ASAYİŞ - 28 Ağustos 2025 Perşembe 14:08

İstanbul’da kaybolduğu iddia edilen Belaruslu Anatol Kotau, yurt dışına çıkmış

A
A
A
İstanbul’da kaybolduğu iddia edilen Belaruslu Anatol Kotau, yurt dışına çıkmış

Rus yüzücüden sonra Belarus Spor Dayanışma Fonu Uluslararası Daire Başkanı Anatol Kotau da İstanbul’a indikten sonra aynı gün sırra kadem bastı. İş yerinden izin alarak İstanbul’a gelen Kotau’nun, aynı gün uçakla Trabzon’a giderek buradan yurt dışına çıktığı ve daha sonra da kendisine ulaşılamadığı öğrenildi.

İstanbul Boğazı’nda 24 Ağustos’ta yapılan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı sırasında kaybolan 29 yaşındaki Rus yüzücü Nikolai Andreevich Svechnikov’ hala ulaşılamazken, Rus yüzücüyü arama çalışmaları devam ederken başka bir gizemli olay daha yaşandı.

Belarus Spor Dayanışma Fonu Uluslararası Daire Başkanı Anatol Kotau, İstanbul’a geldi. 21 Ağustos saat 13:49’da Varşova’dan İstanbul Havalimanına giriş yapan Kotau, aynı gün içerisinde Trabzon’a uçak ile gittiği ve yine aynı gün içerisinde saat 18.35 uçağıyla Trabzon’dan Deniz Hudut kapısından ülkeden çıkış yaptığı belirlendi. Öte yandan Polonya’da sığınmacı olan Anatol Kotau’nun aynı zamanda belediye başkanı olduğu öğrenildi.

Sadık Kahraman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da 64 yaşındaki kadını polis taklidi yaparak dolandıran şüpheli Aksaray’da yakalandı Ankara’da kendisini polis olarak tanıtarak 64 yaşındaki kadını dolandıran şüpheli ticari taksi ile Şanlıurfa’ya kaçmaya çalışırken Aksaray’da yakalandı. Edinilen bilgilere göre Ankara’da yaşayan 64 yaşındaki A.G yi arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şüpheli adınız terör örgütüne karıştı, kimlik bilgilerinizi kullanarak FETÖ terör örgütü para topluyor, biz bu şahıslara ve bunlara yardım eden banka çalışanlarına operasyon yapacağız, bu sebeple evinizdeki ziynet eşyalarını kapıya gelen görevliye verin, sonrasında size geri vereceğiz, paralarınız devlet garantisinde olacak diyerek vatandaşı dolandırdılar. Telefon irtibatını hiç kesmeyen şüpheli; mağdurun evindeki tüm birikimlerini istedi. Şüpheli yaşlı kadının ikametinin olduğu sokağa gelip toplam 6 milyon Türk lirası değerinde ziynet eşyasını aldı. Şüpheli şahıs Şanlıurfa’ya ticari taksiyle kaçmaya çalışırken ziynet eşyalarıyla birlikte Aksaray ilinde kıskıvrak yakalandı. Şanlıurfa’dan Ankara’ya otobüsle gelen şüphelinin Ankara içinde ticari taksi kullandığı tespit edildi. Şüpheli yakalandıktan sonra mağduru tespit etmek isteyen polis ekipleri, şüphelinin bindiği taksinin kameralarından indiği yeri tespit edip, dakika dakika takip etti. Şüphelinin indiği yerden detaylı kamera çalışması sonunda yaşlı kadınla şüphelinin bir araya geldiği görüntülerine ulaştılar. Kamera görüntülerinden yaşlı kadını tespit eden Ankara Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaşlı kadına ulaşarak dolandırıldığından bahsettiler ancak yaşlı kadını ikna etmek o kadar kolay olmadı. Emniyet müdürlüğüne getirildikten sonra ikna olan kadın şaşkınlığını gizleyemedi. Şüphelinin üzerinden çıkan 100 adet altın ve 18 adet bilezik müştekiye iade edildi. Şüpheli V.E.M., adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine teslim edildi.