SPOR - 31 Aralık 2025 Çarşamba 13:21

Galatasaray’da 2025 yılı böyle geçti

A
A
A
Galatasaray’da 2025 yılı böyle geçti

Galatasaray, futbolda 2025 yılını Trendyol Süper Lig’i ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak kapattı. Sarı-kırmızılılar, 2025 yılında Trendyol Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde toplam 54 maça çıktı.


Galatasaray, futbolda 2025 yılını başarılı bir şekilde geçirirken, Trendyol Süper Lig’i ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandı. Sarı-kırmızılılar, bu yıl elde ettiği başarılarının yanında önemli futbolcuları da kadrosuna kattı.



54 resmi maç oynadı


Galatasaray, 2025 yılı içerisinde Süper Lig’de 37, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 6, Türkiye Kupası’nda 7 ve UEFA Avrupa Ligi’nde de 4 olmak üzere 54 resmi maç oynadı. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 37 galibiyet elde ederken, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Aslan, söz konusu mücadelelerde 115 gol sevinci yaşarken, 48 de gol yedi.



5. yıldızı kazandı


Galatasaray, Süper Lig’in 2024-2025 sezonunu şampiyon olarak tamamladı ve formasına 5. yıldızı takmaya hak kazanan ilk takım oldu. Sarı-kırmızılılar, ligde Fenerbahçe ile birlikte şampiyonluk yarışı yaşarken, 95 puanla zirvede yer aldı ve üst üste 3, toplamda da 25. kez şampiyonluk kupasını kazandı.



Türkiye Kupası da Galatasaray’ın


Ziraat Türkiye Kupası’nda 2024-2025 sezonun finalinde Galatasaray, Trabzonspor ile mücadele etti. Sarı-kırmızılılar, Gaziantep’te oynanan finalde bordo-mavilileri 3-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Aslan bu sonuçla Türkiye Kupası’nı 19. kez kazandı.



Victor Osimhen ligde gol kralı oldu


Galatasaray’ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, Trendyol Süper Lig’de 2024-2025 sezonunu gol kralı olarak tamamladı. Osimhen, ligde oynadığı 30 maçta 26 gol sevinci yaşadı.



2025 yılını da ligde lider tamamladı


2025-2026 sezonunda Süper Lig’in 18. haftasında evinde Kasımpaşa’yı mağlup eden Galatasaray, 2025 yılını zirvede tamamladı. Bu sezon şu ana kadar 42 puan toplayan sarı-kırmızılılar, ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin 3 puan önünde yer aldı.



UEFA Avrupa Ligi’ne play-off turunda veda etti


Galatasaray, 2025 yılında UEFA Avrupa Ligi’nde 4 maç yaptı. Sarı-kırmızılılar, lig aşamasında Dinamo Kiev ile 3-3 berabere kalırken, Ajax’a da deplasmanda 2-1 kaybetti. Cimbom, UEFA Avrupa Ligi’ne son 16 play-off turunda ise AZ Alkmaar’a 4-1 ve 2-2’lik skorla elendi.



UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam ediyor


Galatasaray, 2025-2026 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor. Sarı-kırmızılılar ligde oynanan 6 haftada 3 galibiyet, 3 mağlubiyetle 9 puan topladı ve 18. sırada yer aldı. Aslan bu süreçte sahasında karşılaştığı Liverpool’u 1-0 mağlup ederek dikkat çekti. Cimbom ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde üst üste 3 galibiyet alarak 13 yıl sonra bu başarısını tekrarladı.



5 derbiye çıktı


Galatasaray, geride kalan yılda Fenerbahçe ve Beşiktaş ile 5 derbiye çıktı. Sarı-kırmızılılar 1 galibiyet elde ederken, 3 defa berabere kaldı, 1 kez de mağlup oldu. Aslan, 2024-2025 sezonu Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe’yi, Kadıköy’de 2-1 yenerek rakibini eledi.



Victor Osimhen rekor bedelle transfer oldu


Galatasaray, geçtiğimiz sezon İtalyan ekibi Napoli’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen’i rekor bedelle transfer etti. Sarı-kırmızılılar, Osimhen için 75 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek Türkiye’de bonservis rekoru kırdı.


Galatasaray ayrıca Fransa temsilcisi Monaco’dan Fildişi Sahilli futbolcu Wilfried Singo için 30.77 milyon Euro, Trabzonspor’dan file bekçisi Uğurcan Çakır için de 27.5 milyon Euro bonservis verdi.



Fernando Muslera’ya veda


Galatasaray’ın efsane isimleri arasına adını yazdıran Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, Trendyol Süper Lig’de 2024-2025 sezonunun 38. ve son haftasındaki RAMS Başakşehir maçıyla sarı-kırmızılılara veda etti. Galatasaray’da 14 sezon forma giyen Muslera, 551 resmi maçta oynarken, 19 kupa kazandı ve 2 gol kaydetti.



2025 yılında önemli transfer yapıldı


Galatasaray, 2025 yılında transferde önemli isimleri kadrosuna dahil etti. Sarı-kırmızılılar, 2024-2025 sezonunun ikinci transfer döneminde; Carlos Cuesta, Ahmed Kutucu, Mario Lemina, Alvaro Morata, Przemyslaw Frankowski, Eren Elmalı ve Arda Ünyay’ı transfer etti. Cimbom, 2025-2026 sezonunun birinci transfer döneminde de Leroy Sane, Victor Osimhen, Wilfried Singo, Uğurcan Çakır ve İlkay Gündoğan ile anlaştı.



Mauro Icardi 281 gün sonra döndü


Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, UEFA Avrupa Ligi’nde 7 Kasım 2024 tarihinde RAMS Park’ta İngiliz ekibi Tottenham ile oynanan maçta yaşadığı sakatlıktan dolayı uzun süre sahalardan uzak kaldı. Uzun bir tedavisi süreci geçiren Icardi, 15 Ağustos 2025 tarihinde ligdeki Fatih Karagümrük karşılaşmasıyla 281 gün sonra sahalara göndü.



Osimhen 2025 yılında 37 gol kaydetti


Galatasaray’ın başarılarında önemli katkıları olan Victor Osimhen, 2025 yılında takımın da en golcü ismi oldu. Osimhen, 2025 yılında


Süper Lig, Türkiye Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı toplam 42 müsabakada rakip fileleri 37 kez havalandırdı.



Galatasaray’da 2025 yılı böyle geçti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli DTO Başkanı Erdoğan; "Üretimin, istikrarın ve ortak aklın yılı olsun" Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 2026’nın; üretimin, istikrarın ve ortak aklın yılı olmasını temenni etti; halkın yeni yılını kutladı. Başkan Erdoğan, yılbaşı mesajında "Yeni bir yıla daha umutlarımızı, hedeflerimizi ve geleceğe dair inancımızı tazeleyerek giriyoruz. 2026’nın; ülkemiz, şehrimiz ve iş dünyamız için sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum" dedi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yılbaşı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Açıklamasında, geride bırakılan dönemde küresel ve ulusal ölçekte yaşanan ekonomik gelişmelerin hafızalarda yer ettiğine değindi ve yeni yılın iş dünyası açısından önemli fırsatlar barındırdığına inandıklarını belirterek Denizli’nin çalışkanlığıyla bundan en büyük payı alacak şehirlerden biri olacağına dikkat çekti. "Üretim gücü, ihracat kapasitesi ve girişimcilik ruhuyla öne çıkan Denizli’miz, her şartta ekonomiye katkı sağlamaya devam etmiştir. 2026 yılında da sanayicilerimiz, tüccarlarımız ve girişimcilerimizle daha güçlü, rekabetçi ve sürdürülebilir bir ekonomik yapı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diyen Başkan Erdoğan, Denizli’nin yarınları için birlik ve dayanışmanın sürdürülmesi gerektiği vurgusu da yaparak iş dünyasında başarının ortak akıl, istişare ve dayanışma ile mümkün olduğunun altını çizdi. Başkan Erdoğan, mesajının sonunda ise şu temennide bulundu; "Denizli Ticaret Odası olarak, yeni yılda da üyelerimizin yanında olmaya, sorunların çözümü için kararlılıkla çalışmaya ve şehrimizin ekonomik potansiyelini daha ileriye taşımaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, gelecek günlerin tüm üyelerimize, Denizlililere ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor; 2026’nın sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyoruz" dedi. Başkan Erdoğan, DTO’daki personelin de bizzat yeni yılını kutladı Bu arada, DTO meclis salonunda odanın personeliyle bir araya gelen ve yeni yılını kutlayan Başkan Erdoğan, "Çalışanlarımızın yeni yılını tebrik ederek 2026’yı ailecek sağlık, huzur, mutluluk ve birlik beraberlik içinde, geride kalan yıldan daha güzel bir şekilde ve gönüllerince geçirmelerini diledik. Personelimizle, 1926 yılında kurulan odamızın 100’üncü yılı olan 2026’da da ilk günkü heyecan ve azimle, Denizli’yi temsil ettiğimizin bilinci ile hizmet edeceğiz; üyelerimize her zamanki gibi en üst seviyede hizmet vermeye hazırız" diye konuştu.
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi 2025’te ziyaretçi rekoru kırdı Turizm kenti Gaziantep’teki Zeugma Mozaik Müzesi’ni 2025 yılında 616 bin kişi ziyaret etti. Dünyaca ünlü Çingene Kızı mozaiği başta olmak üzere Mars Heykeli ve Fırat Nehri kenarında yapılan kazılardaki villa taban mozaiklerine ev sahipliği yapan Zeugma Mozaik Müzesi, açıldığı günden bu yana en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca tarihi İpek Yolu üzerinde 2011’de 30 bin metrekarelik alanda açılan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne sahip Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak noktası oluyor. Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan ve 2 bin 500 metrekarelik alanı kaplayan mozaiklerin yanı sıra yine Roma dönemine ait heykeller, sütunlar ve çeşmelerin de yer aldığı müze 2025 yılında 616 bin ziyaretçi ile bir önceki yılın ziyaretçi rekorunu kırdı. Tüm zamanların rekoru Zeugma Mozaik Müzesi, açıldığı 9 Eylül 2011 tarihinden bu yana yaklaşık 4 milyon ziyaretçiyi ağırladı. 17 Mayıs 2025’te 8 bin 167 ziyaretçi ile tüm zamanların günlük ziyaretçi rekorunu da kıran Zeugma Mozaik Müzesi’ni 2024’te 466 bin 102 kişi ziyaret etmişti. 2024’te olduğu gibi 2025 yılında da ziyaretçi rekoru kıran müzenin ziyaretçi sayısının artması kent turizmine de büyük katkı sağladı. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Zeugma Mozaik Müzesi’nin seneyi ziyaretçi rekoru ile tamamladığını söyledi. Vali Çeber, "2025’in son gününde tüm şehre rahmet yağarken sizlerle bir güzel haber daha paylaşmak istiyorum. 2024 yılında ziyaretçi rekoru kırarak 466 bin ziyaretçi ağırlayan Zeugma Müzemiz bu sene bu rekoru da geride bırakarak açıldığı 2011 yılından bu yana tüm zamanların rekorunu kırdı ve 2025 yılında 616 bin ziyaretçi sayısı ile yılı tamamladı. Aynı zamanda günlük ziyaretçi rekoru ise 17 Mayıs 2025 tarihinde günlük 8 bin 167 ziyaretçi ile yine bu yıl kırılmış oldu. Bu şehrin kültürü adından daha çok söz ettirecek" dedi.