ASAYİŞ - 19 Ağustos 2023 Cumartesi 14:37

‘Dikkat Düşük Köprü’ tabelasını görmeyen tır sürücüsü alt geçide çarptı

A
A
A

Eyüpsultan’da ‘Dikkat Düşük Köprü’ yazılı tabelayı görmediği iddia edilen tır sürücüsü alt geçide çarptı.

Kaza, saat 11.00 sıralarında Eyüpsultan Maltepe Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre ‘Dikkat Düşük Köprü’ yazılı tabelayı göremeyen 41 AKY 242 plakalı tır sürücüsü alt geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle tırın dorsesinde bulunan konteyner yola devrildi. Kaza sonrası her iki yön araç trafiğine kapandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kazada tır sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Ekipler bölgeye güvenlik şeridi çekerek, konteyneri kaldırma çalışması başlattı.

Kaza esnasında büyük bir gürültü duyan bir vatandaş, “Yokuştan aşağıya gelerek, köprünün boyuna bakmaksızın, frene basmadan içeriye daldı. Üstündeki konteyner de yana doğru devrildi. Şoför kesinlikle dikkat etmedi. Bayağı bir gürültü oldu. Köprüye zarar vermiştir. Şoför ne tabelaya baktı ne de başka bir şeye” dedi. Yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından konteyner vinç yardımıyla kaldırıldı. Kapanan yol yeniden araç trafiğine açıldı.

‘Dikkat Düşük Köprü’ tabelasını görmeyen tır sürücüsü alt geçide çarptı

Öte yandan, kaza esnasında Metro seferinin olmaması muhtemel bir faciayı önlerken, çarpma sonucu üst geçitte hasar oluştu.

Emre Baba

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas 35 üreticiye 20 ton nohut tohumu dağıtıldı Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde 35 üreticiye 20 ton nohut tohumu dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen "Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" kapsamında Yıldızeli İlçesinde Nohut tohumluğu dağıtımı yapıldı. Tarım İl Müdürü Seyit Yıldız burada yaptığı konuşmada; "Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyon Projesi Kapsamında; Yıldızeli İlçemizde 38 köyün bulunduğu Çekerek havzalarında, köyden kente göçün önlenmesi, kırsaldaki yaşam standartlarının yükseltilmesi, doğal kaynaklarımızın ve tarım arazilerimizin tam kapasite kullanılması amacı ile projemiz çeşitli yatırımlar içermektedir." Dedi. Yıldız, ilçede ki desteklerinden bahsederek, "TÜLİP projesi (Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi), kapsamında ilimiz Yıldızeli İlçesinde çekerek nehri havzası rehabilitasyonu amacı ile proje faaliyetleri 2021 yılında başlamış olup, 2022 yılı içerisinde tarla tarımında verim ve kalitenin artırılması projesi ile 175 üreticiye 125 ton arpa tohumu dağıtılmıştır. 2023 yılında 112 üreticiye 87 ton arpa tohumu ve 2024 yılında küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi projesi kapsamında %70 hibeli hane başı 50 koyun ve 2 koç olmak üzere toplam 300 adet kangal akkaraman koyunu ve 12 adet damızlık koç dağıtımı gerçekleştirilmiştir." Dedi. Yıldız, 19 bin 875 kilo nohut tohumu dağıttıklarını ifade edip, "2025 üretim yılında tarla tarımında verim ve kalitenin artırılması projesi ile 35 üreticimize toplam 19 bin 875 kg. nohut tohumluğu dağıtımı gerçekleştirilecektir. Çeşitli desteklerle her zaman üreticilerimizin yanındayız. Projemizin üreticilerimize, İlçemize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.