ASAYİŞ - 12 Mart 2026 Perşembe 18:19

İstanbul’da kaynak yapan sürücüler dronla tespit edilerek ceza yazıldı

A
A
A
İstanbul’da kaynak yapan sürücüler dronla tespit edilerek ceza yazıldı

İstanbul’da, trafikte ‘kaynak yapan ve kafadan giren’ olarak trafiği tehlikeye atan sürücüler dronla tespit edilerek ceza yazıldı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce ekipleri, bugün il genelinde denetim yaptı. 300 personelle 34 ilçede 86 noktada ve 99 ekiple dron destekli denetimler gerçekleştirildi. Trafikteki taralı alanlarda ‘kaynak yapan, kafadan giren’ olarak tabir edilen ihlalleri yapan sürücüler tespit edildi.


Tespit edilen sürücüler hakkında Karayolları Trafik Kanununa göre, 26 sürücüye tehlikeli şerit değiştirmek, 439 sürücüye trafik işaret ve levhalarına uymamak, 73 sürücüye Araçların sağından veya banketlerden yararlanmak suretiyle geçmek, 87 sürücüye hatalı şerit değiştirmek maddeleri başta olmak üzere toplam 740 sürücüye cezai işlem uygulandı, 27 araç ise trafikten men edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Ersoy, üniversite hastanelerindeki mali sorunları TBMM gündemine taşıdı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, üniversite hastanelerinde görev yapan 4/D statüsündeki sağlık çalışanlarının ikramiye ve mali haklarında yaşanan gecikmeler ile personel eksikliğini TBMM gündemine taşıdı. Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, üniversite hastanelerinde görev yapan ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında taşeron sisteminden kadroya geçirilen 4/D statüsündeki sağlık çalışanlarının yaşadığı mali sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Ersoy, hazırladığı yazılı soru önergesi ile konuyu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ileterek, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin ikramiye ve geriye dönük ücret farklarının zamanında ödenmemesi nedeniyle yaşanan mağduriyetlere dikkat çekti. Üniversite hastanelerinin döner sermaye bütçelerinde yaşanan mali sıkıntıların çalışan ödemelerinde gecikmelere yol açtığını belirten Ersoy, bu durumun hem sağlık çalışanlarının hak kaybına neden olabileceğini hem de sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğini olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. Söz konusu sorunların çözümü için gerekli adımların atılması gerektiğini vurgulayan Ersoy, üniversite hastanelerinin mali yapısının güçlendirilmesi ve personel ihtiyacının karşılanması konularında Bakanlığa çeşitli sorular yöneltti. Ersoy sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Üniversite hastanelerinde görev yapan 4/D statüsündeki sağlık çalışanlarımızın ikramiye ve mali haklarının zamanında ödenmemesi ile yaşanan personel eksikliği konusunu hazırladığımız soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e ilettik. Sağlık çalışanlarımızın emeğinin karşılığını zamanında alması ve üniversite hastanelerimizin hizmetlerini aksatmadan sürdürebilmesi için konunun takipçisi olacağız."
Bartın BARÜ ile Bartın İl Müftülüğü arasında "Diyanet Genç Ofis" protokolü imzalandı Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın İl Müftülüğü arasında öğrencilerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla "Diyanet Genç Ofis İş Birliği Protokolü" imzalandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın İl Müftülüğü arasında öğrencilerin gelişimlerini desteklemek hedefiyle "Diyanet Genç Ofis İş Birliği Protokolü" yapıldı. Protokol, Rektörlük Senato Salonu’nda BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin tarafından imzalandı. Protokol kapsamında BARÜ Kutlubey Yerleşkesi Öğrenci Yaşam Merkezinde Diyanet Genç Ofis kurulacak. Diyanet Genç Ofis’te öğrencilere yönelik manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulacak. Ayrıca seminer, konferans, söyleşi gibi etkinlikler düzenlenerek öğrencilerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanacak. Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Gençlerimizin sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerine katkı sunacak önemli bir iş birliğini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 5 ay önce başlattığımız hazırlık sürecinin ardından Bartın İl Müftülüğü ile iş birliği protokolü imzalayarak Diyanet Genç Ofis’in Üniversitemizde kurulmasına yönelik önemli bir adım attık. Bu anlamlı iş birliğinin Üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor, başta Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Protokolün imzalanmasının ardından Rektör Akkaya ve İl Müftüsü Keskin, Diyanet Genç Ofis’in kurulması planlanan alanda inceleme yaptı.