GÜNDEM - 07 Kasım 2024 Perşembe 15:23

İstanbul’da Erzincan rüzgarı esiyor

A
A
A
İstanbul’da Erzincan rüzgarı esiyor

Erzincan’ın doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı 7’nci Erzincan Tanıtım Günleri Yenikapı’da başladı.


Erzincan’a özgü yöresel lezzetler ve el işi ürünlerin sergilendiği etkinlik pazar gününe kadar sürecek.


Tulum Peyniri, balı, zengin mutfağı, yöresel ürünleri ve kültürüyle Doğu Anadolu’nun incisi olan Erzincan’ın tüm renkleri Yenikapı’da vatandaşlarla buluşuyor. Erzincan’ın tarihi, kültürü, sanatı, içeriği, turizm değerleri, eşsiz yöresel ürünleri İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen 7’nci Erzincan Tanıtım Günleriyle İstanbul’a taşındı. Yerel esnafın açtığı stantlarda, Erzincan’a özgü yöresel lezzetler ve el işi ürünler sergileniyor. “Gönül Şehri Erzincan İstanbul’a Geliyor” sloganıyla düzenlenen ve 10 Kasım Pazar gününe kadar sürecek olan etkinlik boyunca çeşitli kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek.



Erzincan’ın yöresel lezzetleri damakları tatlandırdı


Programda keşkek yapan Hülya Erikavak, “Kuzu etli, bol tereyağlı keşkek yapıyorum. Keşkeğimizin yarması Erzincan’dan, kuzu eti Erzincan’dan, tereyağımız Erzincan’dan” dedi.


Erzincan’da restoran işleten İnan Arslan, “Erzincan’da 20 yıldır restoran işletmekteyim. Erzincan dönerinin özelliği birincisi et, etin kalitesi, doğası, tabiatı, otladığı yerlerdir. Biz hayvanlık sektörü ile uğraşıyoruz. Hayvanlarımızı kendi çiftliklerimizde yetiştiriyoruz" şeklinde konuştu.



“Biz Erzincan’dan geliyoruz”


Tulum peyniri satışı yapan İbrahim Yarkan, “Biz Erzincan’dan geliyoruz. Ürünlerimiz deri tulumdan başlar, tereyağ, kavurmamız, balımız, pekmezimiz, çökeleğimiz var. Erzincan’ın yüksek rakımlarındaki koyunlarımız, keçilerimizin sütünden üretilir” ifadelerini kullandı.


Bal ile ilgili bilgi veren Arıcı Ali Edeş, “Biz Erzincan’da kendimiz arıcılık ile uğraşıyoruz. İstanbul’a geldik, ürünlerimizi getirdik. Ürünlerimiz doğal ve organiktir. Bal, çeşitli renklerde piyasada bulunmaktadır. Renklilik balda ne kadar çok olursa hem o kadar lezzetli hem daha verimli olur. Erzincan Yaylalarının rakımı yüksektir. Bitki, çiçek çeşitliliği fazladır” ifadelerini kullandı.



İstanbul’da Erzincan rüzgarı esiyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da 2026’nın ilk bebeği Şehir Hastanesi’nde dünyaya gözlerini açtı Bursa’da yeni yılın ilk dakikaları, Bursa Şehir Hastanesi’nde yaşanan doğum sevinciyle karşılandı. 2025 yılının son bebeği ile 2026 yılının ilk bebeği aynı hastanede dünyaya gelerek ailelerine unutulmaz bir mutluluk yaşattı. Edinilen bilgilere göre, 2025 yılının son bebeği Mustafa ve Merve Gökgün çiftinin Yakup Ali adını verdikleri bebek olurken, 2026 yılının ilk bebeği ise Mustafa ve Fatma Almaz çiftinin Alparslan ismini verdikleri bebek oldu. Anne ve bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Doğumların ardından AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İl Sağlık Müdürü Mustafa Çetin ve beraberindeki heyet, aileleri hastanede ziyaret etti. Protokol üyeleri, yeni doğan bebekler için hediyeler takdim ederek ailelere iyi dileklerini iletti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "Yeni yılın tüm hemşehrilerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi. Bursa Şehir Hastanesi’nin bölgenin en büyük sağlık tesislerinden biri olduğuna dikkat çeken Gürkan, "Yaklaşık 1500 yatak kapasitesine sahip hastanemizde bu akşam hem 2025’in son hem de 2026’nın ilk bebeklerini ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadık. Ailelerimize hayırlı olsun dileklerimizi ilettik" ifadelerini kullandı. Hastanenin yılda yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet verdiğini belirten Gürkan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "2026 yılı Bursa için sağlık yatırımları açısından önemli bir yıl olacak. 1315 yatak kapasiteli yeni hastanemizle birlikte sağlık hizmetlerinde kalite ve erişim daha da artacak. Bunun yanında hızlı tren ve şehir hastanesine ulaşımı sağlayacak raylı sistem projelerinin de hizmete girmesiyle Bursalılar çok daha güçlü bir altyapıya kavuşacak. Tüm milletimize ve hemşehrilerimize hayırlı ve huzurlu yıllar temenni ediyorum."