GÜNDEM - 10 Aralık 2024 Salı 15:10

Güngören Belediyesi "En Çevreci Okul Yarışması" düzenliyor

A
A
A
Güngören Belediyesi "En Çevreci Okul Yarışması" düzenliyor

Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen "En Çevreci Okul Yarışması" ile birbirinden güzel ödüller doğayı en çok koruyan okulun olacak.


Güngören Belediyesi, geleceğimiz olan çocuklarımızın çevre bilincini artırmak amacıyla önemli bir adım attı. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen "En Çevreci Okul Yarışması" ile birbirinden güzel ödüller doğayı en çok koruyan okulun olacak. 1 Aralık 2024 tarihinde başlayan ve 30 Mayıs 2025’te sona erecek olan yarışmada, 1. olan okula laptop ve tüm liste tablet, 2. olan okula masa tenisi seti ve renkli yazıcı, 3. olan okula ise projeksiyon cihazı hediye edilecek. Dereceye giren proje öğretmenine ise 5 bin TL hediye çeki verilecek. Ayrıca, 250 kilogram ve üzeri atık pet/plastik şişe, 150 kilogram ve üzeri atık elektrikli ve elektronik eşya ve 150 kilogram ve üzeri atık bitkisel yağ toplayan okula 10’ar paket A4 sertifikası verilecek.



Asıl ödül çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek


Okulların atık yönetimi, enerji tasarrufu, doğal kaynakların korunması gibi konularda çeşitli projeler geliştirmesine de yardımcı olan yarışmada her yıl dereceye giren okullar ve öğretmenlere birbirinden değerli ödüller veriliyor. Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir, "Yaşadığımız dünya, insanlığın sorumsuz davranışları nedeniyle ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıya. İklim değişikliği, kirlilik, doğal kaynakların tükenmesi gibi sorunlar, geleceğimizi tehdit ediyor. Bu sorunlarla mücadele etmek, hepimizin ortak görevi. Özellikle çocuklarımızı çevre konusunda bilinçlendirmek, sürdürülebilir bir gelecek için en önemli yatırımlardan biri. Yarışmada dereceye girecek okullarımıza ve öğretmenlerimize vereceğimiz ödüller, onların bu çabalarının takdiri olacaktır. Ancak asıl ödül, çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek olacaktır" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.