BASKETBOL - 16 Aralık 2009 Çarşamba 17:23

Tony Parker rakiplerini değerlendirdi

A
A
A
Tony Parker rakiplerini değerlendirdi

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası kura çekiminde D Grubu'na düşen Fransa Milli Basketbol Takımı'nda yıldız basketbolcu Tony Parker, rakiplerini değerlendirdi

İSTANBUL

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği'nin (FIBA) resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Fransa Milli Takımı'nın NBA'de forma giyen yıldız oyuncusu Tony Parker, dün İstanbul'da gerçekleştirilen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası kura çekiminin ardından yer aldıkları D Grubu'nu değerlendirdi. Fransız yıldız, "Antrenörümüz ilk hedefimizin grubumuzu ilk iki sırada bitirmek olduğunu söyledi. Bunu başarabilecek güce de sahibiz" dedi.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda D Grubu'nda güçlü takımlardan Litvanya, kendilerini Avrupa Şampiyonası'nda madalyanın dışına iten İspanya, Kanada, Yeni Zelanda ve Lübnan'la eşleşirken Fransızların yıldız oyuncusu Tony Parker da 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda iyi işler yapacaklarına inandığını söyledi."Çektiğimiz kura çok kötü değil" diyen Parker, "Fransa olarak ölüm grubunda değiliz" değerlendirmesinde bulundu. 

İspanya ile aynı grupta karşılaşacak olmaları ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan antrenör Collet ise, "Bazılarının düşündüğü gibi İspanya ile ilk turda karşılaşmak bence çok kötü bir durum değil. Bu sayede eleme turlarında İspanya ile bir daha karşılaşmayacağız. İspanya son Avrupa Şampiyonası'nda bizi mağlup ederek madalya şansını kaybetmemize neden olmuştu. Elbette oyuncularım bu maçın rövanşını almak isteyecek. Bunun için de İspanya ile ilerleyen turlarda karşılaşmak daha iyi olabilirdi. Her şeye rağmen iyi bir kura çektik ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız" şeklinde konuştu. 

Tony Parker, hedeflerinin ilk turu ilk iki sırada bitirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.