ASAYİŞ - 06 Mayıs 2025 Salı 13:28

CHP Genel Başkanı Özel’i darp eden şüpheli tutuklandı

A
A
A

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in darp edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen şüpheli Selçuk Tengioğlu, Savcılıkta verdiği ifadenin ardından 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama' suçundan çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i, Sırrı Süreyya Önder’in cenazesi çıkışında yumruk atmak suretiyle darp eden şüpheli Selçuk Tengioğlu’na (66) yönelik yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli Selçuk Tengioğlu, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Burada Savcılığa ifade veren şüpheli, daha sonra ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama’ suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. Şüpheli daha sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Yaklaşık 3 saat beklediği aktarıldı

Öte yandan olaya ilişkin detaylar Savcılığın sevk yazısında ortaya çıktı. Sevk yazısında, şüpheli Selçuk Tengioğlu’na olay tarihinde kalmakta olduğu Taksim 34 isimli aparttan 08.30 sıralarında ayrıldığı, Taksim civarındaki bir otele giderek burada kahvaltı yaptığı, akabinde Taksim Meydanına doğru yürümeye devam ettiği ve Atatürk Kültür Merkezi önüne geldiği aktarıldı. Şüphelinin AKM önünde yaklaşık 3 saat beklediğinin kaydedildiği sevk yazısında, bu sırada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tören alanına giriş yaptığını gördüğü, şüphelinin tören bitimine kadar alandan ayrılmadığı, tören bitimine doğru Özel alandan ayrıldığı sırada şüphelinin, Özel’in yüzüne tokat atmak suretiyle darp ettiği anlatıldı.

HTS ve MASAK verilerine göre eyleme başka katılan kişiler tespit edilemedi

Sevk yazısında, şüphelinin şu aşamaya kadar yapılan tüm incelemelerde şüphelinin herhangi bir suç örgütü veya terör örgütüyle irtibat ve iltisakının tespitinin yapılamadığı ancak bu konuda hali hazırda çalışmaların devam ettiği, şüphelinin eylemine iştirak eden kişi veya kişilerin bulunup bulunmadığına yönelik araştırmaların da sürdüğü, hakkında düzenlenen HTS Analiz Raporu ve MASAK verilerinde şu aşamaya kadar başkaca eyleme iştirak eden kişi veya kişilere yönelik bir veriye rastlanılamadığı ifade edildi.

Sema Demir - Gamze Şenyiğit

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.