GÜNDEM - 11 Ocak 2026 Pazar 12:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nı düzenledik, hediye edilen eserleri orada sergileyeceğiz"

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nı düzenledik, hediye edilen eserleri orada sergileyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine hediye edilen veya kendisinin temin ettiği eserlerin sergileneceği alana ilişkin, "Eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığını bizler ele aldık. Oranın tamamen restorasyonunu bitiriyoruz. Orası da adeta harabeydi ve o harabe eseri, şimdi muhteşem bir eser olarak ele aldık. Orayı düzenledik ve bitirmek üzereyiz. Orada bütün bu eserleri, fakire ne hediye ettiyseler; ister hat, ister kitaplar, ister diğer türlü eserler olsun, bunların hepsini orada sergileyeceğiz. Ve orayı da halka açarak herkesin istifade etmesini sağlayacağız" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Hane İslam Eserleri Sergisi’nin açılış programına katıldı. Protokol üyeleriyle serginin açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra sergiyi gezerek eserleri inceledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından sanatçı ve katılımların sorularını yanıtladı.


Programda önce bir konuşma yapan Erdoğan, "Bu tarihi mekanda Tophane-i Amire Binamızda sizlerle biraraya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bismillah diyerek hep birlikte açılışını yaptığımız Hane İslam Eserleri Sergisi’mizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biraz önce eserlerimizi tek tek gördüm inceledim. Hakikaten her biri çok titiz bir emeğin seçkin bir üslübun ve göz nurunun meyvesi olarak bu tarihi yapıyı süslüyor. İstanbul’daki vatandaşlarımızı ve imkanı olan herkesi sergimizi ziyaret etmeye davet ediyorum. Çizgileriyle ruhumuzu mesut eden hat ve tezhip sanatçılarımızla birlikte sergimizin kuratörünü de canıgönülden tebrik ediyorum. Kıymetli misafirler, değerli genç kardeşlerim; minyatürden ebruya, kalem işinden çiniye, hüsnü hattan tezhibe, gelenekli İslam sanatları hem inancımızın hem medeniyetimizin derinliklerini, güzelliklerini göstermesi bakımından çok çok önemlidir. Bunlar Müslümanların sahip oldukları yüksek estetik şuurunun somutlaşmış, eser haline gelmiş, görünür olmuş, vücut bulmuş şekilleridir. İstanbul özellikle kutlu fetihten sonra hat ve tezhibin hatta başkenti haline gelmiştir. 15. asırdan itibaren Ali Bin Yahya Sufi, Şeyh Hamdullah Efendi ve Hafız Osman Efendi gibi büyük ustalar burada dünyanın en müstesna eserlerini verdi. Bu eserler gerek İstanbul’umuzda gerek gönül coğrafyamızda camilerimizi, mescitlerimizi pek çok mimari şaheserimizi süsledi. Ömrünün 60 yılını hat sanatına vakfeden ve geçtiğimiz sene ebediyete uğurladığımız hattatların reisi merhum Hasan Çelebi üstadımız da bu abidevi şahsiyetlerden biriydi. İnşa edilen ilk ibadetimiz olan Kuba Mescidi dahil Türkiye’de ve yurt dışında 75’in üzerinde cami rahmetli Hasan Çelebi hocamızın eserleriyle tezyin edildi" dedi.



"Kültürel mirasımız ancak yeni nesillerin eklediğiyle zenginleşir, kökleşir, yaşar ve süreklilik kazanır"


Hat ve tezhip gibi İslam sanatlarının emek isteyen sabır isteyen devamlılık gerektiren alanlar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hasan Çelebi Hocamızın tabiriyle bunlar günde 30 saat çalışmayı zaruri kılan sanatlardır. Bu sanatların yaşatılması özellikle teknoloji ve dijital kültürün gelenekli sanatlarımızı tehdit ettiği bu günlerde çok ama çok önemlidir. Sizden herbiriniz bu noktada çok ağır bir yükü omuzluyor. Sanatla birlikte kemalat yolculuğunu da sürdürüyorsunuz. Sizler sadece bu sanatları icra etmiyor. Aynı zamanda bu sanatın neşet ettiği tarihimize, kültürümüze ve medeniyetimize vakıf oluyorsunuz. Şurası da unutulmamalıdır. Kadim tarihimize özellikle oradan süzülüp gelen kültürel mirasımız ancak yeni nesillerin eklediğiyle zenginleşir, kökleşir, yaşar ve süreklilik kazanır. İşte bugün burada olduğu gibi sayfalara özenle nakşedilen her bir şekil aynı zamanda geçmiş ve gelecek arasında yeni bir köprü oluşturuyor. Sergimizdeki eserleri bu bakımdan ayrıca değerli ve anlamlı bulduğumu bilmenizi isterim. Gelenekli sanatlarımızı öğrenen icra eden ve öğreten herbir kardeşimizi tebrik ediyorum" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "3 çocuk" tavsiyesi


Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "Sizi biz aile içi kimliklerinizden bir eş olarak, bir evlat olarak, bir dede olarak, bir baba olarak da biliyoruz. Siz bunlardan hangisi olmayı daha çok seviyorunuz" sorusu yöneltildi.


Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce tabi dedeyim. Ve 9 tane de torunum var. O da fakir için ayrı bir güzellik. Biliyorsunuz devamlı söylediğim bir söz var. En az 3 tane çocuk diyorum. Bu tabi güçlü bir ailenin olmazsa olmazı. Neslimizi çoğaltmamız lazım. Bu neslin artması lazım. Bu bizim arzumuz değil. Rabbimizin emri, sevgili Habibinin bizlere sürekli olarak tavsiyesi. Peygamberimiz diğer toplumlara karşı ümmetimin çokluğuyla iftihar ederim diyor. Bunun yerine gelmesi lazım. Bunun için de biz aile derken, buradan hareket ederek geçtiğimiz yılı Aile Yılı ilan ettik. Ve Aile Yılı olarak bu adımı atmamızın da esbabı mucibesi özellikle bir halkı Müslüman olan bir topluluk olarak bunu hiç tereddütsüz bu nesli ülkemizde çoğaltalım istiyoruz. Şu anda gelişmeler iyi değil. En yakınlarımızla sohbet ederken bakıyorsunuz onlar nüfusun artışına karşı çıkıyorlar, tabii bu durum da bizi üzüyor. Şu anda en dost bildiklerimiz bile nüfusun artışına karşı çıkıyor. İnşallah Tophane-i Amire’deki bu buluşmamız, nüfusun artışı noktasında yeni bir adıma vesile olur" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcıların sorusu üzerine torunlarıyla kültür ve sanat alanında ettikleri sohbete de değindi. Erdoğan, "Bu sabah en küçüğüyle iyi bir muhabbetim oldu, en küçüğü şu anda 2 yaşında. Onunla görüşmemi yaptım ve öyle ayrıldım. O da, BAYKAR grubunun bir yavrusu ve o muhabbet bize ayrı bir dinçlik veriyor" diye konuştu.



"Bütün etkinliklerin ülkemizin geleceğine yönelik önemli adımları oluşturduğunu görüyorum, bu eserler asla ihmal edilmemeli"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, sanat konusunda dünyaya etkisiyle ilgili bir soru üzerine, "Tophane-i Amire’nin hizmete girmesi bile bizler için gerçekten çok çok önemli. Bu tür eserler eğer hizmete girmemiş olsaydı, burada böyle bir toplantıyı yapamayacaktık. Böyle bir hizmetin girmiş olması, böyle bir toplantıyı da yapmamıza da vesile oldu. Buradan kimler geldi, kimler geçti? Buranın tarihi de bizim için çok çok önemli. Biz, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak da Kültür Yolu etkinliklerini de bu noktada çok çok önemli görüyoruz. Ben bu eserin girdisi ve çıktısıyla burada yapılan bütün etkinliklerin ülkemizin geleceğine yönelik önemli adımları oluşturduğunu görüyorum. Bu eserler asla ihmal edilmemeli, bunun hesabını veremeyiz. Bizim bir Süleymaniye’miz, Sultanahmet’imiz varsa, bunlar hala yaşıyorsa, eğer bunlara gereken önemi vermezsek, kısa bir süre sonra buraların da maalesef yok olmaya yüz tuttuğunu görürüz ama şuanda görüyoruz ki, 23 yıllık iktidarımız dönemimizde bu eserlerimizde yaptığımız bütün restorasyonlar, inovasyonlar bütün bunlar gerek yurt dışından gelenler, gerek ülkemiz insanları için buraları ayakta tutmamızın neticesidir ve şuan itibariyle de başta Sultanahmet, Süleymaniye olmak üzere, buralardaki sahiplenme gelecek nesillere mirastır. Fatih, Eyüpsultan, Yeni Hisar olarak bir Çamlıca öyledir. Bütün bunlarla beraber bu eserlerimizi bizim çok diri, geleceğe taşımak için de her türlü yatırımı yapmamız gerekir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.



"Eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nı düzenledik ve bitirmek üzereyiz, hediye edilen eserleri orada sergileyeceğiz"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine hediye edilen ya da kendisinin edindiği eserlerin bir çatı altında sergilenip sergilenmeyeceğine yönelik bir soru üzerine, "Bize hediye edilen tüm eserleri Kasımpaşa’da fakirin adına kurduğumuz bir müzemiz var. Bu müzemizi yıl sonuna kadar bu yılı bitirdik, önümüzdeki yıl sonunu bulmayız inşallah. Orda eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı vardı. Bu eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığını bizler ele aldık. Oranın tamamen restorasyonunu bitiriyoruz. Orası da adeta harabeydi ve o harabe eseri, şimdi muhteşem bir eser olarak ele aldık. Orayı düzenledik ve bitirmek üzereyiz. Orada bütün bu eserleri, fakire ne hediye ettiyseler; ister hat, ister kitaplar, ister diğer türlü eserler olsun, bunların hepsini orada sergileyeceğiz. Ve orayı da halka açarak herkesin istifade etmesini sağlayacağız. Ben özellikle hat eserlerine düşkün, bununla ilgili de çalışmalarımız oldu, oluyor. En önemlisi de şu anda Mehmet Özçay’dan hep bir şeyleri istirham ettim. Özellikle, Cumhurbaşkanlığım dönemimde Kur’an-ı Kerim yazılması arzum vardı. Sağ olsun bu eseri de yazdılar ve bizi mutlu ettiler. Bu da bizim dönemimizin, Cumhurbaşkanlığı olarak bir eseri olacak. Bununla birlikte de ayrıca bir farklı eserin de yine bitişini gördük. Bunlar da Cumhurbaşkanlığı dönemimizin bir eseri olarak ülkemize ve dünyamıza kazandırmış olduğumuz iki tane önemli eser olacak" diye konuştu.


Program sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce, annelere ve babalara de Allah’ın emri, sevgili Habibinin sünnetine uygun bir hayatı yaşamalarını tavsiye ediyorum" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nı düzenledik, hediye edilen eserleri orada sergileyeceğiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da kar coşkusu: Yaylalar ziyaretçilerle doldu Manisa’nın Demirci ilçesi merkezinde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oldu. Aileleriyle birlikte yaylara çıkan vatandaşlar, karda eğlenerek kışın keyfini yaşadı. İlçeye bağlı 1500 rakımlı Sarıçayır Doğa Aktiviteleri ve Milli Bilinç Kamp Merkezi başta olmak üzere Türkmen Dağı, Asitepe ve Büyük Yayla karla kaplandı. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Sarıçayır Milli Bilinç Kamp Merkezi’ne akın etti. Vatandaşlar çocuklarıyla birlikte kar topu oynayıp, kardan adam yaptı. Kar kızaklarıyla kayan çocuklar ve aileler eğlenerek kışın keyfini yaşadı. Vatandaşlar ayrıca Sarıçayır Kır Lokantası’nda aileleriyle birlikte kahvaltı yaptı. Beyaza bürünen doğa manzarası eşliğinde yapılan kahvaltı, bölgeye gelenlere unutulmaz anlar yaşattı. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 30 santimetreyi aştı. Demirci Belediyesi ekipleri, Sarıçayır mevkiine ulaşımın aksamaması için iş makineleriyle kar temizleme çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sayesinde vatandaşların ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşanmadı. Öte yandan dronla havadan görüntülenen kar manzarası, Sarıçayır’daki bungalovlar, beyaza bürünen yaylalar ve kar topu oynayan çocuklarla birlikte kartpostallık görüntüler oluşturdu. Ortaya çıkan muhteşem manzaralar, Demirci’de kış mevsiminin güzelliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, kar yağışının yüksek kesimlerde akşam da etkili olacağını belirterek, sürücüleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları noktasında uyardı.
Ankara Bakan Yumaklı: "DSİ’nin yapıp teslim ettiği suyu akıtmayı beceremeyen bir Ankara Büyükşehir Belediyesi vardır" Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Sayın Özgür Özel; Mansur Yavaş’ın yaptığı veya yaptırdığı bir baraj yoktur. DSİ’nin yapıp teslim ettiği suyu vatandaşımızın çeşmesinden akıtmayı beceremeyen bir Ankara Büyükşehir Belediyesi vardır" dedi. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Özgür Özel; Mansur Yavaş’ın yaptığı veya yaptırdığı bir baraj yoktur. DSİ’nin yapıp teslim ettiği suyu vatandaşımızın çeşmesinden akıtmayı beceremeyen bir Ankara Büyükşehir Belediyesi vardır. Hala olayın farkında değilsiniz, hala sorun çözme değil saptırma peşindesiniz. Vatandaşımızın en temel ihtiyacı olan hizmeti yerine getiremiyorsunuz, çeşmesinden suyu akıtamıyorsunuz. Konu bu. Gerekli yatırımı yapmamışsınız, yapılan az buçuk yatırımı da yanlış yapmışsınız. 2026 yılında Türkiye Cumhuriyetinin Başkent’inde vatandaşları ellerinde bidonlarla akan bir çeşme bulmaya mahkum etmişsiniz. Senelerce konuya dair zahmet edip kafa yormamışsınız. Barajlardan, kuyulardan DSİ’nin size teslim ettiği suyun üçte birinden fazlasını musluğa gelmeden kaybetmişsiniz. Seçimlerde verdiğiniz vaatleri unutmuşsunuz" ifadelerini kullandı. Bakan Yumaklı, "Halkımızı susuzlukla, trafikle, çöple, çamurla, çukurla daha fazla mağdur etmeyin. Varlık sebebiniz millete hizmettir. Laf cambazlıklarınız beceriksizliklerinizi örtmüyor, bilesiniz. Zahmet edip sorumluluklarınızı yerine getirin, işinizi yapın. Yapamayacaksanız da açıkça söyleyin bilelim. Biz gereğini yapar, vatandaşımızı mağdur etmeyiz. Bu arada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, milletimizin aleyhine olan hiçbir şeye dua etmez ama sizlerin ve zihniyetinizin dua etmesi için çok kez dua etmiştir" dedi.
Denizli CHP Genel Başkanı Özel: "Seçim sath-ı mailindeyiz, kapı kapı gezmeye var mısınız?" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Tarihin en uzun, en kalabalık, en mücadeleci seçim sath-ı mailindeyiz. Bugün seçimin 298’inci günü. Çok kaçsalar bininci güne kadar kaçarlar. Gerekirse bin günlük seçim kampanyası neferi olmaya var mısınız? Kapı kapı gezmeye, köy gezmeye, bulup konuşup ikna etmeye, oyları teker teker toplamaya var mısınız?" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli’de gerçekleştirilen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine ve Merkezefendi Belediyesi Atatürk Bilim Merkezi açılışına katıldı. Programda konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, belediye başkanlarının şehirleri için günlük, haftalık değil 20 yıllık planlar yapması gerektiğini ve vizyoner olması gerektiğini belirterek, "Bugün burada bir binayı değil, geleceği gökyüzüne aydınlığa açan güzel bir kapıyı açıyoruz. Göreve geldiğimizde sizlere bir söz vermiştik. Hiç kimse bu şehirde yatağa aç girmeyecek, bu şehirde hiç kimse kendisini sahipsiz hissetmeyecek demiştik. Bugün karşınızda alnımız ak, başımız dik duruyorsak sizlerin verdiği destek sayesindedir. İyi ki varsınız. Bu yolculuğa ‘önce insan’ diyerek çıktık. Ülke yangın yeriyken buna kayıtsız kalamazdık. Sosyal belediyeciliğe Denizli’de bir anlam kattık. Çocuklarımızı Hak Süt’le buluşturduk. Halk Et’i sizlerle birlikte açtık. Bu da yetmez dedik, marketlerimizi açtık. Son olarak mandıramızı açtık. Etimizi, sütümüzü, peynirimizi kendimiz üretiyoruz. Denizli’de sizlerle birlikte bir fırın kurduk. Halk Ekmek’i Denizli’nin dört bir tarafında sizlerle buluşturuyoruz. 50 mahallemizin 25’inde kadın çocuk yaşam merkezlerimizi kurduk. Kadın üretimin içerisinde olmalı dedik. Kadın kooperatiflerimiz ünlü markalara satış yapıyorlar. Söz veriyorum kooperatif işini daha da geliştireceğiz. 3 kreşimizi açtık. Yeşil alan sayımızı 5 kat arttırdık. Bunlar da yetmez yeni dönem projelerimizin devamını getireceğiz. Balık halini yeniden yapacağız. Ama bugünün anlamı başka. Belediye başkanlarının vizyonu olmalı. Belediye başkanları günlük, haftalık, aylık değil, şehrinin 20 yılını planlamalı. Burası o hayalin, o vizyonun vücut bulmuş hali. Şehrimize hayırlı olsun. Burası sadece Denizli’nin değil, Ege’nin parlayan yıldızı olacak. Pretoryumumuz olacak, çocuklar farklı hikayeleri hissedecek. Şehrimizdeki iklim krizini burada çözmeye çalışacağız. Çocuklarımıza burada depremle mücadeleyi öğreteceğiz. ‘En hakiki mürşit ilimdir’ diyen, ‘Benim ümidim gençliktir’ diyen Atatürk’ün adını bu bilim merkezinde yaşatacağız" dedi. "Her kesimin birlikte mutlu olduğu şehri beraber oluşturacağız" Her kesimin birlikte olduğu bir şehri inşa etmeye çalıştıklarını ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Hep birlikte bu şehrin kaynaklarına sahip çıkacağımıza inanıyorum. Birlikte yol yürüdüm. 15 belediye başkanımla bu şehrin hizmetkarı olmak bizim için onurların en büyüğü. ‘Ben’ diyenlerin değil, ‘Biz’ diyenlerin küçücük gemiyle çıktıkları yolculukta mermilerin üstüne gülerek gidip, canlarını siper edenlerin o sayede bugün bu güzel bayrağımızın altında, bu güzel ezanımızın altında birlikte kardeşçe yaşamamıza vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını binlerce kez milletle anıyoruz. Bu şehrin insanlarının ayrıştırıldığı değil, farklı renkleriyle birlikte mutlu oldukları bir şehri beraber oluşturacağız. Çünkü ben bu şehrin insanlarına baktığımda farklı renklerini tek bir renk olarak görüp, herkese ve her kesime hizmetkar olmaya devam edeceğim sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı. "Bu meydanda itiraz edenler var" Yağmur nedeniyle sahne yerine parti otobüsü üzerinde konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Denizli’de inanılmaz bir yağmur var. Kimse gelmez, millet saçak altında durur. O meydan dolmaz, bugün bu miting patlar’ dediler. Dediler ki ‘Bir sahne var, önü çok büyük bir meydan.’ Dedim ki ‘Yağmur varsa sahne olmaz. Millet yaşta, genel başkan kuruda olmaz.’ ‘Otobüsü çekin’ dedim, ‘Ben oraya gideceğim, o meydan da dolacak. Rahmet yağacak, o meydan tıklım tıklım olacak.’ İşte Saraçhane ruhuyla, mücadele ruhuyla, eylem ruhuyla bu meydanı dolduranlara helal olsun, selam olsun. Canım Denizli’me, güzel Denizli’me, yiğit Denizli’me selamlar olsun. Bugün bu meydanda itiraz edenler var. Her türlü haksızlığa, vicdansızlığa, eşitsizliğe itiraz edenler var. Cumhurbaşkanı adayımızın tutukluluğuna itiraz da bu meydanda, asgari ücretin ev geçindirememesinden mustarip emekçi de bu meydanda. Açlık sınırının üçte ikisine mahkum edilen emekli de bu meydanda, pamuk üreticisi beyaz altın üretirken şimdi borç batağında olan çiftçi de bu meydanda. Siftahsız esnaf da bu meydanda. İtiraz etmeye, mücadele etmeye, direnmeye, eylem yapmaya geldik Denizli’de. ‘Umudunu kesmiş gençler, valizleri zihninde toplamış ve ‘Fırsat olursa yurt dışına giderim, başka ülkede yaşarım’ diyen gençler 31 Mart akşamı bir seçim daha beklemeye karar vermişlerdi’ demiştim. Şimdi o gençler; belki yoksul, barınma sorunu olan, her türlü güçlükle baş eden ama umudu diri olan gençler burada. Genciyle yaşlısıyla, emeklisiyle, emekçisiyle, köylüsüyle, esnafıyla selam olsun sizlere, hepinize" dedi. "Denizli’yi nasıl yönetiyorsak Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz" Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerine değinen Özel, "Buradan bütün Türkiye’ye sesleniyorum. ‘CHP nasıl yönetecek?’ Vallahi Denizli’yi nasıl yönetiyorsak; akılla, fikirle, çalışkanca, vicdanla, halden anlayarak Denizli’yi nasıl yönetiyorsak; Türkiye’yi öyle yöneteceğiz. Bir yandan tabii yaptıklarımızı söylerken bugün burada bir istisna yapacağım. İstisna şudur. Normalde mitinge gidince, eyleme gidince açılış yapmıyoruz. Ama öyle bir teklif geldi ki, dediler ki ‘Genel Başkanım, sen en çok kızdığın şey, Atatürk’ün ismiyle sorunu olanlar. Atatürk Havalimanı’nı bile allem ettiler, kallem ettiler kapattılar. Adını İstanbul koydular. Türkiye’de dünya kadar tesisi kapatıp, sonra adını başka koyarak açıyorlar. Oysa Denizli’de konuşmayı yapacağın meydanda, Ege’nin en büyük bilim merkezi açılacak. Atatürk’ün gösterdiği hedefe yürümek için evren, galaksi, yıldızlar, uzay bilimi, havacılık konusunda çocukların ufkunu açacak, eğitecek, simülasyonlarla bunları gösterecek ve sevdirecek bir bilim merkezi var. Adını da Atatürk Bilim Merkezi koyduk’ dediler. İşte bu eseri de bugün açmaya geldik. Helal olsun Şeniz Başkanıma. Bu ülkede bu millete çok zulmettiler. Bu milletin aklını karıştırmaya çok çalıştılar. İftiralar attılar, tekerlemeler yaptılar. Ama bu milletin gönlünden bir tek şeyi sökemediler. Sökemeyecekler. Bu millet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hem askeridir, hem evladıdır, hem yurttaşıdır" şeklinde konuştu. "Tarihin en mücadeleci seçim sath-ı mailindeyiz" Seçim sürecine girdiklerini söyleyen Özel, "Tarihin en uzun, en kalabalık, en mücadeleci seçim sath-ı mailindeyiz. Bugün seçimin 298’inci günü. Çok kaçsalar bininci güne kadar kaçarlar. Gerekirse bin günlük seçim kampanyası neferi olmaya var mısınız? Ekrem Başkan yerine cumhurbaşkanı adaylığına var mısınız? Kapı kapı gezmeye, köy gezmeye, bulup konuşup ikna etmeye, oyları teker teker toplamaya var mısınız? Yollarda, sokaklarda, köylerde ve fabrikalarda birlikte yürüyecek miyiz? Hadi o zaman yürüyelim arkadaşlar" diye konuştu.