SPOR - 24 Kasım 2016 Perşembe 00:48

Fenerbahçe Zorya Luhansk maçı saat kaçta hangi kanalda şifreli mi? (Fener Zorya UEFA maçı)

A
A
A
Fenerbahçe Zorya Luhansk maçı saat kaçta hangi kanalda şifreli mi? (Fener Zorya UEFA maçı)

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe sahasında Zorya Luhansk'ı konuk edip alacağı 3 puan ile üst tura çıkma hesapları yapıyor. Peki Fenerbahçe Zorya Luhansk maçı saat kaçta, Fener Zorya maçı hangi kanalda, FB Zorya şifreli mi şifresiz mi? İşte Fener Zorya UEFA maçı hakkında aklınıza takılan soruların cevapları olan haberimiz...

Zorya, Fenerbahçe hazırlıklarını tamamladı

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. hafta maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Ukrayna ekibi Zorya Luhansk, son antrenmanını maçın oynanacağı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirdi. 

Peki Fenerbahçe Zorya Luhansk maçı saat kaçta, Fener Zorya maçı hangi kanalda, FB Zorya şifreli mi şifresiz mi? İşte Fener Zorya UEFA maçı hakkında aklınıza takılan soruların cevapları olan haberimiz...

Teknik direktör Yuriy Vernydub yönetiminde saat 18:00’da başlayan antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık olarak gerçekleştirildi. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman taktik çalışmasıyla sona erdi. 

FENERBAHÇE 2-0 ZORYA MAÇIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Fenerbahçe Zorya Luhansk maçı saat kaçta hangi kanalda şifreli mi? (Fener Zorya UEFA maçı)

Alper Potuk: “Zorya'yı taraftarımızın desteği ile yeneceğiz”

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, Zorya’yı taraftarlarının desteği ile mağlup edeceklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. maçında Fenerbahçe, evinde yarın saat 19.00’da Ukrayna ekibi Zorya ile karşılaşacak. Mücadele öncesinde düzenlenen basın toplantısında sarı-lacivertlilerin başarılı orta saha oyuncusu Alper Potuk açıklamalarda bulundu.
Zorya'ya karşı zor bir maç oynayacaklarını belirten Alper, “İlk maçta nasıl olduklarını gördük. Çok koşuyorlar. Öne çıkan isimleri yok ama takım halinde iyi oynuyorlar. Liglerinde de iyi durumdalar. Taraftarımız desteğiyle evimizde yeneceğimizi düşünüyorum. Yenip, evimize mutlu dönmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Üstünüzde Fenerbahçe forması varsa nerede oynadığınız önemli değil”
Orta sahada mı yoksa kanatlarda mı oynarken daha rahat hissettiği sorusuna Alper, “Bu soruları çok alıyorum. Üstünüzde Fenerbahçe forması varsa nerede oynadığınız önemli değil. Önemli olan sahada ne verdiğinizdir. Orta saha başladım daha sonra kanatlarda oynadım. Nerede görev verilirse orada oynamaya çalışıyorum” diye cevap verdi.
Performansının gün geçtikçe yükselmesiyle olarak yıldız oyuncu, “Sezon başından beri çalışıyorum. Bunu, bıkmadan usanmadan çalışmaya bağlıyorum” dedi. 

Fenerbahçe Zorya Luhansk maçı saat kaçta hangi kanalda şifreli mi? (Fener Zorya UEFA maçı)

Dick Advocaat: “Zor bir maç olacak”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Zorya’nın zor bir rakip olduğunu ilk maçta gördüklerini belirterek, “Kolay maç olmayacak. Oyuncularımın da öyle düşündüğünü sanmıyorum” dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. maçında yarın Ülker Stadyumu’nda saat 19.00’da Ukrayna ekibi Zorya ile karşı karşıya gelecek. Bu mücadele öncesinde sarı-lacivertlilerin Teknik Direktörü Dick Advocaat, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Zorya karşısında ilk 11’de rotasyon yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Advocaat, “5 zor hafta önce zor fikstür demiştiniz. Bu tarz şanslar mevcuttur. Bu maç bizim için önemli. Yenersek büyük adım atacağız. Yarın iyi bir skor almalıyız. Hedefimiz bu. 11 değil, 22 oyuncudan oluşuyor. Antrenmanda da oyuncularım oynamak istediğini gösteriyor. Takımda yüksek rekabet var. Bu akşam antrenmanda kim iyi durumda göreceğiz” şeklinde konuştu.

“Kolay maç olmayacak”
Takımda rehavet ortamı olduğunu düşünmediğini söyleyen Hollandalı çalıştırıcı, “Bizim kadromuzda iyi profesyonel oyuncular var. Zorya kolay bir takım değil. İlk maçta gördük, 1-1 bitti. Kontra atak oynuyorlar. Bizi üstüne çekip hücuma çıkıyorlar. Kolay maç olmayacak. Oyuncularımın da öyle düşündüğünü sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

“İstediğimiz yere gelmek için hep kazanmak istiyoruz”
Yeni bir takıma gelince oyuncuları tanımak için 6 haftaya ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Hollandalı çalıştırıcı, “Ligde de ilk 3 maçta fena oynamadık ama 1 puan aldık. Orada kaybettiğimiz puanları telafi etmeye çalışıyoruz. İstediğimiz yere gelmek için hep kazanmamız gerekiyor. Profesyonel oyuncularım var. Hepsi oynamak istiyor” açıklamasını yaptı.

“Alper gelişim gösterdi ama Salih…”
Salih’in gelişimi ilgili soruya Advocaat, “Örneğin Alper geçtiğimiz sezonu kenarda geçirdi. Ben de geldiğimizde orada kullanılıyordu. Alper esas orta saha oyucusu. Aatif Chahechouhe ise sezon başında o heyecanı vermedi. Son oynadığı 2 maçta istediğimizi anladığını gösterdi. Biz şampiyon olmak istiyoruz o da anladı. Alper gösterdi, ama Salih göstermedi. Son günlerde Salih antrenmanda agresiflik gösterdi” dedi.

“Umarım yarın iyi iş çıkarmazlar”
Zorya hakkında da açıklamalarda bulunan deneyimli çalıştırıcı, “İlk maçın sonuncunda 11 için iyi sonuç olduğunu söylemiştim. Manchester United ile Feyenoord karşısında nasıl oynadıklarını gördük. İyi organize olan bir takım. Shakhtar Donetsk’ten 6 tane oyuncuları var. Gelecek vaat ediyor. Kendi liglerinde 3. sıradalar. O ligde her şey olabilir. İyi iş çıkarıyorlar. Umarım yarın iyi iş çıkarmazlar” ifadelerini kullandı. 


MAÇ BİLGİLERİ

Maçın saati: 19:00

Maçın günü: 24 Kasım 2016 (Perşembe)

Stadyum: Ülker Stadyumu 

Maçın hakemi: Harald Lechner

Canlı Yayın: TRT (Şifresiz)

Canlı anlatım: İha.com.tr 


Fenerbahçe’ye Avusturyalı hakem

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde Zorya Luhansk ile oynayacağı karşılaşmayı Avusturya Futbol Federasyonu'ndan Harald Lechner yönetecek.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda 24 Kasım Perşembe günü saat 19.00’da Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmada Lechner’in yardımcılıklarını Andreas Heidenreich ve Maximilian Kolbitsch yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Andreas Staudinger olacak.

Avusturyalı hakem Harald Lechner, Osmanlıspor'un deplasmanda Villarreal'i 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı da yönetmişti. 

Fenerbahçe Zorya Luhansk maçı saat kaçta hangi kanalda şifreli mi? (Fener Zorya UEFA maçı)

Yuri Vernydub: “Onlara sürpriz yapmak istiyoruz"

Zorya Teknik Direktörü Yuri Vernydub, Fenerbahçe maçının zor bir karşılaşma olacağını belirterek, "Onlara sürpriz yapmak istiyoruz" dedi.

Zorya Teknik Direktörü Yuri Vernydub ile oyunculardan Dmytro Grechyshkin, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. maçında deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Zor bir maç olacağını belirten Dmytro Grechyshkin, “İyi hazırlandık. Bizim için önemli bir maç. Umarım başladığımız andan sona ana kadar başarılı oluruz. Şu an takımımız hazır. Fenerbahçe’nin formu çok iyi durumda. Yarın ilginç bir karşılaşma olacak. Fenebahçe’nin taraftarı çok iyi. Taraftarın baskısını hissedeceğiz” dedi.

Fenerbahçe’nin formundaki değişimin sorulması üzerine Grechyshkini, “Açıkça Fenerbahçe’yi yakından takip etmiyorum. Kendi sahalarında çok iyiler. Art arda 8 galibiyetleri var. Bizimle oynadıktan sonra formlarını yükseltiler. Hocamız konsantre olmamızı istedi. Golleri kaçırmamızı istedi. Son ana kadar bunu sürdürmemizi istedi. Elimizden gelenini daha fazlasını yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Vernydub: “Fenerbahçe çok iyi durumda”

Zorya Teknik Direktörü Yuri Vernydub ise grupta şanslarının az olmasına rağmen sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, “Fenerbahçe çok iyi durumda.Yüksek motivasyonlular. Belki ligin başın değillerdi ama hızla tempo kazandılar. Zor bir karşılaşma olacak. Fenerbahçe stadına rağmen, onlara sürpriz yapmak istiyoruz” dedi.

“Yarın oyuncularımın tecrübelerini oraya koyma günü”
Avrupa Ligi’nin kendileri için tecrübe olduğunu söyleyen Yuri Vernydub, “Mancehster United, Fenerbahçe gibi takımlarla oynamak önemli. İlkler her zaman heyecan verici oluyor. Biz kuvvetli takımlarla oynuyoruz. Daha tecrübeli olacağız. Yarın oyuncularımın tecrübelerini oraya koyma günü” diye konuştu.

“Hazırlıklı geldik”
Fenerbahçe’nin zayıf yönleri hakkında da açıklamalarda bulunan Vernydub, “Türk liginde takip ettiğim kadarıyla aynı oyuncular oynuyorlar. 15 oyuncu ile oynuyorlar. İnceledik, Avrupa standartlarında bir takım. Volkan Demirel efsane bir oyuncu. Defansları çok iyi; Kjaer, Hasan Ali Yıldırım, Şener. Gerçekten çok iyiler. Forvetleri çok başarılı. Robin van Persie çok formda. İyi bir takım. Dolayısıyla biz de hazırlıklı geldik. Ama elimizden geleni yapmaya hazırız. Doğru yoldayız. Onu uygulayacağız” dedi.
Vernydub, Fenerbahçe'nin hafta sonu Galatasaray derbisi oymasının yorgunluk yapmayacağını aksine daha formda karşılarına çıkacaklarını vurguladı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Ada Kıyafet Evi Kuşadası’nda dayanışmanın örneği oluyor Kuşadası Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz yeni giysiler sağlamak amacıyla açılan Ada Kıyafet Evi, kentte dayanışma kültürünün sergilendiği en güzel örneklerinden biri oldu. Ada Kıyafet Evi’ne katkıda bulunan bağışçılara teşekkür eden Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Dağlı, "Çocuklarımızın sıcacık yeni kıyafetlere kavuşması ve yüzlerindeki gülümseme bizi çok mutlu ediyor" dedi. Kuşadası Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin 3-12 yaş arasındaki çocuklarına ücretsiz yeni kıyafetler sağlamak amacıyla geçen 25 Kasım’da ’Ada Kıyafet Evi’ni açtı. Sosyal Belediyecilik alanında dikkat çeken proje, kentte gösterilen dayanışma ruhu ve kültürünün de en güzel örneklerinden biri olurken, Ada Kıyafet Evi’nde çocuklar, tıpkı bir mağazada olduğu gibi kendi beğendikleri 3 parça kıyafeti seçebiliyor. Ada Kıyafet Evi’nin sunduğu hizmetten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler, başvurularını AdaMobil veya belediyenin internet sitesi üzerinden yapabiliyor. Ada Kıyafet Evi’nde yer alan hiç kullanılmamış giysiler ise bağışçıların destekleriyle temin ediliyor. Ada Kıyafet Evi’ne katkıda bulunan bağışçılara teşekkür eden Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Dağlı, "Öncelikle Belediye Başkanımız Ömer Günel öncülüğünde çok doğru ve değerli bir projeyi hayata geçirdiğimiz için gurur duyuyoruz. Kuşadası halkı da bağışlarıyla projemize sahip çıkıyor. Türkiye’deki ekonomik şartların her geçen gün zorlaştığını düşündüğümüzde çocuklarımızın sıcacık yeni kıyafetlere kavuşması, yüzlerindeki gülümseme bizi çok mutlu ediyor. Sosyal belediyecilikten asla taviz vermeyeceğiz" dedi.
Samsun Türk dünyası Samsun’da buluştu: 9 ülkeden kültür şöleni "Dünya Türk Dili Ailesi Günü", Samsun’da uluslararası nitelikte düzenlenen renkli bir kültür programıyla kutlandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin(OMÜ) katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Türk dili ailesine mensup 9 ülkeden gelen katılımcılar kültürlerini Samsunlularla buluşturdu. SBB Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen programda Azerbaycan, Kazakistan, Güney Türkistan gibi birçok Türk dünyası ülkesinin kültürel değerleri tanıtıldı. Halk oyunları gösterileri, geleneksel müzik dinletileri ve yöresel lezzetlerin sunulduğu etkinlik izleyicilerden büyük ilgi gördü. Türk dünyasının ortak dili, kültürü ve tarihine dikkat çekilen programda, sahnelenen gösteriler salondakilere görsel bir şölen yaşattı. Farklı coğrafyalardan gelen sanatçılar, sergiledikleri performanslarla kültürel bağların gücünü bir kez daha ortaya koydu. Program, Türk dünyasının zengin kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir organizasyon olarak değerlendirildi. "Kimliksizleştirme çağrısına kollarımızı makas gibi açıyoruz" Programda protokol konuşmaları da yapıldı. Organizasyonun tertip komitesi adına konuşan Emre Başoğlu, "Maalesef kimliksizleşen, köksüzleşen, mazisini ve tarihini unutan bu anlamda küresel güçler tarafından propaganda yapılan bir çağda yaşıyoruz. Biz bu programı bu yüzden çok önemsiyoruz. Diyoruz ki küresel sistemin köksüzleştirme ve kimliksizleştirme çağrısına kollarımızı makas gibi açıyoruz" ifadelerini kullandı. "Bundan yarım asır önce böyle bir manzarayı nesiller belki de hayal edemezdi" OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serkan Şen, "Türklük artık dünyanın yükselen yıldızı olarak söylenen değil, söyleyen olma hürriyetine doğru hızla ilerliyor. Samsun ilk adımın şehridir. Samsun başlangıçların şehridir. Bu şehirde böylesinde anlamlı bir günü kutlamanın, dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerle buluşmanın hazzını yaşıyoruz. Bundan yarım asır önce böyle bir manzarayı nesiller belki de hayal edemezdi" dedi. "Bunun sonuçlarını çok güzel yaşayacağız ve hissedeceğiz" Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, "Belki 1940 yıllarda Türklük kelimesini ifade ettiğimiz zaman, Türk dünyasını ifade ettiğimiz zaman zindanlara atılan büyüklerimizden, bugün salonları dolduran gençlerimize selam olsun. 300 milyonluk bir nüfus. Hangisine giderseniz gidin kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz ülkeler. Bunların bir araya geldiği, diri olduğu, iri olduğu zaman dilimi çok yakın. Bu zaman dilimi müjdesini karşımda görüyorum. Bunun sonuçlarını çok güzel yaşayacağız ve hissedeceğiz" şeklinde konuştu. "Düşmanın ülkesi viran olacak, Türkiye büyüyecek, Turan olacak" AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Ziya Gökalp, ‘Düşmanın ülkesi viran olacak, Türkiye büyüyecek, Turan olacak’ demişti. Hasret ve vuslat duyguları vardır; biz bütün hasreti vuslat için yaşarız. Bugün burada görüyorum ki, çok büyük bir hasret artık vuslata ermiş durumda. Ancak buna rağmen hasret duygusu hâlâ canlılığını koruyor." Programa katılan öğrencilere verilen teşekkür belgesi ile organizasyon sona erdi.
Aydın ADÜ’den sürdürülebilirlik odaklı örnek proje Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje ile üniversite ve lise öğrencileri sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm odağında bir araya gelecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Gençlerle Sürdürülebilir Yaşayan Bir Ekosistem İçin El Ele" başlıklı proje, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Buharkent Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanarak onaylandı ve uygulama sürecine alındı. "G-1092 Gençlerle Sürdürülebilir Yaşayan Bir Ekosistem İçin El Ele" adlı proje, ADÜ Buharkent Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Tuba Top yürütücülüğünde hayata geçirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Gönüllüyüz Biz" Proje Destek Programı kapsamında kabul edilen proje, üniversite ve ortaöğretim öğrencilerini sürdürülebilirlik ve çevresel farkındalık odağında bir araya getirmeyi amaçlıyor. Buharkent Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kaya’nın destekleriyle yürütülecek projede, Dr. Öğr. Üyesi Ramiz Boy teknik danışman, Öğr. Gör. Dr. Gözde Çetin ise atık yönetimi danışmanı olarak görev alıyor. Proje kapsamında, atıkların çevreye zarar vermeden önce kaynağında ayrıştırılması ve etkin biçimde yönetilmesi yaklaşımı esas alınıyor. Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkılarıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülecek faaliyetlerde, Buharkent MYO bünyesinde oluşturulan "Buharkent Gönüllüleri" ekibi ile Buharkent Anadolu Lisesi öğrencileri ortak çalışmalara katılacak. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün onayıyla gerçekleştirilecek uygulama sürecinde, lise öğrencilerine üniversite öğrencileri tarafından atık yönetimi ve geri dönüşüm konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimlerin ardından sahaya çıkan öğrenciler tarafından toplanan plastik atıklar, Buharkent MYO Polimer Teknolojisi Laboratuvarı’nda enjeksiyonla kalıplama yöntemi kullanılarak işlenecek. Geri dönüşüm sürecinin sonunda elde edilen plastik malzemeler, anahtarlık ve bardak altlığı gibi günlük kullanım ürünlerine dönüştürülerek geri dönüşüm uygulamalarının somut ve işlevsel çıktıları ortaya konacak. Proje ile gençlerin çevresel sorumluluk bilincinin artırılması, sürdürülebilir üretim anlayışının yaygınlaştırılması ve üniversite-toplum iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Amasya Ferhat diyarı Amasya’da pekmez için dağı deldiler, gören şaştı kaldı Ferhat’ın Şirin uğruna dağları deldiği aşk efsanesinin yaşandığı Amasya’da bu kez pekmez için açılan mağaralar gündem oldu. Yol kenarındaki kayalık alanda kazmayla açılan oyuklar, görenleri şaşkına çevirirken işin aslı sonradan ortaya çıktı. Şeyhcui Mahallesi’nde orman yolu olarak bilinen mevkide üstü ağaçlık kayalık alanda kazılan mağaralar her geçen yıl genişledi. İçerisine birden çok insanın rahatlıkla sığabileceği hale dönüştü. Bölgeden geçenler durumu araştırdı. Mağaraların üzüm pekmezi yapımında kullanılan killi toprağın temini için kazıldığı anlaşıldı. Son 3 yıldır daha da genişledi Zaman zaman insanların buradan toprak götürdüklerini gördüklerini belirten mahalle sakinlerinden Sevgi Taşağıl, "İlk başta toprak kayması gibi düşündüm. Sonra pekmez için kazıldığını öğrendik" dedi. Esra Başkol da, kazılan alanın son 3 yıldır daha da genişlediğini söyledi. "Buraları Ferhat gibi kazmışlar" Üzüm pekmezi yapımında bu tür toprağın kullanıldığını anlatan Ercan Eftelioğlu, "Buraları Ferhat gibi kazmışlar. Ama pekmez toprağı için kazmışlar. Bu toprak kullanılmazsa pekmezin kıvamı istenildiği gibi tutmuyor. Üzüm pekmezinde kullanılıyor. Pekmez aşkı böyle böyle şey" diye konuştu. Yoldan geçerken karşılaştığı bu durumun tehlike oluşturduğuna işaret eden Cem Yeni ise, "Ağaçların kökleri dışarı çıkmış. Eğer biraz daha kazarlarsa ağaçlar yolun kıyısındaki elektrik tellerinin üstüne devrilebilir. Yetkililerin önlem alması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.