ASAYİŞ - 09 Ocak 2025 Perşembe 13:04

İstanbul’da 6 yaşındaki Şirin’i öldüren kağıt toplayıcısına ağırlaştırılmış müebbet ile 51 yıl hapis cezası

A
A
A
İstanbul’da 6 yaşındaki Şirin’i öldüren kağıt toplayıcısına ağırlaştırılmış müebbet ile 51 yıl hapis cezası

İstanbul Feriköy Mezarlığı’nda 6 yaşındaki Şirin Elmas Hanilçi’yi cinsel istismarda bulunan, sonra da ağzına tıkadığı eşarbı çıkartarak boynuna dolamak suretiyle boğarak öldüren kağıt toplayıcısı ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet ile 51 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Şişli’de bulunan Feriköy Mezarlığı’nda 6 yaşındaki Şirin Elmas Hanilçi’yi ağzına eşarp tıkadıktan sonra cinsel istismarda bulunan, sonra da ağzına tıkadığı eşarbı çıkartarak boynuna dolamak suretiyle boğarak öldüren sanığın hakim karşısına çıktığı duruşmada karar çıktı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Örün Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Mahkemede, öldürülen 6 yaşındaki Hanilçi’nin ailesi ise ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı. Ayrıca taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu.

‘’Anlatacağım bir şey yok’’

Duruşmada savunma yapması istenen sanık Mustafa Örün, ‘’Ne diyeceğimi bilmiyorum. Kasım ayından beri cezaevinde yatıyorum. Önceki savunmalarımı tekrar ederim, olayı daha önce nasıl anlattıysam öyle oldu. Anlatacağım bir şey yok" dedi.

İstanbul’da 6 yaşındaki Şirin’i öldüren kağıt toplayıcısına ağırlaştırılmış müebbet ile 51 yıl hapis cezası

‘’Bu katilin kızımı öldürdüğünü söylediler’’

Müşteki baba İbrahim Hanilçi mahkemedeki ifadesinde, ‘’O gün ben adliyedeydim. Eski bir dosya için adliyede çalışıyordum. Eve gittiğimde eşim kızımın kayıp olduğunu söyledi, karakola gittik ve kızımı aradık. Sabah, kolluk görevlileri bize kızımı bulduğunu söylediler. Bu katilin kızımı öldürdüğünü söylediler. Sanık Mustafa Örün’ü tanımıyorum’’ şeklinde konuştu. Anne Yeter Hanilçi ise ifadesinde, ‘’Fatura yatırmaya gittim, döndüğümde kızım yoktu. Kızımı bu adam kaçırdı. Kızımı mezarlığa götürüp öldürmüş, benim kızımı katletmeye hakkı yoktu. 6 yaşındaki kızımı gözlerinin içine baka baka öldürüyor. Şikayetçiyim sonuna kadar’’ ifadelerini kullandı.

Mütalaa açıklandı

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Örün’ün ‘çocuğa karşı kasten öldürme’, ‘cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 51 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Açıklanan mütalaaya karşı savunması sorulan sanık, diyecek bir şeyinin olmadığını söyledi. Sanık son sözünde de ‘’Bir diyeceğim yok’’ ifadesini tekrarladı.

Ağırlaştırılmış müebbet ile 51 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Mustafa Örün’ü, ‘çocuğa ve kadına karşı bir suç delillerini gizlemek veya yok etmek amacıyla kasten öldürme’, ‘cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçlarından toplamda ağırlaştırılmış müebbet ile 51 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

Gamze Şenyiğit

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Talas’ta duygu dolu İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi Anma Programı Talas Belediyesi, İstiklâl Marşı’nın kabulü ve Çanakkale Zaferi münasebetiyle anlamlı bir anma programına ev sahipliği yaptı. Talas Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen programa Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Malkoçoğlu, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Talas Şehit Mahmut Yıldırım Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda tarihçi, emekli öğretim görevlisi Ahmet Nedim Kilci, Millî Mücadele yıllarını ve Çanakkale’de verilen destansı mücadeleyi sunum ve videolar eşliğinde anlattı. Kilci, konuşmasında Çanakkale ruhunun ve İstiklâl Marşı’nın arkasındaki fedakârlıkları genç nesillere aktarmanın önemine dikkat çekti. Gelecek nesillere Çanakkale ruhu "Üstat Mehmet Akif Ersoy’u sadece anmak değil anlamak; vatan uğruna canını ve kanını verenleri anmak ve anlamak için toplandık" diyen Kilci, Talas Belediyesinin Çanakkale ruhunu yaşatmak için önemli çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Kilci, "Talas Belediyesi olarak bir şeyi başardık. Çanakkale’yi bir güne sığdırmadık. 18 Mart’ta şehitlerimizi bir gün anıp 19 Mart sabahı unutmadık. Gerek kalıcı müzemiz gerekse gezici müzemizle gençliğe Çanakkale ruhunu yaşatmak için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. Çanakkale Zaferi’nin yalnızca bir askeri başarı değil, aynı zamanda büyük bir fedakârlık destanı olduğunu vurgulayan Kilci, "Biz 18 Mart’ı zafer olarak anlatıyoruz ama bu zafere giden yolda aziz milletimizin neler çektiğini çoğu zaman düşünmüyoruz. Çanakkale destanını en iyi anlatan kişi ise Mehmet Akif Ersoy’dur. Üstelik Çanakkale Harbi’ni hiç görmeden kaleme aldı. İstiklâl Marşı için açılan yarışmaya para karşılığı katılmak istemedi, ikna edilince yazdı. Onlarca eser yazıldı ancak kabul edilmedi. Mehmet Akif’in dizeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden okunurken gözyaşları ve büyük bir duygusallık içinde kabul edildi" diye konuştu. Her defasında ağlatan program Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da bu tür programların milli duyguları canlı tuttuğunu belirterek, "Ben bu konferansı defalarca kez izledim. Ancak her defasında insan kendini tutamıyor. İyi ki bu duygularımız var. Hocamız ömrünü verdiği konuları bizlerle paylaştı, kendisine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar canını veren bütün şehitlerimiz için buyurun bir Fatiha okuyalım. Salonu dolduran herkese duyarlılığı için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. Grup Şantiye gönüllere dokundu Grup Şantiye seslendirdiği duygu yüklü türkülerle salondaki atmosferi daha da anlamlı hale getirdi. Programın sonunda ise katılımcılar ellerinde Türk bayraklarıyla "Ölürüm Türkiyem" türküsünü hep birlikte söyleyerek duygu dolu anlar yaşadı.
İstanbul Kanseri yenen Almira için Tuzla’da 22 Mart’ta gökyüzü balonlarla donatılacak Kanseri yenerek hayata yeniden tutunan 5 yaşındaki Almira için Tuzla’da anlamlı bir kutlama düzenlenecek. Almira’nın annesi Leman Rüzgar’ın sosyal medyadan yaptığı çağrı sonrası Almira ile buluşan Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, Tuzlalı vatandaşları 22 Mart’taki kutlamaya davet etti. Tedavi sürecini başarıyla tamamlayan Almira, hayalini gerçekleştirmek ve sevinç içinde kutlama yapmak için Tuzla’da balon uçurmak istediğini dile getirdi. Almira’nın bu isteği üzerine Tuzla Belediyesi de özel bir etkinlik organize etti. Almira’nın annesi Leman Rüzgar, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl ve Tuzla Belediyesi’ne seslenerek, "Balonlar bu sefer Almira için 22 Mart’ta Tuzla Meydanı’nda uçuyor. Almira kanseri yendi. Doğum gününde bir balon ile bize eşlik eder misiniz?" dedi. Almira’nın annesi Rüzgar’ın çağrısına yanıt veren Başkan Bingöl, Almira ile bir araya gelerek 22 Mart Pazar günü Tuzla Sahil Tören Alanı’nda gerçekleştirilecek etkinliğe tüm Tuzlalıları davet etti. "Almira’nın sonuna kadar yanındayız" Almira’nın kanseri yendiğini belirten Başkan Bingöl Tuzla’da bir kutlama yapmak istediklerini belirterek, "22 Mart günü saat 14.00’te Tuzla Sahil Tören Alanı’nda bir araya geliyor ve kanseri yenişini kutluyoruz. Bu umutlu yolculuğunda Almira’nın sonuna kadar yanındayız. Tüm Tuzlalı komşularımızı bekliyorum" dedi.
Tunceli Tunceli’de şehit mezarları için bakım ve onarım seferberliği başlatıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan şehit mezarlarının bakım, onarım ve temizliği çalışmaları kapsamında Tunceli’de de şehit kabirleri için seferberlik başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye genelindeki şehit mezarlarının bakım, onarım ve temizliğini kapsayan çalışma kapsamında Tunceli’de de şehit kabirleri için seferberlik başlatıldı. Çalışmalarla hem şehit mezarlarının düzenli bakımının yapılması hem de mevcut durumlarının kayıt altına alınarak gerekli çalışmaların planlanması amaçlanıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Tunceli İl Müdürü Hüseyin Okan, şehitlerin hatırasını yaşatmanın ve emanetlerine sahip çıkmanın en önemli sorumluluklardan biri olduğunu vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Tunceli İl Müdürü Hüseyin Okan, "Bugün burada, vatanımızın birliği, milletimizin huzuru ve bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bizler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, aziz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmayı en temel sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu toprakları bizlere vatan kılan, gölgesinde huzurla nefes aldığımız al bayrağımıza rengini veren aziz kahramanlarımıza olan minnet borcumuzun küçük bir nişanesini sunmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, 81 ilimiz genelindeki tüm şehit mezarlarının bakım, onarım ve temizliğini kapsayan büyük bir seferberliği bugün itibarıyla başlatmış bulunuyoruz. Aynı zamanda şehitlerimizin mevcut durumlarını da kayıt altına alarak gerekli çalışmaların yapılması için takip ediyoruz" dedi.