EKONOMİ - 11 Nisan 2025 Cuma 14:03

Migros’tan evcil hayvan ürünlerine özel yeni platform

A
A
A
Migros’tan evcil hayvan ürünlerine özel yeni platform

Migros, ‘Patili dostlarımıza iyi gelecek’ sloganıyla hayata geçirdiği PETİMO Pet Ürünleri Mağazasını Migros uygulaması üzerinden hizmete açtı. Platform, Türkiye’nin dört bir yanına hizmet veriyor.



Müşterilerinin yaşamlarının tüm alanlarındaki ihtiyaçları için yenilikçi çözümler sunan Migros, bu kez de "Patili dostlarımıza iyi gelecek" sloganıyla PETİMO’yu hayata geçirdi.



Yapılan açıklamaya göre, Migros uygulaması üzerinden hizmet vermeye başlayan PETİMO, patili dostların ihtiyaçları için uygun fiyatlı ve bol çeşitli ürün kategorileri ile dikkat çekiyor. Platformda kedi, köpek, kuş, balık ve kemirgen cinsleri için kuru ve yaş mamadan, taşıma çantasına, oyuncaklardan yataklara ve elektronik akıllı pet ürünlerine kadar 2.000’in üzerinde ürün çeşidi bulunuyor. Özel marka iş birlikleri ile premium ürünler ve özel beslenme de dahil olmak üzere farklı kategorilerde en çok tercih edilen ürünler PETİMO’da tek bir çatı altında buluşuyor. Ayrıca alternatif beslenme imkânı sağlayan BARF mama ve patili dostlara özel anlarında sunulabilecek pasta kategorisindeki ürünleri içeren Pet Pastanesi gibi yenilikçi konseptler de yer alıyor.



Yapılan açıklamada, PETİMO’nun, açılışa özel fiyat ve kampanyaları ile patili dostlara yeni bir seçenek sunduğu belirtildi. Uygulama üzerinden gelen siparişler için Türkiye’nin dört bir yanına hizmet veren platform, yakın zamanda İstanbul’da ilk mağazasını da açacağını duyurdu.



PETİMO adını Migros çalışanları koydu


Platformun adı, 75 bin Migros çalışanının katılımıyla gerçekleştirilen bir anket sonucunda belirlenerek halkın beğenisine sunuldu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.