GÜNDEM - 23 Kasım 2023 Perşembe 10:59

İmzalı Müze Sohbetleri’nin Kasım ayı konuğu Gülten Dayıoğlu oldu

A
A
A
İmzalı Müze Sohbetleri’nin Kasım ayı konuğu Gülten Dayıoğlu oldu

Küçükçekmece Belediyesi, İmzalı Kitaplar Müzesi Sohbetleri’nin Kasım ayı konuğu ünlü yazar Gülten Dayıoğlu oldu.


İlk Baskı ve İmzalı Kitaplar Müzesi edebiyatın önemli isimleriyle okurları bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İmzalı Kitaplar Müzesi’nin bu ayki konuğu; çocuklar ve gençler için kaleme aldığı sayısız eserleriyle tanınan yazar Gülten Dayıoğlu oldu. Dayıoğlu’nun yazarlık serüvenini anlattığı söyleşiye gençler yoğun ilgi gösterdi.


Yazar Gülten Dayıoğlu yazarlık serüvenini anlatırken, "Bana kimse kitap şöyle yazılır demedi, kendiliğimden yazmaya başladım. Anlatabileceğim tek şey kitap okumazsan yazar olamazsın. Çok çeşitli kültürlerden kitaplar okunması gerektiğini düşünüyorum. Bugün burada İmzalı Kitaplar Müzesi’nin konuğu oldum. Ben Türkiye’yi gezen bir yazarım ancak İmzalı Kitaplar Müzesi beni çok etkiledi, daha önce böyle bir şey görmedim. Her şey çok ince düşünülmüş’’ dedi.



Gülten Dayıoğlu’nun koleksiyonundan 12 eser İmzalı Müze’de


İmzalı ve İlk Baskı Kitaplar Müzesi Gülten Dayıoğlu’nun koleksiyonundan ‘’Aziz Nesin-Ali Nesin Mektuplaşmaları, Gecenin Öteki Yüzü, Bir Dünyanın Eşiğinde” gibi kendi adına imzalanmış, edebiyatın birinci baskı eserlerine bir ay boyunca ev sahipliği yapacak.


Müzede ayrıca, Alper Çeker koleksiyonundan Sait Faik Abasıyanık ve Orhan Veli Kanık’ın ilk baskı ve imzalı eserleri de bir ay boyunca ziyarete açık kalacak.



İmzalı Müze Sohbetleri’nin Kasım ayı konuğu Gülten Dayıoğlu oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.