SPOR - 02 Aralık 2023 Cumartesi 22:16

Cedric Bakambu: “Hoca ne zaman çağırırsa o zaman orada olacağım”

A
A
A
Cedric Bakambu: “Hoca ne zaman çağırırsa o zaman orada olacağım”

Galatasaraylı futbolcu Cedric Bakambu, Pendikspor maçının ardından yaptığı açıklamada, Şampiyonlar Ligi sonrası böyle maçlar oynamanın her zaman zor olduğunu söyleyerek, “Hoca ne zaman çağırırsa o zaman orada olacağım” dedi.


Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray, deplasmanda Pendikspor’u 2-0 mağlup etti. Mücadelenin ardından sarı-kırmızılı oyuncu Cedric Bakambu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şampiyonlar Ligi sonrası böyle maçları oynamanın zor olduğunu söyleyen 32 yaşındaki futbolcu, “Zor bir başlangıç yaptık ilk yarıya. İkinci yarıda daha iyi başladık. Yedek oyuncu olarak kilit rolünüz vardır. Biz de bu motivasyonla giriyoruz oyuna. Çok da mutlu oldum gol attığım için. Şimdi devamını getireceğiz” şeklinde konuştu.



“Hoca ne zaman çağırırsa o zaman orada olacağım”


Takım içerisinde rekabetin nasıl bir seviyede olduğunun sorulması üzerine Bakambu, “Açıkçası rekabet var. Takım içinde çok iyi oyuncularımız var. Hoca ne zaman çağırırsa o zaman orada olacağım ve hocanın ihtiyaçlarına cevap vereceğim. Biz hepimiz takım için buradayız ve takım için mücadele edeceğiz” diye cevapladı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kartal’da Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampı’nda öğrenciler sertifikaları aldı Kartal Belediyesi’nin hayata geçirdi Makina Hangar’da 1.Dönem, Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampı Kapanış Programı düzenlendi. Oyun tasarımı yöntemleri, çizgi izleyen robot, engeldenkaçan robot ve uzaktan kumandalı robot gibi konularda bilgi ve tecrübe edinen 60 öğrenci düzenlenen tören ile sertifikalarına kavuştu. Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen Makina Hangar’da 1 Temmuz tarihinde başlayan dönemde, 1 Temmuz - 26 Temmuz arasında 4 haftalık bir kamp programında toplam 60 kişinin katılımıyla, oyun tasarım ve programlaması, algoritma, mikrodenetleyici programlama, temel seviye elektronik devre tasarımı, 3 boyutlu tasarım ve baskı eğitimleri verildi. Yaşları 10-13 arasında değişen katılımcılar, her biri 15 kişiden oluşan dört grup halinde 48 saatlik eğitim aldı. Öğrenciler; Oyun tasarımın yöntemlerini, çizgi izleyen robot, engelden kaçan robot ve uzaktan kumandalı robot yaptılar. Tinkercad programı yardımıyla 3 boyutlu tasarımlar oluşturup 3 boyutlu yazıcı kullanarak hayata geçirdiler. 1.Dönem, Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampı’nın Kapanış Programı Makina Hangar’da dün düzenlendi. 60 öğrencinin katılımıyla düzenlenen programda kürsü konuşmalarının ardından öğrencilere sertifikaları verildi. Sertifika törenine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Birim Müdürleri, Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Uğraş, Makine Mühendisler Odası İstanbul Şube Başkanı Ezgi Kılıç, veliler ve öğrenciler katıldı. Sertifika alan öğrencilerden Devrim Gemici, "Çizgi izleyen robot gördük, kodlama dersi gördük. Dersleri çok sevdim. Gayet güzeldi, 2’nci döneme de gelmek istiyorum" dedi. Rüya su Bozoğlu, "Dönem gayet güzel geçti. Robot yaptık robotları hareket ettirdik, yere çektiğimiz çizgiden robot sizin verdiğimiz komutlarla beraber yürüdü. Tekrar gelmeyi düşünüyorum" diye konuştu. (CGK-
Kocaeli Kartepe Kent Meydanı Camii’nde hummalı çalışma Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Kartepe Kent Meydanı Camii’nde çalışmalar hummalı şekilde devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaptığı çalışmaların yanı sıra ibadet yerlerinin ihtiyaçlarını da karşılıyor. Bu kapsamda büyükşehir belediyesinin Kartepe’de 30 bin metrekarelik alanda inşa ettiği Kent Meydanı Camii’nde çalışmalar sürüyor. Bodrum, zemin ve mahfil katı olmak üzere üç kattan oluşan cami inşaatı, modern mimarisiyle dikkat çekiyor. Proje kapsamında mahfil katta kubbe içi nakış işlemlerine devam eden ekipler, caminin dış cephesinde ise prekast imalatları yapıyor. Bodrum katta ise sınıflar, lavabo ve şadırvanlar tamamlanmak üzere. Cami’nin çelik minareleri için kaplama imalatlarına da atölye ortamında başlandı. Cephelerde yağmur suyunu kullanabilmek amacıyla prekast cephe içlerine gizli yağmur suyu olukları yerleştirildi. Buradan gelen yağmur sularının bodrum katta bulunan iki depo da toplanması tasarlandı. Depolarda toplanan yağmur sularının tuvalet ve peyzaj alanında kullanılması planlanıyor. Kartepe Kent Meydanı Cami projesinin toplam ibadet alanı 2 bin 265 metrekare olarak planlandı. Zemin katta bulunan ibadet alanı bin 375 metrekare, son cemaat alanı 325 metrekare, mahfil katı 565 metrekarelik alandan oluşuyor. Toplam 5 bin 250 metrekare olan projenin bin 814 metrekarelik bodrum katında çok amaçlı salon, kütüphane, 6 sınıf, 2 öğretmen odası, kız ve erkek çocuklar için şadırvan ile tuvaletler yer alıyor. 2 bin 467 metrekareden oluşan zemin katta ibadet alanı, son cemaat ve ayakkabılık bölümü, 967 metrekareden oluşan mahfil katında ise ibadet alanı bulunuyor.
Zonguldak Cumhuriyetin İlk Üniversitesi BEUN’un tercih ve tanıtım günleri başladı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Tanıtım ve Tercih Günleri alışveriş merkezlerindeki Tanıtım Standlarının açılmasıyla başladı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), 2024-2025 Akademik Yılı kapsamında üniversiteyi tercih edecek aday öğrencileri ağırlamak ve detaylı bilgileri öğrencilerle paylaşmak amacıyla alışveriş merkezlerinde tercih ve tanıtım standlarını açtı. Standların açılışında BEUN Genel Sekreteri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zehra Safi Öz de yer aldı. Köklü geçmişi ve güçlü akademik kadrosuyla ulusal ve uluslararası camiada adından sıkça söz ettiren BEUN, her yıl olduğu gibi bu yıl da standlarda deneyimli akademisyenleri ile aday öğrencilere ve ailelerine geniş bir perspektifle sahip olduğu tüm imkânları, akademik öğretim çerçevesini ve mezuniyet sonrası istihdam imkanlarını aktarmaya devam ediyor. Kurulan stantlarda; BEUN’un akademik birimleri, sosyal imkanları ve kampüs yaşamı dışında öğrencilerin sosyal yaşamına katkı sunacak öğrenci kulüpleri, sportif ve kültürel faaliyetleri hakkında da detaylı bilgi veriliyor. Tercih ve tanıtım standları 26-29 Temmuz tarihleri arasında aday öğrencilere açık olacak. Aday öğrenciler ve aileleri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin sunduğu akademik eğitim-öğretim imkânlarını daha yakından tanımak için stantları ziyaret edebilecekler.