ASAYİŞ - 11 Kasım 2025 Salı 16:24

Esenyurt’ta fırında yaşanan yumruk yumruğa alacak kavgasının detayları ortaya çıktı

A
A
A
Esenyurt’ta fırında yaşanan yumruk yumruğa alacak kavgasının detayları ortaya çıktı

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir fırında alacak verecek nedeniyle yaşanan kavganın detayları ortaya çıktı. İş yeri sahibi Songül Can, karşı tarafın yaşanan olayı çarpıtmaya çalıştığını belirterek, "Dükkanımın anahtarını almaya çalıştı, elemanımı darp etti" diyerek yaşananları anlattı.


Esenyurt’ta bir fırında borç nedeniyle yumruk yumruğa yaşanan kavgayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre bir adam, kardeşinin alacağını tahsil etmek için Songül Can’a ait fırına gitti. "Yarın sabaha kadar 50 bin TL’yi hazırla" diyerek kardeşinin alacağını isteyen adam, olumsuz cevap aldığında ise "O zaman size dükkanı açtırmam" diyerek kapı anahtarını almaya çalıştı. Şahıs, bu durum üzerine tepki gösteren Can’a hakaret ederken, servis elemanı olarak çalışan personel olaya müdahale etti. "Bir kadın ile nasıl böyle konuşuyorsun" derken, ikili arasında yumruk yumruğa kavga çıktı.


Can’ın olayın ardından borcu olduğu şahsın kardeşini aradığında ise durumdan haberi olmadığını öğrenirken, şahıs hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.


Yaşanan olay hakkında açıklamada bulunan Songül Can," Görüntüdeki adamın kardeşine borcum vardı. Borcumu da parça parça ödüyorum, herhangi bir sorun yoktu. Şahıs iş yerime geldi ve ’Yarın sabaha kadar 50 bin TL’yi hazırla dedi’. Ben de ‘Nasıl hazırlayayım’ dediğimde dükkanı açtırmayacağını söyleyerek tehdit etti. Ekmek dağıtan personel o sırada dükkandaydı, ‘Bir kadınla nasıl konuşuyorsun’ dedi. O sırada adam iş yerinin anahtarını almaya çalıştı ve müdahale eden personelime saldırdı. Olayın ardından kardeşini aradım, kardeşi ‘Benim haberim yok’ dedi. Adam paraya çökmeye çalışıyordu herhalde. Kendisi durumu çarpıtmaya çalışıyor, beni haksız göstermeye çalışıyor. Gerekli yerlere şikayetlerde bulundum, dükkanımın anahtarını almaya kalktı, personelimi darp etti. Bu durumu asla kabul edemem" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta "Medeniyetler beşiği" Ani’ye ziyaretçi akını Kars’ta bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ani Ören Yeri, 2025 ve 2026 verileriyle ziyaretçi sayısındaki artışı gözler önüne serdi. "Medeniyetler beşiği", "dünya kenti", "bin bir kilise" ve "40 kapılı şehir" olarak da anılan tarihi alan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ani Ören Yeri’ni 2025 yılında 156 bin 625 kişi ziyaret etti. 2026 yılının ilk üç ayında ise 42 bin kişi bölgeyi gezerek tarihi atmosferi yerinde deneyimledi. Mart ayının sonlarına beyaza bürünen ören yeri, havadan görüntülendi. Özellikle bahar aylarının gelmesine rağmen karla kaplı beyaz örtüsünü koruyan Ani Ören Yeri’nde ziyaretçi sayısında gözle görülür artış yaşanırken, ören yerindeki tarihi yapılar turistlerin ilgisini çekiyor. Ani Katedrali, Ebu’l Menuçehr Camii ve sur kalıntıları başta olmak üzere birçok eser, ziyaretçilere adeta açık hava müzesi deneyimi sunuyor. Kars turizminin en önemli ayaklarından biri olan Ani Ören Yeri, sadece tarihi dokusuyla değil, eşsiz coğrafyasıyla da dikkat çekiyor. Arpaçay Nehri kıyısında yer alan bölge, ziyaretçilere hem kültürel hem de doğal güzellikleri bir arada sunuyor. Ani Ören Yeri’ne her geçen gün ilginin daha da arttığını belirten Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, "Koruma listesinde olan Ani Ören Yeri’ni 2025 yılında ziyaretçi sayısını artırdı. 2025 yılında 147 bin yerli, 9 bin 625 yabancı olmak üzere toplam 156 bin 625 yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmıştır. Tabi bununla birlikte tarihi ve kültürün önemli bir rotasyonu olan Ani Ören Yeri’nde her geçen gün ziyaretçi sayısı fazlalaşmakta, ören yerinde geçmişten bu tarafa yapılan Ani kazı çalışmaları da halen sürdürülmekte, bu kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ilimizde yabancı ve yerli turist sayısının katlayarak gideceğini göreceğiz" dedi. Kars’ta turizm hareketliliğinin artmasıyla birlikte konaklama, yeme-içme ve ulaşım sektörlerinde de yoğunluk yaşanırken, esnafın yüzü gülüyor. Ani Ören Yeri’nin yılın 4 mevsimi ziyaret edilebilmesi ise Kars turizmini canlı tutuyor. Öte yandan, Ani Ören Yerini 2025 yılında 147 bin yerli, 9 bin 625 yabancı olmak üzere toplam 156 bin 625 kişi ziyaret etti. 2026 yılının ilk 3 ayında ise Ani Ören Yeri 42 bin kişiye kapılarını açtı.