SPOR - 29 Şubat 2024 Perşembe 22:47

Galatasaray, Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etti

A
A
A

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’na 5. turdan başlayan Galatasaray, çeyrek finalde Fatih Karagümrük’e mağlup oldu ve kupaya veda etti.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Galatasaray evinde Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar mücadeleden 2-0’lık skorla mağlup ayrıldı ve kupaya veda etti.

Bu sezon Türkiye Kupası’na 5. turdan dahil olan Galatasaray, 1. Lig ekibi Ümraniyespor ile eşleşti ve sarı-kırmızılılar sahadan 4-1 galip ayrılıp tur atlayan taraf oldu. Aslan son 16 turunda da bir diğer 1. Lig temsilcisi Bandırmaspor’u 4-2 mağlup ederek çeyrek finale geldi.

Son olarak 2018-2019 sezonunda Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Galatasaray, daha sonraki sezonlarda 4 kez çeyrek finalde, 1 kez 5. turda elendi. Sarı-kırmızılılar bu süreçte 2 kez Alanyaspor’a, 1’er kez de Karagümrük, Başakşehir ve Denizlispor’a kaybetti.

Galatasaray, Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda ettiMaçtan dakikalar 

6. dakikada Mendes’in pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Marcao’nun yerden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

Galatasaray, Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etti

9. dakikada sol taraftan Köhn’ün ceza sahası içine yaptığı ortada ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Tete’nin sert şutunda kaleci Emre meşin yuvarlağı kornere çeldi.

25. dakikada Marcao’nun pasında topla buluşan Can Keleş’in ceza sahası dışı sağ çaprazından sert şutunda meşin yuvarlak direğin üzerinden az farkla dışarıya çıktı.

44. dakikada ceza yayında topla buluşan Berkan'ın ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Tete'nin şutunda meşin yuvarlak dışarıya gitti.

49. dakikada sağ tarafta Köhn’den kaptığı topla ceza sahasına ilerleyen Mendes’in sağ çaprazdan şutunda meşin yuvarlak direğin üzerinden dışarıya çıktı.

Galatasaray, Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etti

51. dakikada yaptığı baskı sonrası Eysseric’ten kaptığı topla ilerleyen Kerem Demirbay’ın ceza sahası dışı sol çaprazından sert şutunda meşin yuvarlak direğin üzerinden dışarıya gitti.
63. dakikada Barış Alper’den aldığı pasla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Zaha’nın şutunda meşin yuvarlak kaleci Emre’de kaldı.

70. dakikada savunma arkasına atılan topa hareketlenen Lasagna, pasını ceza sahası içi sol çaprazındaki Mendes’e aktardı. Mendes’in vuruşunda meşin yuvarlak direğin üzerinden dışarıya çıktı.

71. dakikada savunma arkasına atılan derin pasta topla beraber ceza sahasına giren Lasagna’nın yerden şutunu kaleci Günay kurtardı.

74. dakikada sol taraftan ceza sahasına giren Zaha’nın içeriye çevirdiği top Karagümrük savunmasından Mertens’in önüne düştü. Mertens’in bekletmeden şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarıya çıktı.

Galatasaray, Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etti

77. dakikada Karagümrük savunmasının havalandırdığı topu orta alanda Torreira kafayla Köhn’e indirdi. Ceza sahası dışı sol çaprazından kaleyi yoklayan Köhn’ün şutunda meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü.

84. dakikada Davinson Sanchez’e yaptığı baskı sonrası topu kapan Lasagna pasını Emre Mor’a aktardı. Orta alanda topla hareketlenin Emre’nin pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazından bekletmeden uzak direğe plase vuran Mendes topu ağlarla buluşturdu. 0-2

Hakemler: Arda Kardeşler, Çağlar Uyarcan, Mehmet Emin Tuğral

Galatasaray: Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Oliveira (Kerem Demirbay dk. 46), Berkan Kutlu (Vinicius dk. 58), Tete (Mertens dk. 46), Kerem Aktürkoğlu (Torreira dk. 73), Zaha (Davinson Sanchez dk. 82), Barış Alper Yılmaz

Yedekler: Jankat Yılmaz, Eyüp Aydın, Baran Demiroğlu, Hamza Akman, Ndombele

Teknik Direktör: Okan Buruk

Fatih Karagümrük: Emre Bilgin, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Emir Tintiş, Feghouli (Paoletti dk. 80), Bertolacci (Kourbelis dk. 59), Can Keleş (Emre Mor dk. 60), Eysseric (Salih Dursun dk. 83), Mendes, Marcao (Lasagna dk. 59)

Yedekler: Furkan Bekleviç, Güven Yalçın, Levent Mercan, Nazım Sangare, Teklic

Teknik Direktör: Şota Arveladze

Goller: Marcao (dk. 6), Mendes (dk. 84) (Fatih Karagümrük)
Sarı kartlar: Nelsson (Galatasaray), Veseli (Fatih Karagümrük)

Galatasaray, Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etti

Oğuzhan Ort- Mehmet Ekrem Ceylan - Samet Yalçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Sadıkoğlu: “Deprem bölgesi 6306 sayılı kanun kapsamında afet bölgesi ilan edilmeli” Depremin üzerinden 19 ay geçmesine rağmen yerinde dönüşüm çalışmalarının beklenilen hıza ulaşamadığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yerinde dönüşüm kapsamındaki inşaat işlerindeki yüzde 20 KDV oranı maliyetleri çok artırarak vatandaşı zorluyor. Yerinde dönüşüm süreçlerinin daha da hızlanması için inşaat işleri KDV başta olmak üzere her türlü vergi resim ve harçtan muaf tutulmalıdır. Bu nedenle deprem yaşamış şehirlerimiz 6306 sayılı kanun kapsamında Afet Bölgesi olarak ilan edilmelidir” dedi. Kahramanmaraş merkezli 15 milyona yakın nüfusun yaşadığı 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin üzerinden 19 ay geçti. Depremden en çok etkilenen Malatya, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta imar ve inşa çalışmaları sürüyor. Yerinde dönüşüm çalışmalarının beklenilen hıza ulaşamadığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yerinde dönüşümün teşvik edici bir hal alması için deprem bölgesinin 6306 sayılı kanun kapsamında afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirtti. Yerinde dönüşüm kapsamındaki inşaat işlerinde yaşanan bürokratik zorluklar ve yüzde 20 KDV oranının maliyetleri arttırması vatandaşı zora soktuğunun altını çizen Başkan Sadıkoğlu, “Yüzyılın felaketi olan 6 Şubat depremlerinin üzerinden 19 ay geçti. Adeta şantiyeye dönen şehrimiz Malatya’da yıkımlar devam ediyor. Diğer illerde de benzer durumlar olduğu bilgisini alıyoruz. Resmi rakamlara göre şehrimizden 112 bin kişi başka şehirlere göç etmiş. Nüfus kaydı Malatya’da olan ancak yaşamını başka şehirlerde sürdürenleri de düşündüğümüzde bu sayı 200 bini geçiyor. Gidenlerin geri gelmesini sağlamak için inşaat çalışmalarının hızlanması gerekiyor. Özellikle yerinde dönüşüm çalışmaları beklenilen hıza ulaşamadı. Devlete yük olmak istemeyen yüzbinlerce depremzede vatandaşımız bir an evvel evini inşa ettirmek ve yaşamına burada devam etmek istiyor. Yerinde dönüşüm için verilen 1 milyon 500 bin TL hibe ve kredi miktarının yetersizliğiyle birlikte artan inşaat maliyetleri süreci yavaşlatıyor. Ayrıca yerinde dönüşüm kapsamındaki inşaat işlerindeki yüzde 20 KDV oranı maliyetleri çok artırarak vatandaşı zorladığı da ortada. Yerinde dönüşüm süreçlerinin daha da hızlanması için inşaat işlerinin KDV başta olmak üzere her türlü vergi resim ve harçtan muaf tutulması şarttır. Bu nedenle deprem yaşamış şehirlerimizin bir an önce normal yaşama dönebilmesi için 6306 sayılı kanun kapsamında Afet Bölgesi olarak ilan edilmelidir. Özellikle uygulamanın yerinde dönüşüm kapsamında taşınmaz maliklerince kendileri tarafından yapılacak olan yeni inşaatların yanı sıra ticari alanların da dahil edilerek genişletilmesi elzemdir. Talep yazımızı Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderdik. Takipçisi olacağız” dedi.