GÜNDEM - 15 Ocak 2026 Perşembe 09:19

İstanbul’un kuzeyinde yeni bir şehir yükseliyor

A
A
A
İstanbul’un kuzeyinde yeni bir şehir yükseliyor

İstanbul’un kuzeyinde, Arnavutköy sınırları içerisinde hayata geçirilen Yenişehir Projesi, hızla yükselen konut blokları ve altyapı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Dron kamerasıyla havadan görüntülenen bölgede, yeni bir şehrin adım adım inşa edildiği net şekilde görülüyor. Uzmanlar, Yenişehir’in hem İstanbul’un konut ihtiyacına çözüm olacağını hem de kentin gelecekteki yaşam merkezlerinden biri haline geleceğini vurguluyor.


İstanbul’un kuzeyinde yükselen Yenişehir; geniş bulvarları, planlı yerleşim alanları, sosyal ve kültürel donatılarıyla klasik şehirleşme anlayışının ötesinde bir model olarak öne çıkıyor. Bölge, İstanbul Havalimanı’na yakınlığı, Kuzey Marmara Otoyolu ve Nakkaş bağlantılarıyla ulaşım açısından da stratejik bir konumda bulunuyor. Yenişehir alanı ve çevresi dron kamerasıyla havadan görüntülenirken, blokların hızla yükseldiği, altyapı ve yol çalışmalarının eş zamanlı sürdüğü gözlendi. Görüntüler, İstanbul’un kuzeyinde adeta yeni bir kentin doğduğunu ortaya koydu.


"Zemini sağlam, deprem riski yok. Gelecek vadeden bir bölge"


Bölgede uzun yıllardır faaliyet gösteren gayrimenkul uzmanı Ebubekir Yıldırım, Yenişehir’in taşıdığı potansiyele dikkat çekerek, "İstanbul’a yeni bir şehir kuruluyor. 40’ıncı ilçe deniliyor buna da. İsmi Yenişehir. Gördüğünüz gibi burada çok gelişmiş bir imar planı var. 50-55 metrelik caddeler, geniş sokaklar, sosyal ve kültürel yaşam alanları İstanbul’da artık bulunamayan düzenli şehir hayatı burada sunuluyor. Kuzey Marmara Otoyolu, Nakkaş bağlantısı, Kanal İstanbul hattı, Hacımaşlı, Baklalı ve Dursunköy konutlarıyla birlikte burası yeni bir yaşam alanı haline geliyor. İstanbul’da trafik ve yaşam kalitesi her geçen gün zorlaşıyor. Burada ise planlı bir şehirleşme var. Ayrıca deprem gerçeğini de unutmamak lazım. Bu bölgenin zemini Trakya hattına uzanan sağlam bir yapıya sahip. Yeni yapılan devlet projeleri de zaten depreme dayanıklı, kaliteli yapılar olarak yükseliyor. Havalimanına yakınlık, yeni alışveriş merkezleri, yat limanı projeleri, Karaburun bağlantı yolları Arnavutköy bu açıdan hem yatırıma hem de ticarete çok uygun, gelecek vadeden bir bölge" ifadelerini kullandı.


"Ortaya çıkacak konut ihtiyacı buradan karşılanacak"


Gayrimenkul uzmanı Mehmet Şakir Genç ise bölgenin önümüzdeki yıllarda çok daha büyük bir ivme kazanacağını belirterek, "Bu konutlar çok büyük bir hız kazanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum bu bölgeye özel bir önem veriyor. İstanbul’un konut ihtiyacını rahatlatmak için özellikle Arnavutköy ve çevresi planlanıyor. Daha düzenli, daha nizami bir şehir hedefleniyor ve aslında burası İstanbul’un yeni yüzü olacak. Bu bölgede birçok proje hayata geçiriliyor; fuar alanı, AVM, yeni sanayi bölgeleri Bunların hepsi ciddi anlamda konut ihtiyacı doğuruyor. Bu ihtiyaç da Yenişehir ile karşılanacak. Bölgenin zemini kayalık ve sağlam, deprem riski açısından da İstanbul’un eski ve riskli bölgelerine alternatif oluşturuyor. Kentsel dönüşüm süreciyle birlikte eski yapıların boşalmasıyla ortaya çıkacak konut ihtiyacının da burada karşılanması hedefleniyor" şeklinde konuştu.


Uzmanlar, Yenişehir’in sadece bir konut alanı değil; aynı zamanda yeni bir yaşam modeli sunduğunu vurguluyor. Geniş yollar, planlı yerleşim, sosyal alanlar ve ulaşım ağlarıyla İstanbul’un kuzeyinde yükselen bu yeni şehir, önümüzdeki yıllarda hem yatırımcıların hem de yeni bir yaşam arayanların gözdesi olmaya aday görünüyor.



İstanbul’un kuzeyinde yeni bir şehir yükseliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Çekmeköy’de kapı önü motor parkı kavgası: Keser ve sopayla darp anları kamerada Çekmeköy’de kapı önüne motosiklet park edilmesi nedeniyle çıkan kavgada Resul Şener, keser ve sopayla darp edildi. Olay anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Olay, 26 Aralık 2025 günü saat 08.15 sıralarında Hamidiye Mahallesi Muhtarlığı önünde meydana geldi. İddiaya göre Resul Şener’in kendi evinin önüne park ettiği motosikletinin lastikleri, komşusu tarafından kesildi. Yaşanan bu olayın ardından Şener’in kapı önüne park ettiği motosikleti bir süre sonra yerinden kaldırılarak başka bir noktaya taşındı. Son olarak tarafların kapı önünde karşı karşıya gelmesi üzerine aralarında daha önce yaşanan husumet nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine şüpheli, aracının bagajından çıkardığı keserle Resul Şener’e saldırmaya çalıştı. Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle taraflar güçlükle ayrılırken, kavga sırasında Resul Şener’in arkasından sopa ile darp edildiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Olay sonrası darp edilen Resul Şener’in şikayetçi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri tarafından kavgaya karışan şahıslarla ilgili inceleme başlatıldı. Komşusunun keserli saldırısına uğrayan Resul Şener’in abisi Murat Şener, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı: "Kardeşimin arabayla önü kesiliyor ve arabanın camından tehdit ediliyor. Sonra bu şahıs arabanın bagajından keser gibi bir alet çıkarıp kardeşime saldırmaya çalışıyor. Tabii kardeşim kendini savunuyor, ardından şahsın kardeşi gelip vurmaya çalışıyor. Baş edemeyince çocuğu da geliyor; ailece komple kardeşimin üstüne saldırıyorlar. 5 ay önce de şahsın aynı binada haneye tecavüz görüntüleri var. Ayrıca babama da saldırdılar, o da hala fizik tedavi görüyor. Olay aslında ilk olarak kardeşimin kapı girişine kendi motorunu koymasıyla başlıyor. Motoru kenara çekiyorlar, lastiklerini indiriyorlar. Konu oradan patlak vermişti; husumet bu şekilde devam etti." Park meselesi nedeniyle saldırıya uğrayan Resul Şener "Şahıs sabah işe giderken araçla önümü kesip beni öldürmekle tehdit etti. Ben gereken cevabı verdikten sonra arabadan inip bagajdaki keseri alarak bana saldırmaya çalıştı. Elbette kendimi savundum ancak parmağım kırık, darp raporum var ve bu durumdan dolayı mağdur oldum. Kendi kapımın önüne motor park edemiyorum, park ettiğim zaman da lastikleri indiriyorlar ya da motoru başka yere taşıyorlar. 3-4 tane alarm sistemi kurdum ve zincir taktım; artık başka yere park ediyorum buraya park edemiyorum" şeklinde konuştu.