaki felç durumunun iyileştiğini söyleyen Z.T. açıklamasının devamında, "Asıl problem sağ bacağımda olduğu için şu an ikinci yılımdayım ve bu iki yıla rağmen hala iyileşmedi ve ben omurgamda ömür boyu pile mahkum bırakıldım. Bu piller neredeyse servet değerinde ve fiyatı 1 buçuk milyon lira. Her 5, 6 yılda bir bu pillerimin sökülüp takılması gerekiyor. Bülent Cihantimur yüzünden ömür boyu pillere mahkum bırakıldım. Bileklerimde felç ve düşük ayak sendromu kaldı. Ölümcül ağrılarla yaşamak zorundayım. 9 kere ameliyat oldum. Bunlardan 6’sı omurga 3’ü de bacaklarımdan. Fizik tedavi uygulandı bu gördüğünüz halim benim son iki yıldaki en iyi halim. Benim omurgamdan enseme kadar kablolar var kalçamda cihaz var. Bülent Cihantimur’un elini kolunu sallayarak özgürce sokaklarda dolaşmasını istemiyorum. Benim gibi birçok mağdur var. Kendisinin çok kötü bir sicili var. Ben kendisini televizyonda görmüştüm. 10 bin dolar karşılığında ben bu operasyonu oldum. Daha önce böyle bir girişimde bulunmadım. Kendisinin çok iyi bir doktor olduğunu düşünerek bu rakamları verdim. Ben bir katil tutsaydım ya da biriyle bir kavga etseydim bana bu kadar zarar vermezdi" ifadelerini kullandı.

Sema Demir - Lokman Sarıkurt - Salih Emre Kaşkaya

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta "Medeniyetler beşiği" Ani’ye ziyaretçi akını Kars’ta bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ani Ören Yeri, 2025 ve 2026 verileriyle ziyaretçi sayısındaki artışı gözler önüne serdi. "Medeniyetler beşiği", "dünya kenti", "bin bir kilise" ve "40 kapılı şehir" olarak da anılan tarihi alan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ani Ören Yeri’ni 2025 yılında 156 bin 625 kişi ziyaret etti. 2026 yılının ilk üç ayında ise 42 bin kişi bölgeyi gezerek tarihi atmosferi yerinde deneyimledi. Mart ayının sonlarına beyaza bürünen ören yeri, havadan görüntülendi. Özellikle bahar aylarının gelmesine rağmen karla kaplı beyaz örtüsünü koruyan Ani Ören Yeri’nde ziyaretçi sayısında gözle görülür artış yaşanırken, ören yerindeki tarihi yapılar turistlerin ilgisini çekiyor. Ani Katedrali, Ebu’l Menuçehr Camii ve sur kalıntıları başta olmak üzere birçok eser, ziyaretçilere adeta açık hava müzesi deneyimi sunuyor. Kars turizminin en önemli ayaklarından biri olan Ani Ören Yeri, sadece tarihi dokusuyla değil, eşsiz coğrafyasıyla da dikkat çekiyor. Arpaçay Nehri kıyısında yer alan bölge, ziyaretçilere hem kültürel hem de doğal güzellikleri bir arada sunuyor. Ani Ören Yeri’ne her geçen gün ilginin daha da arttığını belirten Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, "Koruma listesinde olan Ani Ören Yeri’ni 2025 yılında ziyaretçi sayısını artırdı. 2025 yılında 147 bin yerli, 9 bin 625 yabancı olmak üzere toplam 156 bin 625 yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmıştır. Tabi bununla birlikte tarihi ve kültürün önemli bir rotasyonu olan Ani Ören Yeri’nde her geçen gün ziyaretçi sayısı fazlalaşmakta, ören yerinde geçmişten bu tarafa yapılan Ani kazı çalışmaları da halen sürdürülmekte, bu kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ilimizde yabancı ve yerli turist sayısının katlayarak gideceğini göreceğiz" dedi. Kars’ta turizm hareketliliğinin artmasıyla birlikte konaklama, yeme-içme ve ulaşım sektörlerinde de yoğunluk yaşanırken, esnafın yüzü gülüyor. Ani Ören Yeri’nin yılın 4 mevsimi ziyaret edilebilmesi ise Kars turizmini canlı tutuyor. Öte yandan, Ani Ören Yerini 2025 yılında 147 bin yerli, 9 bin 625 yabancı olmak üzere toplam 156 bin 625 kişi ziyaret etti. 2026 yılının ilk 3 ayında ise Ani Ören Yeri 42 bin kişiye kapılarını açtı.