ASAYİŞ - 07 Temmuz 2025 Pazartesi 18:16

İstanbul’da metrobüs alevlere teslim oldu

A
A
A

Bakırköy İncirli’de boş bir metrobüsün motor kısmında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Bölgede uzun bir metrobüs kuyruğu oluşurken, yangın anı kameralara yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, İncirli Metrobüs durağı Edirne istikametinde boş bir metrobüsün motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Dumanları fark eden sürücü aracı durdururken, çevredeki vatandaşlar uzaklaştırıldı. Alevler kısa sürede metrobüsün tamamını sardı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, bu sırada polis ekipleri çevre güvenliğini alarak, E-5 karayolunda her iki istikamette trafiği iki şeride düşürdü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın diğer araçlara sıçramadan söndürülürken, tamamen yanan metrobüs demir yığınına döndü.

Çıkan alev ve dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görülürken, metrobüs seferleri bir süre durdu. Diğer duraklarda da uzun kuyruklar oluştu. Kullanılamaz hale gelen metrobüsün çekilmesiyle metrobüs seferleri ve E5 karayolundaki trafik normale döndü.

Nuri Çakmak adlı vatandaş, "Bir anda Edirne istikametine giden metrobüste parlama oldu. Yandığı sırada boştu. Kimseye bir şey olmadı. Daha sonra itfaiye ekipleri geldi. Yangını söndürdüler. Araç da kaldırıldı. Kısa sürede müdahale edildi. Yangından dolayı iki yönde de trafik durdu. Polis, zabıta ekipleri geldi. Can kaybı ve yaralı yok. Görmedim" dedi.
Öte yandan, aracın alev alev yandığı anlar vatandaşların cep telefonlarına ve çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Mert Yıldırım - Şaban Tektaş

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ortaokul öğrencisinden ’barış’ çağrısı Ortaokul öğrencisinin barışla ilgili yazdığı şiir büyük takdir topladı. İstanbul Küçükçekmece Atakent Yavuz Sultan Selim Ortaokulu 2. sınıf öğrencisi Yusuf Ali Gökçe’nin kaleme aldığı "Şu Dünyada Barış Olsa" adlı şiir, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Gökçe, savaş, adalet, insan hakları ve barış konularını işleyen şiirinde, "kan gövdeyi götürmezdi", "insan insanı vurmazdı" ve "bir karış toprak uğruna kardeş kardeşi vurmazdı" dizeleriyle barışın yokluğuna vurgu yaptı. Genç öğrencinin kaleme aldığı dizeler, özellikle adalet adı altında yapılan haksızlıklara ve savaşların yol açtığı yıkıma dikkat çekmesi nedeniyle öğretmenlerinden tam not aldı. Öğretmenleri, Yusuf Ali Gökçe’nin şiirinin hem edebi yönü hem de verdiği evrensel mesaj nedeniyle örnek bir çalışma olduğunu ifade etti. Eğitimciler, bu tür çalışmaların çocukların düşünce ve duygusal gelişimine önemli katkı sunduğunu vurguladı. Gökçe’nin kaleme aldığı şiir şöyle: "Şu dünyada barış olsa, Kan gövdeyi götürmezdi. Göz göre göre, Soykırımlar desteklenmezdi. Şu dünyada barış olsa, İnsan insanı vurmazdı. Adalet adı altında, Kul hakkına girilmezdi. Şu dünyada barış olsa, Bir karış toprak uğruna, Kardeş kardeşi vurmazdı. Bu hayali bile güç işkencehaneler, Hiçbir zaman kurulmazdı. Şu dünyada barış olsa, Yeni yapılan patlayıcı silahlar, Kapanlar, savaş uçakları Yapılır mıydı hiç?".