ASAYİŞ - 19 Ağustos 2023 Cumartesi 14:37

‘Dikkat Düşük Köprü’ tabelasını görmeyen tır sürücüsü alt geçide çarptı

A
A
A

Eyüpsultan’da ‘Dikkat Düşük Köprü’ yazılı tabelayı görmediği iddia edilen tır sürücüsü alt geçide çarptı.

Kaza, saat 11.00 sıralarında Eyüpsultan Maltepe Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre ‘Dikkat Düşük Köprü’ yazılı tabelayı göremeyen 41 AKY 242 plakalı tır sürücüsü alt geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle tırın dorsesinde bulunan konteyner yola devrildi. Kaza sonrası her iki yön araç trafiğine kapandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kazada tır sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Ekipler bölgeye güvenlik şeridi çekerek, konteyneri kaldırma çalışması başlattı.

Kaza esnasında büyük bir gürültü duyan bir vatandaş, “Yokuştan aşağıya gelerek, köprünün boyuna bakmaksızın, frene basmadan içeriye daldı. Üstündeki konteyner de yana doğru devrildi. Şoför kesinlikle dikkat etmedi. Bayağı bir gürültü oldu. Köprüye zarar vermiştir. Şoför ne tabelaya baktı ne de başka bir şeye” dedi. Yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından konteyner vinç yardımıyla kaldırıldı. Kapanan yol yeniden araç trafiğine açıldı.

‘Dikkat Düşük Köprü’ tabelasını görmeyen tır sürücüsü alt geçide çarptı

Öte yandan, kaza esnasında Metro seferinin olmaması muhtemel bir faciayı önlerken, çarpma sonucu üst geçitte hasar oluştu.

Emre Baba

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Mahallede panik: Genç kadın 2 saat sonra ikna oldu SAMSUN (İHA) – Samsun’da ailesiyle kavga ettikten sonra kapıyı açmayıp balkondan bağıran kadın, yaklaşık 2 saatlik ikna çabasının ardından evinin kapısını ailesine açtı. Olay, İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi Şehit Polis Serkan Yavuz Sokak üzerindeki bir apartmanın 4. katındaki dairede saat 12.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre evde ailesiyle birlikte oturan ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen kadın, annesiyle tartıştı. Ailesinin evden dışarı çıkmasının ardından kapıyı kilitleyen genç kadın, balkona çıkarak bağırmaya başladı. Genç kadının kendisini atacağını söylemesi üzerine durum çevredekiler tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından olay yerine çok sayıda itfaiye, resmi ve sivil polis ekibi ile ambulans sevk edildi. İtfaiye, söz konusu balkonun altına hava yastığı açarken, müzakereci polisler de kadını ikna edip kapıyı açtırmaya çalıştı. Yaklaşık 1,5 saat uğraşan polis ekipleri ve aile yakınları, kadına kapıyı açtıramadı. Tüm ekiplerin ve gazetecilerin mahalleden uzaklaşmasını isteyen kadın, böyle yapıldığı takdirde kağıyı açacağını söyledi. Bir sürede kadının istediği şekilde bekleyen ekipler, müzakere çabalarının olumsuz sonuçlanacağı kanısına varınca durumu özel harekat polislerine devretme kararı almak üzereyken, eve kendini kilitleyen kadın akrabalarından birine kapıyı açtı. Ailenin de eve girmesiyle birlikte kolluk kuvvetleri, aile fertlerinden tutanak tanzim ederek binaya girildiğini kayıt altına aldı. Durumun normale dönmesinin ardından sağlık çalışanları ve itfaiye ekipleri de olay yerinden ayrıldı.
İstanbul Şişli’de kız meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü: 6 tutuklama İstanbul Şişli’de iki grup arasında kız meselesi nedeniyle çıktığı iddia edilen silahlı kavgada 29 yaşındaki şahıs hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 7 şüpheliden 6’sı tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, 26 Mayıs Salı günü saat 01.00 sıralarında Şişli Gülbahar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir iş yerinde bulunan Doğuş Cebeci (29) ile Emircan K. (26) arasında kız meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmaya Emircan K. ile birlikte olduğu belirlenen A.İ.K. ve Emre Ş. de dahil oldu. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar birbirlerine ateş açtı. Çıkan silahlı kavgada Emre Ş. bacağından yaralandı. Emre Ş. bacağından yaralı halde 34 EK 2337 plakalı araçla olay yerinden ayrılırken daha sonra hastaneye kaldırıldı. Doğuş Cebeci ise başına isabet eden 2 kurşun ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 10 kurşun sonucunda ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Cebeci, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda olay yerinde 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Ekipleri, kavgaya karışan şüphelilerin M.U.(28)’ya ait araçla olay yerinden kaçarak Çatalca’ya yönüne gittiklerini belirlendi. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda yaralı şüphelilerin Çatalca Devlet Hastanesi’nde tedavi altında oldukları tespit edildi. Ekiplerin düzenlediği operasyon sonucunda olay yerinde bulunan ve şüphelilerle birlikte hareket ettikleri belirlenen 1’i çocuk 7 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda Emircan K. ile Doğuş Cebeci arasında kız meselesi sebebiyle husumet olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 7 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı tutuklanırken 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İstanbul Gaziosmanpaşa’da alkollü şekilde rastgele ateş açan ve bir kişinin ölümüne sebep olan şüpheli tutuklandı İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir kişinin silahla rastgele ateş açması sonucu 20 yaşındaki Zehra Aydın hayatını kaybederken,1 kişi yaralandı. Olayın ardından kaçan şüpheli polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olay, 27 Mayıs Çarşamba günü Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle Mahallesi’nde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir kişinin sokak ortasında silahla rastgele ateş açması sonucu mermiler o sırada sokakta bulunan Zehra Aydın (20) ile M.E.A.’a (20) isabet etti. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, Zehra Aydın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin Yenimahalle’de rastgele ateş açtığını ve ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin Ü.A. olduğu tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan ekipler, zanlı Ü.A.‘yı Bayrampaşa’da saklandığı evde yakaladı. Evde yapılan aramalarda olayda kullanıldığı değerlendirilen ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Polis ekipleri şüphelinin olayı gerçekleştirdiği sırada alkollü olduğunu belirledi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ü.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.