ASAYİŞ - 13 Aralık 2025 Cumartesi 13:43

Pendik sahilinde 100 metre arayla iki şüpheli ölüm

A
A
A

Pendik sahilinde meydana gelen iki ayrı olayda, birbirine yaklaşık 100 metre mesafede iki genç erkek şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olaylar, sahilde yürüyüş yapan vatandaşların ve polis ekiplerinin dikkati sayesinde ortaya çıktı.

İlk olayda, kayalıklarda bir kişinin hareketsiz yattığı yönünde yapılan ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde, kayalıklar arasında genç bir erkeğe ait ceset bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede detaylı çalışma yaparken, hayatını kaybeden gencin olay yerine motosikletiyle geldiği belirlendi. Gencin cansız bedeni, incelemelerin ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. İkinci şüpheli ölüm ise, ilk olay yerinin yaklaşık 100 metre ilerisinde, Pendik sahilinin karşısında bulunan bir parkta meydana geldi.

Devriye görevi yapan polis ekipleri, park halindeki bir araçta bulunan şahsa GBT yapmak istedi. Aracın camını tıklatan ekipler, ön sağ koltukta hareketsiz duran bir kişi olduğunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin aracı açmasının ardından, araç içerisinde ön sağ koltukta bulunan gencin hayatını kaybettiği belirlendi. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde şahsın yaşamını yitirdiği tespit edildi.

İkinci olayda hayatını kaybeden gencin uyuşturucu madde etkisinde yaşamını yitirmiş olabileceği iddia edilirken, her iki ölümün kesin nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak. Polis ekipleri, olayların bağlantılı olup olmadığına yönelik geniş çaplı soruşturma başlattı.

Pendik sahilinde 100 metre arayla iki şüpheli ölüm

Vahit Aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de tek olan oyun terapisine yoğun ilgi Kocasinan Belediyesi Çocuk Kulübü’nde 2021 yılından itibaren sürdürülen ve Kayseri’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Oyun Terapisi Eğitimi, çocuklar ve aileleri tarafından yoğun ilgi görüyor. Randevu sistemiyle yürütülen eğitimlerde çocukların kendilerini güvenli bir ortamda ifade edebilmeleri ve duygularını sağlıklı şekilde ortaya koyabilmeleri hedefleniyor. Psikolojik Danışman Eda Kır, Oyun Terapisi’nin Kayseri’deki belediyeler arasında ilk ve tek olan bir proje olduğunu belirterek ebeveynlerin çocukları için bu konuda yoğun bir şekilde destek almak istediklerini ve hizmetten faydalandıktan sonra başkalarına da tavsiyelerde bulunduklarını ifade etti. Psikolojik Danışman Selenay Özbey ise çocuk dilinin oyun ve kelimelerle ifade bulduğunu vurgulayarak bu doğrultuda ilerleyip çocukların duygularını ve davranışlarını düzenleme sürecine yardımcı olduklarını söyledi. Kocasinan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Kulübü’nde Psikolojik Danışman Eda Kır ve Psikolojik Danışman Selenay Özbey tarafından Mimarsinan Mahallesi’nde 3-11 yaş arası çocuklara yönelik Oyun Terapisi hizmeti verilmektedir. Ücretsiz olarak randevu sistemiyle hizmet veren ve her bir oyuncağın farklı anlam taşıdığı Oyun Terapisi Odası’nda çocukların kendilerini ifade etmeleri ve duygularını keşfetmeleri sağlanıyor. Oyun Terapisi hizmetinden faydalanmak isteyen 3-11 yaş arası çocukların ailelerinin 0 (352) 740 00 00 / 1109 dahili numarasından başvuru yapmaları yeterli olacağı belirtildi.
Kayseri Hunat Cami ışıklarla donatıldı Kayseri Büyükşehir Belediyesi; Ramazan ayının manevi atmosferini şehrin kalbinde yaşatmak amacıyla Hatun Camii önünü hilal ve yıldız motifli dekoratif ışıklarla donattı. Büyükşehir Belediyesi; Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu şehrin dört bir yanında hissettirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla gerçekleştirilen çalışma, vatandaşların iftar çadırı çevresinde Ramazan’ın ruhunu daha güçlü hissetmesini sağlıyor. Bu kapsamda şehrin önemli tarihi ve sosyal noktalarından biri olan Hunat Hatun Camii çevresi özel ışıklandırma ve dekoratif süslemelerle Ramazan atmosferine büründürüldü. Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Teknik Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, cami önündeki meydan ’Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan’ yazılı hilal ve yıldız motifleriyle aydınlatıldı. Ramazan boyunca yoğun ilgi gören iftar çadırının bulunduğu Hunat Hatun Camii önü, gerçekleştirilen estetik dokunuşlarla hem görsel açıdan zenginleşti hem de vatandaşların manevi atmosferi daha derinden hissettiği bir buluşma noktası haline geldi. Kurulan dekoratif ışıklandırmalar, akşam saatlerinde bölgeye ayrı bir güzellik katarken, Ramazan’ın huzurunu ve ruhunu yansıtan bir ortam oluşturuyor.